loader
ENEL a fost  reconfirmat in topul celor mai sustenabile companii, incluse in indicele FTSE4GOOD

ENEL a fost reconfirmat in topul celor mai sustenabile companii, incluse in indicele FTSE4GOOD

Compania a fost reconfirmata in cadrul indicelui FTSE4GOOD, dupa a doua analiza semianuala din 2018.

Enel S.p.A. (“Enel”) a fost reconfirmat in cadrul Indicelui FTSE4Good, unde sunt listate companii de top, pe baza practicilor de mediu, sociale si de guvernanta (Environmental, Social and Governance “ESG”), ca urmare a analizei pentru cel de-al doilea semestru din 2018, publicata recent. Subsidiarele Grupului, Endesa, Enel Americas si Enel Chile au primit de asemenea reconfirmarea prezentei in cea mai noua editie a indicelui.

Dezvoltat de FTE Russell, lider global in furnizarea de studii de referinta, analiza si solutii bazate pe analiza complexa a datelor, indicele FTSE4Good evalueaza performanta companiilor care demonstreaza ca au un rol cheie in integrarea practicilor sustenabile in strategia de afaceri. Enel si-a mentinut cel mai mare punctaj in ceea ce priveste strategia pentru gestionarea deseurilor, conservarea biodiversitatii, sanatatea si siguranta la locul de munca, standardele de munca, gestionarea riscului, guvernanta corporativa si lupta anti-coruptie. Metodologia FTSE Russell este bazata exclusiv pe date disponibile public, ce necesita un grad crescut de transparenta din partea companiilor. Prin urmare, confirmarea Enel in acest indice subliniaza angajamentul Grupului in promovarea responsabilitatii si transparentei.

In plus fata de acest clasament, Grupul Enel este inclus si in alti indici de sustenabilitate de top la nivel mondial, printre care Dow Jones Sustenability Index World, indicele Euronext Vigeo Eiris, indicele STOXX Global ESG Leaders, Indicele Carbon Disclosure Leadership, clasamentul OEKOM “Prime”, indicii ECPI, indicii Reuters/S-Network ESG Best Practices, indicele Thomson Reuters Diversity & Inclusion.

Angajamentul Enel de a respecta cele mai inalte standarde de sustenabilitate, recunoscut prin includerea companiei in acest indice, atrage din ce in ce mai mult atentia investitorilor ESG, ale caror participatii in cadrul companiei sunt in crestere constanta, reprezentând peste 8,6% din capitalul social al Grupului la 31 decembrie 2017, in crestere cu 46% fata de nivelul din 2014.  

Aceasta crestere reflecta importanta crescuta pe care piata financiara o acorda elementelor non-financiare, ca recunoastere a rolului pe care acestea il au in crearea de valoare sustenabila pe termen lung. Enel si-a asumat pozitia de lider printr-o strategie bazata pe valorificarea oportunitatilor de afaceri asociate cu tendintele in urbanizare, electrificare la cerere si decarbonizare, pentru a profita de oportunitatile ce deriva din tranzitia energetica la nivel global si pentru a juca un rol activ in cadrul acestei provocari atât de importante la nivel global.

Strategia Enel, care acopera toate aspectele sustenabilitatii, demonstrata prin includerea in aceste clasamente este detaliata cuprinzator in lucrarea ”Orasele viitorului. Orase circulare” publicata in luna noiembrie 2018. Documentul descrie pozitia Enel privind rolul esential pe care orasele il au in promovarea dezvoltarii sustenabile si solutiile inovatoare pe care le ofera compania in prezent. Mai multe informatii pot fi regasite aici:

Orasele circulare ale Enel: competitive, inovatoare si sustenabile

https://www.enel.com/media/news/d/2018/11/circular-cities-position-paper-enel

 

Autori

foto
ENEL ENERGIE SA