loader
GTS Telecom lanseaza solutiile de protectie a datelor - Disaster Recovery

GTS Telecom lanseaza solutiile de protectie a datelor - Disaster Recovery

Prin Disaster Recovery, GTS Telecom isi intareste gama de servicii de securitate

GTS Telecom, unul dintre principalii furnizori de servicii IT&C din Romania, cu tehnologii de ultima generatie, lanseaza solutii complete de Disaster Recovery si investeste peste 1,5 milioane de euro in dezvoltarea centrelor sale de date si Cloud, dar si in suportul de comunicatii suplimentar.

Solutiile de Disaster Recovery lansate de GTS Telecom permit companiilor restaurarea sistemelor, infrastructurilor si a datelor critice, precum si reluarea activitatii in urma unor dezastre naturale, brese de securitate sau erori umane. Acestea raspund oricarui scenariu de replicare solicitat de client sau de reglementarile industriei in care clientul activeaza, putand acomoda replicari ale serverelor fizice sau virtuale catre Cloud, ale unui Cloud privat catre Cloud-ul public, independent de tehnologia de virtualizare utilizata de client.

Dezvoltarea solutiilor de Disaster Recovery vine pe fondul unei preocupari in crestere din partea clientilor pentru asigurarea securitatii cibernetice, dar si a continuitatii operatiunilor in cazul unor incidente majore sau vulnerabilitati ale sistemelor informatice critice ale acestora. GTS Telecom este una dintre putinele companii care ofera clientilor sai un produs complet, bazat exclusiv pe infrastructura proprie din Romania si care integreaza serviciile de telecomunicatii, Data Center si Cloud proprii, pentru a permite reluarea activitatii in interval de minute. Tehnologiile de infrastructure recovery, Cloud si backup sunt perfect adaptate necesitatilor pietei, fiind usor de folosit, eficiente si oferind o disponibilitate totala a datelor”, a declarat Razvan Stoica, Director General al GTS Telecom.

Clientii nostri beneficiaza de expertiza si cunostintele avansate ale specialistilor GTS pentru identificarea si construirea solutiei optime pentru fiecare afacere in parte, in functie de infrastructura pe care o utilizeaza deja clientul, dar si de cerintele privind timpul de restaurare a datelor sau numarul de versiuni anterioare ale datelor pe care acesta doreste sa le salveze”, a declarat Sorin Draghici, Director de Vanzari al GTS Telecom.

Investitia totala de 1,5 milioane de euro, planificata a fi realizata complet pana la finalul lui 2019, este alocata pentru dezvoltarea celor doua centre de date si platforme Cloud existente ale GTS, a retelei extinse de Ethernet si MPLS, sustinand astfel inclusiv lansarea solutiilor complete de Disaster Recovery. 

Utilizand infrastructura de telecomunicatii, centre de date si platforme Cloud  detinuta si operata de GTS, solutiile de Disaster Recovery faciliteaza companiilor  implementarea planurilor de continuitate a afacerii, monitorizarea si recuperarea datelor in orice situatie.

Prin Disaster Recovery, GTS Telecom isi intareste gama de servicii de securitate, care include Firewall as Service (Fwaas) – lansat in martie 2019, Backup as a Service,  GTS Anti DDoS, Managed Network Security , produse anti malware si solutii integrate de securitate (supraveghere video, control acces, detectie si alarmare la efractie si incendiu).

Despre GTS Telecom:

Cu o activitate pe piata din Romania de peste 25 de ani, GTS Telecomeste unul dintre principalii furnizori de servicii IT&C din Romania cu tehnologii de ultima generatie. GTS pune la dispozitia clientilor sai un portofoliu extins de servicii nationale si internationale, tip Cloud, colocare, backup si Disaster-Recovery in centrele de date proprii din Bucuresti si Cluj, servicii de date, voce, acces internet si anti-DDoS. Compania administreaza o retea extinsa de Ethernet si MPLS, bazata pe o infrastructura solida de fibra optica. In iunie 2014, GTS Telecom este achizitionata de Deutsche Telekom, ca parte din grupului GTS Central Europe, compania continuand sa opereze independent in Romania.

Compania numara aproximativ 130 de angajati si are sediul central in Bucuresti.

Pentru mai multe informatii, accesati: www.gts.ro

Autori

foto
GTS TELECOM SRL