loader
Finnair alege Amadeus pentru a-si spori profitabilitatea printr-o gestionare avansata a veniturilor

Finnair alege Amadeus pentru a-si spori profitabilitatea printr-o gestionare avansata a veniturilor

Amadeus Network Revenue Management utilizeaza Big Data si algoritmi stiintifici pentru a imbunatati previziunile privind cererile si pentru a optimiza reteaua de origine si destinatie a companiei aeriene finlandeze.

In ultimii ani, schimbarea peisajului in industria transportului aerian de pasageri a fortat operatorii de transport sa isi regandeasca abordarea privind gestionarea veniturilor. Companiile aeriene se confrunta acum cu clienti mai informati ca oricand si cu presiuni asupra preturilor ce impun diminuarea acestora. Acest lucru a facut cruciala obtinerea unei vizibilitati cat mai exacte asupra cererii pentru rutele aeriene, precum si a perspectivelor corecte care permit companiilor sa isi maximizeze veniturile si sa concureze cu sanse reale pe o piata dificila.

Acesta este motivul pentru care Finnair a ales Amadeus Network Revenue Management. Solutia va permite companiei aeriene, care transporta anual peste 12 milioane de pasageri, sa imbunatateasca acuratetea prognozarii cererii clientilor si sa optimizeze mai bine reteaua de origine si destinatie.

Dar acest acord nu se refera doar la partea de tehnologie. O echipa dedicata de experti consultanti Amadeus a colaborat indeaproape cu Finnair pe partea de business pentru a pune in practica o transformare completa a segmentului Origin & Destination cu scopul de a se asigura ca linia aeriana este pregatita sa profite din plin de caracteristicile sale competitive.

Amadeus Network Revenue Management utilizeaza date provenite din mai multe surse si aplica algoritmi stiintifici moderni pentru a determina comportamentul de cumparare si disponibilitatea de a plati a clientilor. Pe baza acestor informatii, acesta ofera apoi recomandari rapide, corecte si inteligente cu privire la cel mai bun pret si prezentarea optima a ofertelor companiei aeriene.

Manuel Midon, Head of Airlines pentru Europa de Nord si de Vest la Amadeus, a declarat: ”Suntem foarte incantati sa colaboram cu Finnair pentru a o sprijini sa isi ridice la un nou nivel modalitatea de gestiune a veniturilor. Tehnologia noastra este construita pe o excelenta operationala dovedita, combinata cu servicii de consultanta si servicii de suport de prima clasa. Aceasta combinatie puternica asigura companiile aeriene, asa cum este Finnair, ca sunt mai bine pregatite pentru a obtine profitabilitate pe termen lung intr-o piata care se transforma rapid si ca sunt mai bine pozitionate pentru a optimiza oferta completa prin intermediul unui singur sistem de management.”

Mike Stirkkinen, vicepresedinte Revenue Management & Pricing, Finnair a comentat: ”Odata cu cresterea produselor auxiliare si a concurentei din ce in ce mai intense in industria aeriana, Finnair a solicitat o solutie care sa-i permita sa isi maximizeze gestionarea veniturilor prin caracteristici avansate cum ar fi modelarea predictiva a comportamentului clientilor. Dupa ce a evaluat cu atentie toate optiunile disponibile pe piata, a devenit foarte clar ca solutia oferita de Amadeus este una aparte. Consultanta si sprijinul in procesul de implementare au fost, de asemenea, cruciale, iar Amadeus a excelat si in acest domeniu. Impreuna cu serviciile impresionante post-implementare oferite, avem cu adevarat sentimentul de siguranta ca ne aflam pe maini bune in colaborarea cu Amadeus”.

Autori

foto
AMADEUS MARKETING ROMANIA SRL