loader
Jucatorul global fintech PayU isi extinde operatiunile in Asia de Sud-Est si achizitioneaza pachetul majoritar al companiei Red Dot Payment din Singapore

Jucatorul global fintech PayU isi extinde operatiunile in Asia de Sud-Est si achizitioneaza pachetul majoritar al companiei Red Dot Payment din Singapore

PayU, divizia de plati si fintech a Naspers, anunta astazi achizitionarea unui pachet majoritar de actiuni in Red Dot Payment (RDP), un furnizor de solutii de plata online pentru piata din Asia de Sud-Est.

Cu aceasta tranzactie, PayU se extinde in regiunea Asia de Sud-Est si aduce suma totala investita in ultimii trei ani in achizitii si fuziuni la 700 milioane USD. Miscarea demonstreaza angajamentul PayU de a deveni liderul platilor online pe pietele emergente si unul dintre cel mai mari investitori globali in fintech.

Infiintata in 2011 de un grup de experti in plati de la diverse companii din industrie din topul Fortune 500, RDP a devenit cea mai mare si cea mai de incredere companie fintech de solutii de plata online din Singapore, furnizand solutii de plata inovatoare, sigure si personalizate pentru toate companiile din Asia si de pretutindeni. Cu o prezenta din ce in ce mai extinsa in Asia de Sud-Est, inclusiv birouri in Indonezia si Thailanda, RDP s-a axat pe verticale in plina expansiune, cum ar fi retailul online, ospitalitatea, caritatea, livrarea de alimente si multe altele.

Potrivit unui studiu Google-Temasek, Asia de Sud-Est este una dintre pietele de plati digitale cu cea mai rapida crestere din lume si se asteapta sa se tripleze pana la un volum total al platilor de 240 de miliarde USD pana in 2025. Regiunea gazduieste deja 350 de milioane de utilizatori de internet din sase cele mai mari tari, depasind astfel numarul populatiei din Statele Unite si prezentand un imens potential de afaceri pentru comerciantii globali. Cu aceasta achizitie, PayU creeaza cu succes o propunere castigatoare pentru comerciantii globali prin integrarea platformelor RDP in PayU HUB. PayU poate acum sa construiasca unul dintre cele mai bune produse pentru extinderea transfrontaliera, oferind mai multe metode alternative de plata si o mai mare conectivitate locala.

Laurent le Moal, CEO al PayU, declara: "Aceasta investitie este primul pas al PayU catre extinderea in regiunea Asia de Sud-Est. Vom oferi acum comerciantilor nostri globali existenti accesul in Asia de Sud-Est cu o singura integrare API, consolidand astfel platforma globala PayU HUB. Datorita potentialului imens pe care il prezinta piata Asiei de Sud-Est, PayU vede o mare oportunitate de dezvoltare si inovatie in aceasta regiune. Vom continua sa cautam oportunitati pentru a ne intari pozitia pe aceasta piata ".

"Ca parte din strategia noastra de business, PayU va colabora cu fondatorii companiei, a caror pasiune antreprenoriala este valoroasa. Suntem incantati sa ii avem alaturi de noi la PayU pe Randy si intreaga lui echipa, pe masura ce continuam sa ne urmam viziunea de a crea o lume fara granite financiare ", a adaugat el.

Randy Tan, CEO si fondator al Red Dot Payment, adauga: "Suntem mandri de cat de departe am ajuns si ca PayU, un lider global si investitor principal pe piata de fintech, recunoaste forta, profunzimea si amploarea companiei pe care am construit-o cu o daruire neclintita in ultimii opt ani. Niciodata nu a fost mai usor pentru comerciantii globali sa intre in Asia de Sud-Est ca acum, deoarece beneficiaza de conectivitatea locala puternica a RDP, combinata cu expertiza si experienta globala PayU. Suntem incantati de faptul ca RDP va fi parte din portofoliul fintech al Naspers si suntem nerabdatori sa continuam extinderea pozitiei noastre de business pe piata din Asia de Sud pentru a fi solutia de plata fintech numarul 1 din aceasta regiune."

In termenii acordului, PayU a achizitionat un pachet majoritar de actiuni in cadrul RDP intr-o tranzactie de evaluare a companiei la 65 de milioane USD. Fondatorul va continua sa pastreze un pachet de actiuni in companie, iar ceilalti actionari majoritari vor iesi. Evolve Capital Asia a actionat in calitate de consilier financiar exclusiv al fondatorului si al vanzatorilor de actiuni.

 

Autori

foto
PAYU ROMANIA SERVICES SA