loader
ENEVO, 10 ani de antreprenoriat romanesc pe piata globala a energiei si automatizarii

ENEVO, 10 ani de antreprenoriat romanesc pe piata globala a energiei si automatizarii

ENEVO Group si-a atins viziunea initiala si este un furnizor tehnic binecunoscut pe 4 continente, 12 tari, cu 5 birouri regionale si peste 200 de profesionisti

In urma cu 10 ani, in 2014, doi colegi de facultate, Cristian Pirvulescu si Radu Brasoveanu fondau ENEVO Group. Misiunea lor a inceput cu dorinta de a dezvolta ENEVO intr-un jucator important in domeniul energiei, digitalizarii si a securitatii cibernetice.

Radu Brasoveanu, fondator: „Povestea noastra a inceput in 2014 cu o echipa de 20 de tineri ambitiosi si continua cu acelasi entuziasm si avant si astazi, alaturi de peste 200 de specialisti. Scopul nostru principal a fost sa dezvoltam si sa implementam proiecte in toate ecosistemele energetice, cu un puternic accent in zona de automatizare si securitate cibernetica.  Activitatea noastra s-a bazat pe livrare la cheie a statiilor de medie si inalta tensiune, centre personalizate de dispecerizare a energiei, SCADA de hidrocentrale dar si sisteme de control industrial, diverse aplicatii pentru eficienta energetica si centrale regenerabile”.

Zece ani mai tarziu, ENEVO Group a atins viziunea initiala si este un furnizor tehnic binecunoscut pe 4 continente, 12 tari, cu 5 birouri regionale si peste 200 de profesionisti. Printre principalele realizari se numara peste 250 MWp de centrale regenerabile in constructie, peste 50 de centrale fotovoltaice cu sisteme de control implementate, 40 MWp de centrale fotovoltaice livrate si 50 de statii electrice de medie si inalta tensiune in care specialistii Enevo au livrat servicii de proiectare, echipamente, sisteme de protectie si sisteme SCADA, realizate la cheie.

Cristian Pirvulescu, fondator: „Evenimentul aniversar marcheaza doar inceputul, 2024 nu este doar un an de celebrare, dar si punctul de lansare pentru o dezvoltare si mai accelerata, dar si mai structurata a ENEVO. Facem pasi rapizi spre cresterea exponentiala a volumului de afaceri, echipa noastra este intr-o continua expasiune si ne propunem sa avem alaturi si mai multi colegi, iar toate acestea se vor fundamenta pe o abordare noua, sub conducerea unui consiliu de administratie. De asemenea, 2024 aduce si lansarea SENTRY.OT, o solutie software revolutionara pentru siguranta sistemelor critice in fata atacurilor  cibernetic”.

Razvan Copoiu, membru in Comitetul Director ENEVO incepand cu aprilie 2024: „Astazi ne aflam intr-un punct esential al evolutiei companiei ENEVO. Compania a realizat progrese remarcabile in domeniu, iar acum este timpul sa privim spre viitor la cerintele pietei globale, intr-o abordare mai structurata si mai corporate, cu solutii pentru tranzitia verde si digitala. Astfel, la 10 ani de la infiintare, anuntam crearea unor noi structuri interne aliniate cu noile directii strategice menite sa consolideze pozitia noastra pe piata, devenind cea mai importanta companie romaneasca din domeniul energiei electrice si al automatizarilor, precum si extinderea in noi teritorii internationale pe zona de regenerabile si smart & secure grid”.

Obiectivul ENEVO Group este sa devina partenerul preferat in domeniul energiei electrice si al automatizarilor, atat la nivel local, cat si la nivel global.

ENEVO Group este un contractor roman pe piata de energie electrica si automatizari cu proiecte in 12 tari, birouri in Romania, Arabia Saudita si Marea Britanie, acoperind o gama larga de proiecte in domeniile energiei regenerabile, transportul si distributia energiei, petrol si gaze, automatizare si securitate cibernetica pentru infrastructuri critice. ENEVO are o echipa multinationala de 200 de angajati si propriile departamente de inginerie, proiectare, executie, testare si punere in functiune. Echipele au o vasta experienta in lucrul cu toti furnizorii importanti de echipamente pentru surse regenerabile (fotovoltaice, stocare), statii electrice de joasa, medie si inalta tensiune, sisteme de protectie si automatizare a proceselor si solutii de securitate cibernetica. Dupa 10 ani de activitate, ENEVO Group a reusit sa lucreze pentru unii dintre principalii clienti mondiali „Forbes 500”, si pentru unele dintre cele mai mari utilitati din Europa si Orientul Mijlociu. Compania isi consolideaza acum viziunea de a fi un jucator global in piata de energie si automatizari.

Autori

foto
ENEVO GROUP SRL