loader
Grupul Allianz a publicat rezultatele financiare aferente anului 2023

Grupul Allianz a publicat rezultatele financiare aferente anului 2023

Allianz a obtinut din nou venituri si un profit operational record

Mai jos, regasiti cateva cifre cheie referitoare la activitatea grupului:

- Venituri totale de 161,7 mld. euro, in crestere cu 5,5% fata de 2022

- Profit operational de 14,7 mld euro, in crestere cu 6,7% fata de 2022

- Rata de solvabilitate (Solvency II), la un nivel confortabil de 206%, dupa plata dividendelor

- Profit net atribuit actionarilor in valoare de 9,1 mld. euro, in crestere cu 30% fata de 2022

- Profit operational tintit pentru 2024, la 14,8 mld. euro, plus/minus 1 mld. euro

Oliver Bate, CEO, Allianz SE:

Allianz a obtinut din nou venituri si un profit operational record, consolidandu-si pozitionarea ca una dintre cele mai rezistente companii la nivel mondial in domeniul asigurarilor si administrarii de active.

Rezultatele noastre demonstreaza increderea pe care clientii nostri o acorda Allianz, precum si rezistenta si potentialul modelului nostru de afaceri si al oamenilor nostri. Segmentul asigurarilor generale a crescut puternic, in timp ce ne-am sprijinit clientii afectati de catastrofele naturale. Linia asigurarilor de viata si sanatate a inregistrat o crestere profitabila, in conditiile in care am dezvoltat solutii atractive pentru a ne ajuta clientii sa-si protejeze economiile de efectele inflatiei. De asemenea, in activitatea de gestionare a activelor am obtinut rezultate nete robuste intr-un mediu volatil al pietei de capital.

Disciplina in executia strategiei si managementului capitalului confirma perspectiva profitului operational pentru 2024, noua noastra politica de dividende si programul de rascumparare de actiuni. In acest an, ne vom concentra in continuare pe deblocarea beneficiilor generate de amploarea business-ului nostru, pentru a ne creste in continuare productivitatea si pentru a transforma excelenta noastra in ceea ce priveste serviciile oferite clientilor in crestere profitabila a bazei de clienti.”

Mai multe detalii regăsiți în documentul de mai jos:

Autori