loader
TIMLOGO.ro primeste grantul AI for Accessibility de la Microsoft

TIMLOGO.ro primeste grantul AI for Accessibility de la Microsoft

Timlogo.ro primeste un grant AI for Accessibility (Inteligenta Artificiala pentru Accesibilitate) de la Microsoft pentru a sprijini eforturile companiei de a-i ajuta pe copii si adulti sa aiba acces mai usor la terapie logopedica.

Prin utilizarea instrumentelor cognitive, platforma va fi capabila sa se adapteze la nevoile individuale ale utilizatorilor.

Aceasta noua subventie va oferi companiei de eLearning Ascendia credit in valoare de  15,000 $ pe Microsoft Azure, pentru a accelera dezvoltarea proiectului Timlogo.

In Romania, din aproximativ 4 milioane de copii, 10% - adica 400 000 - au tulburari de limbaj, iar numarul lor este in crestere. Din pacate, nu exista instrumente moderne care sa raspunda nevoilor tuturor. In plus, numarul de logopezi si terapii de limbaj la nivel national este unul scazut, iar metodele utilizate nu sunt adaptate varstei pacientului si au un grad redus de interactivitate. Cu ajutorul Microsoft si al programului AI pentru Accesibilitate, putem imbunatati sistemul de machine learning al platformei si sa dezvoltam demersul de extindere catre tarile vecine.

„Timlogo propune o platforma interactiva pentru imbunatatirea vorbirii, bazata pe inteligenta artificiala si petipologia limbilor incorporate, adaptata la varsta pacientului, care sa fie utilizata atat pe parcursul sesiunilor de terapie, la cabinet, cat si la domiciliu, si, nu in ultimul rand, accesibila oricarui buget.”, a declarat Alex Malureanu, CMO si Co-fondator Ascendia.

„Am inceput parteneriatul cu Ascendia in urma cu 4 ani, sprijinindu-i cu resurse cloud in Microsoft Azure, pentru a le sustine ideile de start-up in educatie. Ne bucuram foarte mult de faptul ca Ascendia a dezvoltat de atunci produse concepute nu numai pentru invatarea in cadrul sistemului de invatamant formal, ci si o platforma speciala pentru copiii cu probleme de limbaj, numita Timlogo. Aceasta solutie inovatoare arata, de fapt, ca inteligenta artificialp utilizata in Azure, cu putere si inteligenta practic nelimitate in cloud, poate chiar sa ne faca viata mai buna. Felicitari, Ascendia, pentru ca sunteti printre primele start-up-uri de transformare digitala din lume, asa cum s-a demonstrat prin grantul Azure primit de la divizia AI pentru accesibilitate a Microsoft Corp”, a declarat Marilena Ionascu, Director Educatie Microsoft Romania.

AI for Accessibility este programul Microsoft in valoare de 25 de milioane de dolari, pe durata a 5 ani, care urmareste sa valorifice puterea AI pentru a dezvolta capacitatea umana pentru cei peste un miliard de oameni cu dizabilitati din intreaga lume.

Este o oportunitate pentru dezvoltatori, ONG-uri, academicieni, cercetatori si inventatori pentru a-si accelera activitatea in beneficiul persoanelor cu handicap, concentrandu-se pe trei provocari: ocuparea fortei de munca, viata de zi cu zi si comunicarea si conectarea. Prin granturi, tehnologie si expertiza AI, programul isi propune sa sporeasca dezvoltarea de solutii AI accesibile si inteligente si sa se bazeze pe progresele recente din Microsoft Cognitive Services, pentru a ajuta dezvoltatorii sa creeze aplicatii inteligente care sa poata vedea, auzi, vorbi, intelege si interpreta nevoile oamenilor.

Timlogo.ro este creata de Ascendia, prima companie de elearning din Romania listata la Bursa de Valori Bucuresti (simbol de tranzactionare ASC), cu o experienta de peste 10 ani in crearea de continut digital si clienti din diferite parti ale lumii.

Este cunoscuta in special pentru seria de produse EduTeca si Dacobots destinate copiilor, cat si pentru serviciile de dezvoltare de module educationale personalizate din cadrul sistemelor de elearning ale companiilor private.

Va rugam sa vizitati website-ul AI for Accessibility  si www.timlogo.ro pentru mai multe informatii.

Autori

foto
MICROSOFT ROMANIA SRL