loader
Fundatia eMAG extinde programul „Noua ne pasa”

Fundatia eMAG extinde programul „Noua ne pasa”

Programul ii vizeaza pe elevii ce provin din familii cu o situatie socio-economica precara, care in lipsa unui sprijin educational constant, sunt cei mai expusi riscului de abandon scolar

• 26 de centre after-school asigura activitati de educatie remediala pentru 900 de copii din mediul rural care se afla in pericol de abandon scolar

• 14 noi scoli au intrat din acest an scolar in program, adaugandu-se celor 12 existente din anii anteriori

Programul „Noua ne pasa”, derulat de Fundatia eMAG cu sprijinul Flanco, prin intermediul caruia sunt implementate centre after-school in scolile din comunitatile rurale, inregistreaza in acest an cea mai puternica expansiune. Celor 12 centre functionale li s-au adaugat pentru anul scolar 2019-2020, alte 14 centre tip after-school. Programul ii vizeaza pe elevii ce provin din familii cu o situatie socio-economica precara, care in lipsa unui sprijin educational constant, sunt cei mai expusi riscului de abandon scolar.

Astfel, prin programul „Noua ne pasa”, aproximativ 900 de elevi vor avea asigurate lunar 2.156 de ore de activitati educationale sustinute de 139 de profesori si vor beneficia de 75.420 de mese calde oferite pe parcursul intregului an scolar.

Activitatile scolare presupun ore de educatie remediala in grupuri mici de 4-10 elevi, unde profesorii intervin si sprijina copiii cu probleme educationale si socio-financiare. Tot in cadrul programului – Fundatia eMAG sprijina cadrele didactice cu soft-uri educationale oferite de editura Intuitext si are in plan elaborarea unor cursuri dedicate ce vizeaza activitatea de remediere scolara. Centrele after-school beneficiaza de sprijin financiar pentru rechizite, materiale didactice necesare, dar si pentru derularea unor actiuni conexe precum cadouri de Craciun, excursii pentru elevi si resurse IT & C pentru scoli. De asemenea, este asigurata si plata profesorilor implicati in program.

Mai mult, pentru eficientizarea si observarea rezultatelor in timp real, profesorii din echipele de proiect isi administreaza datele legate de activitatile centrelor si de evolutia copiilor, prin intermediul unei aplicatii dezvoltate special pentru acest program. Aceasta permite totodata reprezentantilor Fundatiei eMAG accesul in timp real la toate informatiile relevante colectate de la fiecare centru si ajustari/interventii, acolo unde este cazul.

Construit pe ideea de a asigura conditiile necesare pentru ca elevii din comunitatile defavorizate sa-si continue studiile, programul a inregistrat pe parcursul celor trei ani de functionare, scaderea ratei abandonului scolar in comunitatile rurale incluse in proiect. In plus, peste 600 de elevi au obtinut rezultate mai bune la clasa, au primit consiliere psihologica si vocationala si au beneficiat de o masa calda si de rechizite.

Cele mai recente statistici ne arata ca Romania are o rata a abandonului scolar de 16,4%, un dezonorant loc 3 in Europa si ca are o nevoie continua de a resuscita sectorul educational. In mediul rural, rata abandonului scolar este de doua ori mai mare decat in mediul urban. De asemenea, cheltuielile pentru educatie sunt la un nivel mai mic in comparatie cu cele din UE, in timp ce nevoile de investitii sunt ridicate. Acest context, iar pe de alta parte, eficienta demonstrata in anii anteriori a programului “Noua ne pasa” - ne-au determinat sa acceleram extinderea in alte 14 comunitati din zonele rurale, avand prognozata pentru anul scolar 2019-2020, o investitie de aproximativ 400.000 de euro”, a declarat Tudor Vlad, Presedinte Fundatia eMAG.

