loader

Amenintarile cibernetice au prins viteza: 120/minut

Doua noi amenintari cibernetice apar, in medie, in fiecare secunda. Accesul tot mai facil, mai rapid si mai ieftin la Internet schimba, in mod radical, felul in care hackerii actioneaza, fapt care ar trebui sa determine o schimbare si in modul in care companiile gandesc si abordeaza securitatea informatica

Pe langa pericolele din mediul online, odata cu pierderea controlului asupra mediilor in care are loc transferul de date si informatii, nivelul amenintarilor la care sunt expuse companiile este din ce in ce mai mare.

 

Una din doua companii considera ca amenintarile cibernetice vor deveni printre cele mai mari riscuri pentru activitatea de business in urmatorii doi ani, conform studiului Global IT Security Risks.

Companiile mici si mijlocii sunt cele mai vulnerabile in fata amenintarilor cibernetice, indiferent de natura si complexitatea acestora – de la virusi, viermi, pana la programe de tip adware si spyware, indica acelasi studiu. Doar in ultimele 12 luni, 63% dintre companiile mici si 60% dintre companiile mijlocii s-au confruntat cu probleme cauzate de programe malware, existente in cadrul retelelor interne. Pe de alta parte, marile organizatii duc o lupta la un nivel din ce in ce mai inalt, confruntandu-se cu pericole avansate - cum ar fi spionajul cibernetic, atacurile de tip phishing sau DDoS (Distributed Denial of Service).

 

In ciuda acestor amenintari, o parte dintre companii recunosc ca au o atitudine reactiva in ceea ce priveste atacurile informatice, concentrandu-se pe masurile de securitate abia dupa ce bresa de securitate a avut loc. Din pacate, acest tip de comportament se dovedeste nu numai iresponsabil, dar si pagubos. Constientizarea riscului apare tarziu, abia in momentul in care incidentul se materializeaza, avand consecinte foarte grave la nivel organizational si chiar la nivel personal. In fond, ganditi-va ca informatiile cu care lucrati sunt adevarate bunuri digitale, care merita si trebuie protejate in mod proactiv si permanent.

 

Kaspersky Lab a creat suite de securitate atat pentru IMM-uri, cat si pentru companiile de mari dimensiuni, care sunt capabile sa protejeze sistemele impotriva  celor mai complexe si mai noi amenintari cibernetice - Kaspersky Small Office Security, Kaspersky Open Space Security, Kaspersky Targeted Security. Astfel, indiferent de dimensiunea companiei dumneavoastra, exista o solutie de securitate pefecta pentru aceasta.

 

Nivelul cresterii malware-ului a devenit atat de accelerat, incat la fiecare minut apar 120 de noi amenintari cibernetice! Exista programe periculoase, create special pentru activitati ilegale, cum ar fi furtul de date: troieni bancari (pentru fraude financiare si furtul datelor bancare), malware creat pentru furtul datelor de autentificare sau chiar spionaj. In prezent, acestea inregistreaza cresteri ingrijoratoare, reprezentand calea cea mai scurta de acces la resursele financiare necesare hackerilor.

 

Infractorii cibernetici cauta sa exploateze pe orice cale expunerea companiilor la scurgerile de informatii - de aceea creeaza amenintari informatice cu proprietati diferite, incluzand componente de update, usor de controlat si de modificat de la distanta.

 

Fie ca aveti nevoie de securitate integrata sau de securitate targetata, produsele Kaspersky Lab reprezinta cea mai buna solutie pentru a va pune compania la adapost de intentiile infractorilor cibernetici.

 

Ganditi-va, compania voastra este pregatita sa faca fata riscurilor de securitate IT? Daca nu puteti oferi un raspuns sigur la aceasta intrebare, acesta este momentul oportun sa realizati o evaluare completa a nivelului de securitate al afacerii voastre. Intrati in programul de testare asistata a solutiilor Kaspersky Lab – Kaspersky Test Drive – pentru a va convinge de eficienta protectiei impotriva amenintarilor cibernetice a produselor business Kaspersky Lab. Aflati, simplu si rapid, care este nivelul de securitate al infrastructurii informatice, pentru a va proteja si gestiona mediile IT in continua schimbare, si ramaneti cu un pas inaintea amenintarilor informatice!