loader
Julia Leferman, Director General al Asociatiei Berarii Romaniei, aleasa pentru al doilea mandat ca reprezentant regional in Comitetul Executiv al Berarilor Europeni

Julia Leferman, Director General al Asociatiei Berarii Romaniei, aleasa pentru al doilea mandat ca reprezentant regional in Comitetul Executiv al Berarilor Europeni

Pentru prima data, ea a fost aleasa in 2018 ca reprezentant regional al acestui Comitet

Julia Leferman, Director General al Asociatiei Berarii Romaniei, a fost realeasa, pentru inca doi ani de mandat in calitate de reprezentant al regiunii Central si Est Europene in Comitetul Executiv al Asociatiei Berarii Europei.

Julia Leferman se afla la al doilea mandat. Pentru prima data, ea a fost aleasa in 2018 ca reprezentant regional al acestui Comitet care reuneste presedintele, vicepresedintele Berarilor Europeni si reprezentantii celor 5 regiuni la nivel european. Prezentul mandat va expira la sfarsitul acestui an.

Ma onoreaza increderea acordata de Board-ul Berarii Europei si de colegii din asociatiile berarilor din regiune si astept cu interes sa continuam sa lucram impreuna pentru a sustine eforturile de reprezentare a intereselor industriei berii nu numai la nivel local, ci si la nivelul Uniunii Europene. 2021 va fi un an plin de provocari pentru sectorul nostru in ceea ce priveste implementarea masurilor necesare pentru trecerea la economia circulara, dar si politicile fiscale si agricole care vor sustine revenirea economica”, spune Julia Leferman, proaspat re-aleasa in Comitetul Executiv al Berarilor Europei.

 „Profit de aceasta ocazie pentru a-i multumi Juliei pentru contributia valoroasa din actualul ei mandat. In timp ce cautam iesiri din aceasta criza, o pot asigura ca echipa de la Bruxelles va continua sa ii ofere tot sprijinul necesar in reprezentarea regiunii central si est europene, intr-o perioada  care va fi cu siguranta una foarte dificila pentru producatorii de bere din Europa”, afirma Pierre-Olivier Bergeron, Secretar General Berarii Europei.

Din regiunea central si est europeana fac parte asociatiile nationale ale berarilor din Bulgaria, Cehia, Croatia, Lituania, Polonia, Romania, Slovacia, Slovenia si Ungaria.

Europa este al doilea mare producator de bere din lume, dupa China. In cadrul Berarilor Europeni, sunt peste 10.000 de fabrici de bere active care produc peste 400 de milioane de hectolitri de bere si creeaza 2,3 milioane de locuri de munca de-a lungul intregului lant de productie, de la cereale pana la paharul de bere. Contributia totala a sectorului berii la veniturile guvernamentale a fost de aproape 44 miliarde EUR in UE in 2018.

Despre Berarii Europei

Cu sediul la Bruxelles, Asociatia Berarii Europei reuneste asociatiile nationale ale producatorilor de bere din 29 de tari europene si reprezinta vocea care sustine interesele reunite ale celor 10.000 de fabrici de bere din Europa. Producatorii de bere promoveaza rolul pozitiv jucat de bere si de industria berii in Europa si sustine crearea conditiilor potrivite pentru a permite producatorilor de bere sa continue sa fabrice si sa comercializeze bere in mod liber, rentabil si responsabil in toata Europa. Mai multe detalii pe www.brewersofeurope.org

Asociatia Berarii Romaniei

De 16 ani, Asociatia Berarii Romaniei reprezinta vocea comuna a industriei locale de bere. Obiectivele sale sunt sa sprijine dezvoltarea unui sector durabil, sa promoveze un mediu competitional transparent, sa asigure un tratament egal si corect in fata institutiilor de reglementare si sa educe consumatorii de bere cu privire la beneficiile si consumul responsabil de bere. Incepand din 2008, Asociatia Berarii Romaniei a devenit parte a marii familii a producatorilor de bere europeni, reprezentati prin organizatia Berarii Europei, fondata in 1958.

Membrii sai actuali sunt importanti producatori de bere din Romania: BERGENBIER SA, HEINEKEN Romania SA, UNITED ROMANIAN BREWERIES BEREPROD, URSUS BREWERIES si MARTENS, alaturi de microberaria CLINICA DE BERE. Impreuna, cei sase producatori furnizeaza 85% din cantitatea de bere consumata in Romania. Totodata, din Asociatie fac parte si reprezentanti ai producatorilor de materii prime: SOUFFLET MALT ROMANIA si  ASOCIATIA PRODUCATORILOR DE HAMEI DIN ROMANIA.

Industria berii pune un accent deosebit pe managementul sustenabilitatii, in sensul eficientizarii consumului de apa si de energie in productia de bere sau in reducerea amprentei de CO2. De asemenea, este sectorul economiei cu cea mai mare pondere de ambalaje reutilizabile puse in circulatie voluntar.

Autori

foto
ASOCIATIA BERARII ROMANIEI