loader
Ericsson ocupa primul loc in clasamentul Total Year Review pentru anul 2021

Ericsson ocupa primul loc in clasamentul Total Year Review pentru anul 2021

Clasamentul este realizat de compania Mobile Experts in randul jucatorilor de pe piata solutiilor pentru retelele RAN

Compania Ericsson ocupa primul loc in clasamentul Total Year Review pentru anul 2021, arata firma de analiza de piata Mobile Experts. Potrivit raportului citat (care ilustreaza atat evolutia pietei, cat si trendurile anticipate pentru urmatorii cinci ani), cresterea inregistrata de Ericsson in ceea ce priveste livrarea de solutii de tehnologie 5G pe piata din Statele Unite ale Americii a contribuit la clasarea sa in fruntea jucatorilor de pe piata solutiilor pentru retelele RAN (Radio Access Network – Retele de Acces Radio), anul trecut.

Huawei, care a ajuns de pe prima pozitie pe locul al treilea – dupa Nokia care ocupa, in prezent, locul al doilea – a pierdut anul trecut aproximativ 4 miliarde de dolari, pe fondul productiei insuficiente de statii de baza de mare capacitate care utilizeaza tehnologia TDD (TDD este o tehnologie utilizata pentru a maximiza latimea de banda disponibila). Activitatea companiei a fost afectata si de sanctiunile impuse de Guvernul Statelor Unite ale Americii, iar acest lucru a facut ca Huawei sa ramana in urma competitorilor sai.

"Suntem foarte atenti in ceea ce priveste estimarile pe care le facem si analizam date care provin din peste 100 de surse, nu doar informatiile pe care le primim de la producatorii de echipamente. Aceasta abordare functioneaza, astfel ca, de mai bine de 10 ani, echipa noastra realizeaza unele dintre cele mai exacte si detaliate analize de pe piata", a declarat Joe Madden, Chief Analyst in cadrul Mobile Experts. "De-a lungul timpului, am dezvoltat relatii cu furnizorii, cu operatorii si cu vendorii de echipamente care ne ofera date pentru o abordare complexa in ceea ce priveste analiza veniturilor din sectorul retelelor mobile".

Analiza realizata de Mobile Experts arata ca piata solutiilor pentru retelele RAN avanseaza cu o rata de crestere anuala compusa (Cumulative Annualized Growth Rate – CAGR) de 3%, inregistrand un avans de 25%-35% pe segmentele de software si unde milimetrice din retea. Firma de cercetare de piata este recunoscuta pentru realizarea unora dintre cele mai exacte rapoarte, acest raport avand la baza date si informatii pe care analistii le colecteaza de mai bine de un deceniu.

"Dupa 30 de ani de fluctuatii, piata de solutii pentru retelele RAN se afla la apogeu, in mare parte datorita implementarii retelelor 5G. In urmatorii ani, ne asteptam ca intreprinderile private sa genereze noi fluxuri de venit, care sa compenseze scaderea inregistrata pe segmentul furnizorilor de servicii de comunicatii; mai exact, piata solutiilor LTE/5G va creste cu 19%, depasind 4 miliarde de dolari in 2026. Drept urmare, in urmatorii ani piata de solutii pentru retelele RAN, in ansamblul sau, va ramane pe aceasta linie, cu o posibilitate de crestere pe termen lung", a mai precizat Joe Madden.

Raportul citat ofera o imagine de ansamblu asupra pietei solutiilor pentru retelele RAN si include estimari ale cifrei de afaceri, pe anul 2021, pentru vendorii care se situeaza pe primele 25 de pozitii in piata. Mai multe informatii sunt disponibile aici.

Autori

foto
ERICSSON TELECOMMUNICATIONS ROMANIA SRL