loader
LIDL inaugureaza primul magazin cu acoperis verde din Constanta

LIDL inaugureaza primul magazin cu acoperis verde din Constanta

Lidl continua investitiile in Romania prin inaugurarea primului magazin cu acoperis verde din Constanta si cel de-al doilea de acest tip din portofoliul companiei.

Noua unitate, cu o suprafata de vanzare de 1.286 m², va fi situata in Constanta, pe Strada Soveja, Nr. 15 B, si se va deschide pe data de 26 octombrie.

 

La un an de la deschiderea primului magazin cu acoperis verde, in Bucuresti, Lidl Romania inaugureaza cea de-a doua unitate de acest tip, in Constanta, ca parte a strategiei sale de sustenabilitate si protejare a mediului inconjurator. Constanta a fost aleasa ca cea de-a doua locatie pentru implementarea acestei tehnologii verzi in acoperisul unei unitati Lidl, pentru a creste proportia spatiilor verzi amenajate din zona, una cu o densitate foarte mare a populatiei. Suprafata totala a spatiilor verzi creata odata cu deschiderea noului magazin este de 3.000 m².


Acoperisul verde este o tehnologie ce ofera o multitudine de beneficii ce tin de protectia mediului inconjurator. Acesta contribuie in primul rand la eficienta energetica a cladirii, prin racirea naturala a acesteia pe timpul verii si incalzirea ei, pe timpul iernii. In plus, acoperisul verde ofera o serie de beneficii pentru comunitate, prin impactul sau pozitiv asupra mediului inconjurator. Acesta reduce efectul de sera, prin absorbtia prafului si a dioxidului de carbon si echilibrarea nivelului de oxigen. In acelasi timp, vegetatia amplasata pe acoperis are rolul de a filtra in mod natural apa pluviala, datorita multiplelor straturi componente, si de a reduce in mod considerabil cantitatea de apa deversata in sistemele de canalizare.


Odata cu deschiderea unitatii din Strada Soveja, Nr. 15 B, vor fi create aproximativ 20 de noi locuri de munca. Deschiderea primului magazin cu acoperis verde din Constanta va avea loc in data de 26 octombrie, iar inaugurarea ii va intampina pe clientii magazinului cu promotii si actiuni speciale. Acestia vor putea beneficia de reduceri de peste 20% la articole nealimentare, dar si la cele alimentare, precum mezeluri, lactate, dulciuri si altele. Orarul de functionare a magazinului va fi urmatorul: intre 7:30 si 22:00, de luni pana sambata, iar duminica, intre 8:00 si 21:00.


Inaugurarea magazinului cu numarul 4 din Constanta si cu numarul 213 din intreaga retea de magazine Lidl continua strategia companiei de a oferi zilnic romanilor, in zone din imediata lor proximitate, produse de calitate la cel mai bun pret, intr-o larga varietate de sortimente. Compania promoveaza cu consecventa colaborarea cu producatorii locali, multe dintre marcile de calitate comercializate in reteaua Lidl fiind produse in Romania.
 

Autori

foto
LIDL DISCOUNT SRL