loader
Suflanta cu surub EBS: eficienta pura

Suflanta cu surub EBS: eficienta pura

Noua suflanta inovativa EBS 410 impune noi standarde in ceea ce priveste eficienta energetica, necesarul redus de spatiu si automatizarea

Suflanta cu surub EBS 410 de la Kaeser este noua piatra de temelie in domeniul suflantelor cu compresie fara ulei, care sunt utilizate in special in gospodarirea apelor.

Cu un debit volumetric de la 10 pana la 40 m³/min si diferente de presiune de la 0,3 pana la 1,1 bar precum si motorizari de la 22 pana la 75 kW, noua suflanta inovativa EBS 410 impune noi standarde in ceea ce priveste eficienta energetica, necesarul redus de spatiu si automatizarea.

Versiunea SFC este echipata cu un convertizor de frecventa integrat si motor sincron cu reluctanta magnetica. Acest tip de motor fara alunecare reuneste beneficiile motoarelor de inalta eficienta cu magnet permanent cu cele ale motoarelor asincrone, robuste si usor de intretinut. Datorita turatiei variabile, debitul volumetric este reglat in functie de cerinte si se obtine un interval de reglare de 1:4, cu un mod de control foarte dinamic.

De asemenea, versiunea STC este acum si mai eficienta. Aceasta dispune de un motor IE4 Super Premium Efficiency eficient energetic, care reduce consumul de energie si astfel costurile cu energia.

La ambele variante, transmiterea fortei de la motor la compresor se face printr-o transmisie fara pierderi, care nu necesita intretinere. In comparatie cu modelul anterior, aceste variante demonstreaza o performanta specifica imbunatatita cu pana la opt procente. Intregul echipamentul atinge astfel un grad de eficienta izentropa de pana la 80 de procente, ceea ce este o valoare de varf pentru suflantele cu compresie fara ulei din aceasta gama de putere. Pentru ca valorile de performanta prevazute sa fie atinse efectiv, Kaeser le garanteaza conform tolerantelor stricte ale ISO 1217-C/E.

In plus, eficienta este uniforma pe intregul interval de control si debitul volumetric este aproape neafectat de fluctuatiile de presiune pe intreaga gama larga de control. Astfel, suflantele pot fi comandate si reglate foarte bine in orice moment folosind tehnologia de control. Acest lucru contribuie, de asemenea, la economii si inseamna mai putin efort la integrarea tehnologiei de control.

Noile suflante sunt furnizate in doua dimensiuni constructive - pana la 37 kW si pana la 75 kW. Acestea impresioneaza printr-un design atractiv si nu numai. De asemenea, este posibila pozitionarea lor alaturata, fapt ce reduce considerabil necesarul de spatiu. In special varianta mica de 37 kW este o adevarata minune cand vine vorba de spatiu datorita constructiei sale compacte. Are nevoie de o suprafata de amplasare de 2,2 m² (versiunea de pana la 75 kW de 2,6 m²).

Suflantele cu surub EBS 410 se livreaza complet gata de functionare cu controler si convertizor de frecventa, respectiv pornire stea-triunghi. Toate echipamentele poarta marcajul CE si CEM si minimizeaza astfel costurile de proiectare, constructie, certificare, documentare si punere in functiune pentru proiectanti, operatori si constructori de instalatii. Protectia extrem de eficienta impotriva zgomotelor si pulsatiilor asigura o functionare silentioasa.

Autori

foto
KAESER KOMPRESSOREN SRL