In cel de-al treilea an scolar consecutiv in care Flanco a sprijinit programul Noua ne pasa, numarul donatorilor din magazinele retailerului a ajuns la aproximativ 100.000, in crestere cu 15% fata de anul anterior, iar valoarea donatiilor a atins suma de 1.100.000 lei, cu 10% mai mare comparativ cu 2017.

In prima parte a anului, planuiam impreuna cu Fundatia eMAG sa dublam numarul de centre after-school din programul “Noua ne pasa”, entuziasmati de rezultatele din teren, de profesorii dornici sa implementeze proiectul in scolile lor, dar si de faptul ca din ce in ce mai multi clienti Flanco sunt constienti de importanta accesului la educatie. Coordonate care au facut posibila extinderea rapida - astfel incat 900 de elevi sa fie sustinuti sa isi continue studiile si sa aiba un viitor mai bun”, a afirmat Dragos Sirbu, CEO Flanco Retail.  

In perioada 6 mai – 16 iunie 2019 a fost lansat un apel catre profesorii din mediul rural care doresc sa implementeze in scoala lor un centru de tip after-school pe principii de educatie remediala. In urma analizarii aplicatiilor primite, programul “Noua ne pasa” s-a extins in Moldova-Sulita, Vicovu de Sus si Frumosu (jud. Suceava); Tarcau si Girov (jud. Neamt); Buda (jud. Buzau); I.C.Bratianu (jud. Tulcea); Moara Domneasca (jud. Prahova); Vladeni si Bordusani (jud. Ialomita); Tanganu (jud. Ilfov); Salcia si Segarcea Vale (jud. Teleorman); Sohatu (jud. Calarasi). Aceste 14 noi centre se adauga celor 12 centre implementate deja in comunitatile din Argel si Moldovita (jud. Suceava); Vaduri si Bistrita (jud. Neamt); Jacodu (jud. Mures); Cerasu si Slon (jud. Prahova); Magura (jud. Buzau); Cernica (jud. Ilfov); Putineiu (jud. Teleorman); Negru Voda si Limanu (jud. Constanta).

Despre programul “Noua ne pasa

In 2016, Fundatia eMAG a lansat programul “Noua ne pasa” prin care asigura finantarea pentru centre after-school in scoli din comunitati rurale. In anul scolar 2018-2019, 12 scoli din judetele Buzau, Constanta, Ilfov, Mures, Neamt, Prahova, Suceava si Teleorman au implementat centre after-school de educatie remediala. Aici, echipele de profesori dedicati au organizat grupe de invatare asistata pentru elevii cu performante scolare slabe si au colaborat cu ceilalti actori din comunitate pentru rezolvarea altor probleme cu care se confrunta elevii (lipsa rechizitelor si a hainelor, lipsa accesului la serviciile medicale de baza, lipsa serviciilor de consiliere si orientare in cariera). Din anul scolar 2019-2020, programul s-a extins cu inca 14 centre, acoperind acum 26 de comunitati din zona rurala. Mai multe informatii, pot fi gasite pe https://nouanepasa.ro/

Despre Fundatia eMAG

Fundatia eMAG a fost lansata in octombrie 2012, ca raspuns la nevoia de sustinere a celor capabili de performanta - elevi sau studenti inteligenti si profesori dedicati, care nu au nevoie decat de putin sprijin ca sa se afirme. Sustinem scoala din Romania prin programe precum Hai la Olimpiada, “Noua ne pasa”, 140 BPM, care faciliteaza accesul la o educatie completa pentru elevi si studenti. Astfel, ne asiguram ca acestia isi vor exploata corect potentialul, isi vor gasi locul in societate si vor deveni profesionisti si cetateni model. Mai multe detalii, puteti gasi accesand www.fundatiaemag.ro/

Despre Flanco:

Flanco este cel mai dinamic retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de peste 1.500 angajati, compania detine o retea de mai mult de 150 magazine electro-IT, aflate in cele mai importante zone comerciale din peste 110 orase ale Romaniei.

Autori

foto
FLANCO RETAIL SA