loader
MACROMEX alege solutiile Schneider Electric pentru cel mai nou Centru de Date construit in apropierea Bucuresti-ului

MACROMEX alege solutiile Schneider Electric pentru cel mai nou Centru de Date construit in apropierea Bucuresti-ului

Schneider Electric Romania a furnizat solutiile de tip Data Center care deservesc sistemele critice IT&C si infrastructura robotizata din cel mai modern centru de distributie al companiei Macromex

Cu o istorie de peste 25 ani, Macromex este liderul in industria de produse alimentare, pe segmentul de produse congelate si refrigerate, fiind o companie 100% romaneasca, de referinta, ce dispune de doua centre de distributie si alte 12 puncte de cross-docking.

Faptul ca progresul tehnologic este un proces continuu, general si ireversibil, este indubitabil. Ceea ce diferentiaza insa jucatorii din peisajul macroeconomic este mai degraba viteza de adaptare la schimbarea continua si adoptarea/imbratisarea tehnologiei pe masura dezvoltarii ei. Macromex este unul dintre acei jucatori agili, inzestrati cu abilitatile necesare pentru a construi atat pe categorii mature cat si noi, produse si branduri relevante, echipe si infrastructura de top. Astfel, construirea celui de al doilea depozit, Corso Distribution Center, vine firesc in intampinarea nevoilor companiei de a asigura cele mai inalte standarde de calitate cu privire la serviciile logistice si de distributie prin echiparea lui cu cele mai bune sisteme IT&C.

Pentru Data Center-ul centrului de distributie Corso Distribution Center din Chitila – proiect la cheie - Schneider Electric Romania s-a ocupat de design-ul, furnizarea de echipamente si solutii tehnice, precum si de asigurarea serviciilor de instalare, realizate impreuna cu partenerul autorizat, Innova Engineering SRL. Solutia a fost proiectata pornind de la nevoile clientului de a avea un Centru de Date care sa poata garanta o inalta disponibilitate echipamentelor IT&C critice, acestea asigurand, printre altele, si controlul instalatiilor robotizate.

De asemenea, solutiile furnizate in cadrul noului Centru de Date MACROMEX au fost proiectate pentru asigurarea unei eficiente energetice ridicate, a monitorizarii continue si a unor costuri reduse pe toata durata de viata de exploatare a acestora.

Concret, solutia propusa a inclus un sistem redundant 2N pentru electroalimentare, compus din echipamentele Symmetra PX, sistem redundant N+1 pentru racire compus din echipamente de tip InRow, un sistem de rack-uri destinate centrelor de date, unitati de distributie de tip Metered PDU ce permit monitorizarea consumului electric, un sistem de inchidere a culoarului cald EcoAisle, supraveghere video IP NetBotz, dar si monitorizare de la distanta prin TCP/IP asigurata de solutia Ecostruxure IT: StruxureWare Data Center Expert.

 ”Succesul proiectului pe care l-am implementat pentru MACROMEX s-a datorat experientei precedente cu beneficiarul final, dar si colaborarii foarte bune intre partile implicate in proiectare si implementare: echipa Schneider Electric Romania, integratorul de centre de date Innova Engineering – partener instruit si certificat pentru produsele instalate si responsabilii de proiect ai clientului. Cu totii am urmarit sa realizam un proiect care sa aduca economii si beneficii pe termen lung, avand in vedere ca exploatarea unui centru de date necesita servicii foarte specializate, iar Schneider Electric prin partenerii autorizati poate raspunde eficace acestei nevoi”, explica Oana Muscalu, Data Center Systems Sales Manager Schneider Electric.

”Serviciile de instalare si punere in functiune a echipamentelor au fost realizate respectand toate conditiile de siguranta si protectie impotriva virusului SARS-CoV2. La fel se va intampla si in ceea ce priveste serviciile de mentenanta. Nu in ultimul rand, solutia de monitorizare de la distanta permite clientului sa supervizeze centrul de date fara sa fie nevoit sa se deplaseze la fata locului, ceea ce este de asemenea foarte important in aceasta perioada si scurteaza cu mult timpul de interventie”, adauga ea.

Despre Schneider Electric

La Schneider, credem ca accesul la electricitate si la tehnologie , prin intermediul unor solutii inteligente,  este un drept fundamental al omului. Le oferim tuturor ocazia de a face mai multe lucruri cu mai putine resurse, asigurand prezenta vietii oriunde, oricand si pentru oricine - Life is On!   

Furnizam solutii digitale in domeniul energiei si al automatizarii, in scopul asigurarii eficientei si sustenabilitatii. Imbinam cele mai bune tehnologii de automatizari, software si servicii integrate pe zona energetica in timp real, pentru locuinte, cladiri, centre de date, infrastructura si in diferite industrii.

Ne-am luat angajamentul sa descoperim posibilitatile infinite ale unei comunitati deschise, globale, inovatoare, care ne impartaseste telul si valorile.

Autori

foto
SCHNEIDER ELECTRIC ROMANIA SRL