loader
Intracom Telecom contribuie la dezvoltarea oraselor verzi si sustenabile cu solutia sa inteligenta actualizata de management al deseurilor (Smart Waste Solution)

Intracom Telecom contribuie la dezvoltarea oraselor verzi si sustenabile cu solutia sa inteligenta actualizata de management al deseurilor (Smart Waste Solution)

Solutia, pe langa caracteristicile sale existente, ofera acum optimizarea gunoiului, rutarea colectarii, controlul accesului la cosuri si monitorizarea eliminarii deseurilor per rezident, precum si controlul calitatii deseurilor

Intracom Telecom, un furnizor global de sisteme si solutii de telecomunicatii, a anuntat lansarea solutiei sale inteligente de gestionare a deseurilor, care sustine obiectivele oraselor si ale municipalitatilor de conservare a resurselor si protejarea mediului.

Solutia, pe langa caracteristicile sale existente, cum ar fi masurarea nivelului de umplere, notificari automate catre autoritati atunci cand limitele presetate de umplere a cosului de deseuri sunt depasite si determinarea „zonelor de interes special”, fiecare cu prioritate diferita, ofera acum optimizarea gunoiului, rutarea colectarii, controlul accesului la cosuri si monitorizarea eliminarii deseurilor per rezident, precum si controlul calitatii deseurilor. Solutia este orchestrata si gestionata de platforma Unified IoT Orchestration Platform uiTOP™, care ofera un mediu imbunatatit si unificat pentru gestionarea si controlul avansat al device-urilor inteligente si al mai multor operatiuni ‘’smart city”.

Orasele si municipalitatile pot profita de solutia inteligenta a deseurilor Intracom Telecom pentru a reduce si mai mult cheltuielile operationale legate de gestionarea deseurilor, promovand in acelasi timp conceptul de reciclare printr-un sistem de recompensa pentru cetateni. Mai precis, cetatenii au optiunea de a deschide containerele de reciclare cu propriul card RFID personal. Odata ce cetatenii elimina deseurile in containerele de reciclare, acestea sunt identificate prin dispozitive IoT inteligente si robuste in interiorul acestor containere cu ajutorul inteligentei artificiale, pentru a acorda cetatenilor punctele lor de recompensa, pe baza cantitatii de deseuri reciclabile de care ei dispun.

Nikolaos Velentzas, General Manager la Intracom Telecom's Services Business Division, a comentat: „Orasele din intreaga lume lucreaza intens la schimbarea culturii lor existente in ceea ce priveste protectia mediului si a reciclarii si suntem aici pentru a da o mana de ajutor. Solutia noastra inteligenta de managementul deseurilor atinge obiectivele de reciclare stabilite de UE, conserva resursele naturale, promoveaza reciclarea ajutand la constientizarea protectiei mediului si sustine municipalitatile in optimizarea operatiunilor si cresterea sustenabilitatii.

Autori

foto
INTRAROM SA