loader
2017, primul an in care vanzarile LED le depasesc  pe cele conventionale

2017, primul an in care vanzarile LED le depasesc pe cele conventionale

55% din sursele de iluminat vandute sunt prevazute cu tehnologie LED.

Compania romaneasca ELBI Electric & Lighting, lider national in distributia produselor electrice, anunta o premiera in evolutia vanzarilor pe categorii de produse: 2017 este primul an in care vanzarile surselor de iluminat tip LED si corpurile tehnice de iluminat cu tehnologie LED integrata depasesc vanzarile celor conventionale.


Intrata de curand in raportul Bursei de Valori Londoneze drept una dintre cele zece companii romanesti care pot inspira Europa, ELBI Electric & Lighting priveste tehnologia LED drept motorul actual al business-ului cu produse electrice. “Acordam o importanta deosebita acestui segment de produse. Pentru brandurile proprii (Total Green, Novelite si Solentis - brand profesional) am dezvoltat in ultimii doi ani, in baza acestei tehnologii, aproximativ 4-500 SKU-uri distincte pentru a putea acoperi cat mai bine nevoile intregului palier de clienti, atat din segmentul casnic, cat si din cel profesional. In acest moment vorbim despre o proportie aferenta LED de peste 55% (valoare si volum) din vanzarile celor doua categorii. Sursa de iluminat (becul sau tubul) cu LED este campionul vanzarilor, lucru explicabil pentru noi, atat din tendintele pro mediu si eficienta in consumul de energie, cat si prin faptul ca am gasit solutia de a oferi un pret foarte bun, comparabil cu cel al surselor conventionale, pe toate palierele de calitate”, declara Vasile Tiorean, directorul comercial al companiei.


Per total categorie, corpurile tehnice de iluminat cu tehnologie LED integrate (destinate proiectelor de iluminat business to business) au cea mai mare crestere in volum. Reprezentantii ELBI estimeaza ca aceasta tendinta este sustinuta de cresterea numarului de proiecte de iluminat stradal, industrial, chiar si a celor generate de institutii publice si private (cladiri de birouri, sali de sport etc), in toate aceste cazuri optiunea pentru optimizarea consumului si reducerea facturii la energie electrica fiind printre prioritatile beneficiarilor. Alegerea acestei tehnologii (LED) pentru proiecte de mai mare anvergura este inca limitata de valoarea initiala de achizitie.


“Valoarea initiala a investitiei in sisteme de iluminat cu corpuri tehnice LED este una inca mare, de aceea chiar daca mai multi doresc sa cumpere, nu au toti bugetele necesare. Vestea buna apare odata cu amortizarea investitiei si economiile din factura de energie electrica care justifica preferinta pentru aceasta tehnologie. Astfel, un sistem de iluminat LED necesar echiparii unui magazin se amortizeaza in 2-3 ani, in timp ce pentru proiectele mai vaste perioada poate fi de 2-5 ani”, precizeaza Vasile Tiorean.


Tendinte la nivel national


Exista o crestere a cererii de produse eco-friendly, mai eficiente din punct de vedere al consumului de energie. De exemplu, fata de becurile incandescente, LED-urile consuma cu pana la 80% mai putin curent electric. Produc astfel economii considerabile pe termen lung, au performante foarte bune, o gama de culori a luminii practic nelimitata si nu contin materiale periculoase. Tehnologia de iluminat cu LED a facut progrese majore in ultimii ani astfel incat sa poata emite lumina cat mai apropiata de cea naturala.


Pentru a raspunde cat mai eficient acestor tendinte, ELBI isi adapteaza strategiile de business pe urmatoarele tendinte:
• Reducerea costurilor pentru tehnologia LED si cresterea pietei de inlocuire a produselor traditionale de iluminat.
• Dezvoltarea sectorului de iluminare smart (smart lighting) pentru constructii industriale, investitii edilitare, constructii din zona mediului de afaceri, spatii de birouri, precum si pentru galerii comerciale sau zona de retail prin implementarea sistemelor inteligente de telegestiune care dau posibilitatea de control de la distanta al lampilor, fie prin intermediul liniei de alimentare, fie prin unde radio (ex: SOLENTIS Gateway).


Prin strategia sa, ELBI Electric & Lighting isi propune sa faca accesibile produsele cu tehnologii inovatoare unui segment cat mai mare de clienti.
 

Autori

foto
ELBI ELECTRIC & LIGHTING SRL