loader
La 20 de ani de activitate, Dent Estet ramane trendsetter in stomatologia din Romania

La 20 de ani de activitate, Dent Estet ramane trendsetter in stomatologia din Romania

2 milioane euro investiti in digitalizare, noi tehnologii si achizitii de echipamente in ultimii doi ani.

Grupul de clinici Dent Estet intra in cel de-al douazecilea an de activitate cu un numar de 320 de angajati si colaboratori, dintre care peste 90 sunt medici. In prezent, grupul detine o retea de 10 clinici, dintre care sapte in Bucuresti si alte trei in afara capitalei. In medie, un numar de 3.800 de pacienti viziteaza clinicile Dent Estet in fiecare luna. Valoarea investitiilor in pregatirea si specializarea medicilor va creste cu 30% in 2019 fata de anul anterior.     

Aniversarea celor 20 de ani de activitate are pentru noi o insemnatate aparte. Suntem mandri ca am reusit sa dezvoltam un business care este centrat pe starea de bine a pacientului, nu pe cifre. Iar increderea celor peste 80.000 de pacienti care ne-au trecut pragul pana acum confirma lucrul acesta. Scopul nostru este sa facem din medicina dentara din Romania un reper de bune practici, iar faptul ca ne-am dezvoltat sanatos si responsabil a fost certificat si de tranzactia cu MedLife, cea mai mare tranzactie de pe piata serviciilor de medicina dentara din Romania si singura relevanta din ultimii trei ani”, spune dr. Oana Taban, Fondator & Director General al grupului Dent Estet.            

Datele Dent Estet arata o schimbare a interesului pacientilor pentru eficientizarea timpului petrecut la cabinet. Astfel, ei prefera sedinte de tratament mai lungi, in care sa beneficieze de rezolvarea mai multor probleme dentare in aceeasi vizita, decat sa se prezinte de mai multe ori, in sedinte scurte. De asemenea, tot mai multi pacienti fac trecerea de la produse si tratamente medii la cele premium. Acestia prefera tehnologiile digitale pentru siguranta si confortul pe care le ofera, dar si pentru timpul redus de recuperare post-interventii. Datele Dent Estet mai arata o schimbare pozitiva in atitudinea pacientului roman in ceea ce priveste interesul pentru sanatatea orala si o tendinta de crestere a numarului de pacienti care se prezinta la stomatolog. Pacientii apreciaza facilitarea accesului la o echipa multidisciplinara, considera ca acest lucru reprezinta o eficientizare a timpului, tratamente sigure si performante.

Am inteles cat de important este timpul pentru pacientii nostri, astfel ca adoptarea tehnologiei moderne s-a transformat intr-o necesitate inclusiv in industria medicala. Anul trecut, am optimizat cu aproape 25% numarul total de vizite necesare pentru finalizarea unui plan de tratament pentru fiecare pacient, tendinta pe care ne propunem sa o continuam. Acest lucru se datoreaza in special faptului ca pacientii beneficiaza de experienta unei echipe multidisciplinare. Observam, totodata, ca pacientii nostri se informeaza si se documenteaza temeinic inainte de a face o alegere, avand in minte mereu implicatiile pe termen lung”, adauga dr. Oana Taban.

In ceea ce priveste valoarea investitiilor in digitalizare, noi tehnologii si achizitii de echipamente, aceasta se ridica la aproximativ 2 milioane euro in ultimii doi ani, nivel pe care intentioneaza sa il pastreze sau chiar sa il depaseasca in urmatorii ani.      

„Pe parcursul celor 20 de ani de existenta am continuat sa inovam constant si sa aducem in Romania tehnologii si tratamente in premiera. In continuare, ne vom concentra pe dezvoltarea sanatoasa a clinicilor existente, urmarind, totodata, o crestere bazata pe analiza si pregatire profunda, decat una artificiala si care nu are la baza eforturi sustinute. Misiunea de pionierat ramane parte din ADN-ul nostru, iar din rolul de lider al pietei suntem onorati sa facem un nou pas in evolutia noastra, sa ne concentram si mai mult pe dezvoltarea si educarea pietei, care are inca un potential extraordinar de crestere, si sa sprijinim pacientii sa ia cele mai bune decizii in ceea ce priveste sanatatea lor”, mentioneaza Cristian Taban, Director Executiv Dent Estet. 

Media varstei angajatilor Dent Estet este de 35 de ani, iar 50% din echipa medicala a clinicilor are o vechime mai mare de cinci ani in cadrul companiei. Compania va continua si anul acesta investitia in programe educationale si de pregatire a medicilor, cursuri si participari la congrese.

Cele mai accesate servicii ale clinicii sunt tratamentele implantologice, numarul total de tratamente cu implantul dentar crescand in 2018 cu 51% fata de 2017, dintre care majoritatea sunt implanturi premium. Acest comportament denota, inca o data, orientarea pacientilor catre servicii de excelenta, cu rezultate pe termen lung.

In anul 1999, Dent Estet a inaugurat prima clinica la Bucuresti, urmata de alte trei in 2003, 2007 si 2017. Cea mai noua clinica inaugurata in Bucuresti in 2017 este acreditata ca Centru de Excelenta Straumann, o premiera pentru medicina dentara din Romania, si detine cel mai inalt grad de digitalizare din tara. In 2008, compania a intrat pe segmentul serviciilor stomatologice dedicate exclusiv copiilor, si a deschis la Bucuresti prima clinica pentru copii din Romania si Europa de Est. In prezent, exista doua clinici Dent Estet 4 Kids in Bucuresti si cate una in Timisoara si Sibiu. In 2012 a fost inaugurata la Bucuresti si prima clinica dedicata exclusiv adolescentilor, Dent Estet 4 Teens. Anul trecut, Dent Estet a demarat la Sibiu cea mai mare investitie a companiei din afara Bucurestiului, odata cu deschiderea celor doua clinici, una pentru adulti si cea de-a doua pentru copii.

Din Grupul Dent Estet fac parte DENT ESTET Clinic SA, Green Dental Clinic SRL, Dentist 4 Kids si Aspen Laborator.

Autori

foto
DENT ESTET CLINIC SA