loader

Jocurile online, crestere de 20 la suta in 2012

Piata jocurilor online din Romania a crescut cu 20% in anul 2012 comparativ cu 2011, fiind unul din sectoarele economice cu o dinamica puternic pozitiva, conform unui comunicat al ProfitInfo.ro, remis Agerpres.

,,Aparent, romanii pun accent din ce in ce mai mult pe calitate si pe suportul tehnic oferit de producator, care este accesibil doar in cazul unei versiuni originale. In plus, noi consideram ca si dezvoltarea continua a internetului a crescut numarul de jocuri care au o componenta de multiplayer online. Si cum cel mai interesant este sa joci impreuna sau impotriva altor oameni, si numarul celor care vor sa aiba acces la multiplayer a crescut', a spus Edi Tecsan, project manager la magazinul virtual Gamesline.ro.


In plus, numarul mare de jocuri free to play a avut o contributie importanta la educarea 'financiara' a jucatorilor din Romania.


Pronosticul personal al lui Edi Tecsan este ca si anul 2013 va fi tot unul de crestere, insa este posibil ca avansul sa nu mai fie atat de spectaculos ca in 2012.


Din punct de vedere al dinamicii interesului, anul 2012 a fost castigat din nou de jocurile pentru PC. Daca in anii precedenti, jocurile pentru console se luptau sa castige increderea gamerilor, anul asta cele de PS3 alaturi de XBOX 360 urmeaza nivelul vanzarilor PC-ului la distanta foarte mica. Totusi, in 2013, sunt asteptate inovatii din partea Microsoft, respectiv Sony pentru XBOX si PlayStation, astfel ca interesul pentru platformele dedicate jocurilor video ar putea reveni in forta.


Din datele culese de GamesLine.ro, jucatorul roman este un tanar intre 13 si 21 de ani care preferaa, in principal RPG sau shooter. Astfel, cele mai bine vandute jocuri din 2012 au fost FIFA 13 (fotbal), Diablo III (RPG cu elemente de online), Guild Wars 2 (RPG exclusiv online) seria Assassin's Creed (RPG).