loader
NN intra oficial pe piata asigurarilor de locuinte

NN intra oficial pe piata asigurarilor de locuinte

Din octombrie, clientii isi pot cumpara si asigurarea de locuinta de la NN

Incepand cu luna octombrie, NN Romania, lider pe piata asigurarilor de viata si pensii private, isi consolideaza portofoliul de produse, intrand si pe segmentul asigurarilor de locuinta. Intr-o perioada in care petrecem mai mult timp acasa si avem o legatura mai stransa ca niciodata cu casa noastra, NN vrea sa le ofere clientilor inca o alternativa prin care sa protejeze tot ceea ce conteaza pentru ei in situatii pe care nu le pot preveni.

Nevoia de protectie creste in toata Europa, iar la NN vrem sa continuam sa devenim tot mai relevanti pentru clientii si partenerii nostri printr-o gama extinsa de produse si servicii. De aceea, intram pe piata asigurarilor generale in Romania, ceea ce ne va permite sa acoperim nevoi neadresate ale clientilor. Ca prim pas, ne propunem sa ii ajutam pe romani sa isi protejeze casele cu noua noastra asigurare de locuinte. Pe viitor, vom continua sa investim in diversificarea solutiilor noastre de protectie, oferite fie direct, fie printr-un partener”, a declarat Fabian Rupprecht, CEO International Insurance in cadrul NN Group.

Cei peste 2,2 de milioane de clienti care au ales asigurari si pensii de la NN, adica un sfert din populatia activa a Romaniei, stiu ca se pot baza pe noi in momentele in care au cea mai mare nevoie de siguranta financiara. Prin tot ceea ce facem, dovedim in fiecare zi ca ne respectam promisiunile si angajamentele, iar in cei 23 de ani de cand suntem prezenti aici am contribuit la stabilitatea financiara a clientilor nostri de asigurari de viata si sanatate cu sume care depasesc 1,6 de miliarde de lei”, a spus Gerke Witteveen, CEO interimar al NN in Romania.

Printr-un proces de vanzare adaptat contextului actual, asistat de instrumente digitale, in care toate documentele sunt accesibile online, consultantii financiari NN din toata tara ofera din aceasta luna clientilor asigurarea facultativa si obligatorie de locuinta.

Ce acopera asigurarea facultativa de locuinta NN

Asigurarea facultativa de locuinta NN este o solutie flexibila care le ofera clientilor sprijinul financiar de care au nevoie in situatii care le afecteaza locuinta si pe care nu le pot preveni, venind in completarea politei obligatorii PAD, care ofera acoperire de baza in caz de inundatii, cutremure sau alunecari de teren.

Cu noua asigurare facultativa de locuinta de la NN:

  • Clientii isi pot asigura apartamentul sau casa si instalatiile care asigura functionarea generala a constructiei, de la centrala si panouri solare pana la instalatiile de alimentare cu apa sau gaz, in caz de cutremure, inundatii, alunecari de teren, incendii, explozii, trasnete, furtuni si alte capricii ale naturii, dar si in caz de surprize neplacute precum furt sau vandalism.
  • Sunt acoperite si anexele locuintei, precum garajul, boxa sau camera de serviciu, magazia, sopronul si chiar piscina, pentru maximum 30% din suma asigurata, si inclusiv partile care se impart cu vecinii, cum ar fi liftul, scarile sau acoperisul blocului.
  • Clientii pot alege, optional, sa asigure si bunurile din locuinta pentru o suma pe care ei o stabilesc si pot adauga si o componenta pentru raspundere civila.
  • Cei care nu sunt dispusi sa riste niciun accident cand vine vorba de casa lor au si optiunea de protectie in caz de eventuale avarii accidentale ale sistemelor de gaze, incalzire si climatizare si de asigurare a aparatelor electrice si electrocasnice ca urmare a unor fenomene electrice.
  • Clientii pot beneficia de acoperire inclusiv pentru cheltuieli conexe precum cele de curatenie, transport, expertiza sau interventie de urgenta, iar pentru cazurile in care daunele nu permit reintrarea in casa, clientii beneficiaza de pana la 5 zile de cazare la hotel, pana gasesc o chirie care va fi acoperita de asigurare timp de pana la 3 luni.

Costul asigurarii facultative de locuinta NN depinde de valoarea locuintei si de nivelul de protectie, precum si de acoperirile optionale pe care clientii le pot alege in functie de nevoile lor.

Datele arata ca numai 17% din cele 9 de milioane de locuinte din Romania sunt asigurate printr-o polita facultativa. Prin urmare, este un pas firesc pentru NN sa ofere o asigurare de locuinte si sa contribuie la dezvoltarea sigurantei financiare a romanilor, construind pe baza experientei si traditiei din segmentele de asigurari de viata si sanatate si pensii private”, a spus Gabriela Lupas Ticu, Chief Marketing & Operations Officer al NN Asigurari de Viata.

Mai mult de 96% dintre romanii adulti sunt proprietari sau locuiesc in case detinute de cineva din familie, conform celor mai recente date Eurostat la nivelul anului 2018, peste media la nivelul Uniunii Europene (70%) si aproape dublu fata de tari din vestul Europei, precum Germania (51,4%). Cu toate acestea, doar 1,7 milioane de romani au ales anul trecut sa incheie o polita obligatorie de asigurare impotriva dezastrelor naturale pentru casa lor si doar 1,3 de milioane au optat pentru o asigurare facultativa, potrivit datelor Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Autori

foto
NN ASIGURARI DE VIATA SA