loader
Zeci de elevi inovatori si-au testat creativitatea si spiritul antreprenorial la „TeamUp for Change

Zeci de elevi inovatori si-au testat creativitatea si spiritul antreprenorial la „TeamUp for Change"

Evenimentul de tip hackathon a fost organizat de Up Romania in parteneriat cu Mastercard si Innovation Labs

Hackathon-ul „TeamUp for Change" a fost dedicat elevilor de gimnaziu si de liceu din Bucuresti si din tara. Evenimentul s-a derulat pe durata intregii zile de sambata, 18 mai, si a reunit zeci de tineri pasionati de tehnologie si inovatie. Promotori ai educatiei, Up Romania, Mastercard si Innovation Labs si-au dorit sa ii provoace pe tineri sa se implice activ in probleme de interes global si sa creeze solutii aplicabile pentru teme precum: schimbarile climatice, saracia, inegalitatea si lipsa de apa.

Pe parcursul zilei, cei peste 50 de elevi, impartiti in zece echipe, au beneficiat de indrumari valoroase din partea mentorilor, experti recunoscuti in domeniile tehnologiei si afacerilor. Mentorii le-au oferit sfaturi practice si strategii inovative, ajutandu-i sa isi dezvolte si sa isi rafineze ideile, dar si sa inteleaga mai profund problemele complexe pe care le-au abordat in cadrul hackathon-ului.

Credem cu tarie ca educatia este cheia pentru a dezvolta abilitati esentiale in randul tinerilor, iar evenimentele de tip hackathon reprezinta o platforma excelenta pentru a incuraja creativitatea si inovatia. Tinerii invata sa transforme ideile in proiecte concrete si sa dezvolte abilitati de business. Mai mult decat atat, isi dezvolta abilitatile de colaborare si comunicare, atat de importante in orice domeniu. Este o bucurie sa sprijinim tinerii talentati si sa ii ajutam sa devina liderii de maine, capabili sa gaseasca solutii pentru provocarile globale.", a declarat Elena Pap, Director Europa Up Group.

Ca parte a angajamentului Mastercard de a promova inovatia si colaborarea, cautam noi oportunitati de a interactiona cu urmatoarea generatie de entuziasti ai tehnologiei. „TeamUp for Change" le-a oferit elevilor contextul de a veni cu solutii la probleme reale, dar mai mult de atat, acestia au avut ocazia sa isi dezvolte creativitatea, abilitatile de munca in echipa si antreprenoriale, totul intr-o limita de timp. Sub indrumarea mentorilor, participantii au dobandit cunostinte valoroase si incredere in propriile lor capacitati de a influenta pozitiv viitorul prin tehnologie si inovatie", a declarat Elena Dinca, Head of Sales for Financial Institutions, Merchants and Government Segments, Mastercard.

Ionut Condruz - COO UP Romania, Loredana Vatavoiu - Director de Marketing UP Romania, Bogdan Gavriloaia - Product Owner UP Romania, Catalin Marcu – Director Tehnic UP Romania, Gregoire Vigroux - Serial Entrepreneur & Angel Investor, Ebru Resul - Senior Software Developer  Keysight si asistent universitar Universitatea Politehnica din Bucuresti, Cristian Contasel - Senior Software Developer Cegeka, Damian Monea - Data Scientist Crowdstrike, Teodor Milea - Software Engineer, Vlad Dieaconu - Computer Scientist, Alin Popa - Quantum Researcher, mentorii implicati in eveniment, le-au oferit tinerilor sfaturi care i-au ajutat sa-si rafineze solutiile si sa inteleaga mai bine problemele abordate.

Evenimentul 'TeamUp for Change' ofera tinerilor, inca de pe bancile scolii, oportunitatea de a privi dincolo de tehnologie, sa se concentreze pe experientele utilizatorilor si sa gaseasca solutii pentru problemele reale ale oamenilor si pentru provocarile societatii din viitorul iminent. Prin acest hackathon, elevii sunt incurajati sa construiasca punti intre discipline si intre generatii, gandindu-se intotdeauna la impactul uman al inovatiilor lor. Este un pas important in formarea viitorilor lideri ai societatii noastre, care vor fi mai pregatiti sa abordeze si sa rezolve, in spirit de echipa si cu atentie la oameni, problemele complicate ale lumii in care traim.", a declarat Razvan Rughinis, Founder Innovation Labs

La finalul hackathon-ului, cele mai bune cinci idei au fost premiate. Juriul a evaluat prezentarile tinerilor, acordand punctaje pentru creativitate, inovatie si impactul potential al solutiilor propuse.

Clasamentul final a aratat astfel:

Locul 1: Echipa MACAD cu proiectul CuzzApp - aplicatie dedicata adresarii inegalitatilor din sistemul educational romanesc si asigurarii accesului la educatie de calitate pentru fiecare elev, indiferent de conditia sa socio-economica, pentru a contribui la progresul societatii.

Locul 2: Echipa ONGHub cu proiectul - platforma pentru ONG-uri, unde oricine poate dona si castiga puncte pentru a revendica premii de la companiile afiliate aplicatiei.

Locul 3: Echipa Ekko cu proiectul eMission, solutia ludica pentru protejarea mediului. Aplicatia propune misiuni simple cu impact mare pentru un stil de viata mai sanatos si sustenabil.

Locul 4: Echipa PatientCore - a dezvoltat o platforma centrala de informatii ale dosarului medical al fiecarui individ ce combina atat istoricul privat cat si public al pacientului.

Locul 5: Echipa AgriSens - a proiectat o sonda agricola care imbina tehnologia moderna cu tehnicile trecutului, din dorinta de a gasi o solutie la radacina problemei, in agricultura.

Despre Grupul Up:

Grupul Up este un grup international si solid. Prezent in peste 23 de tari, Grupul Up isi adapteaza expertiza la specificul local. Zi de zi este alaturi de 22 de milioane de persoane din intreaga lume, prin zeci de marci de produse si servicii.

www.up.coop

Despre Up Romania

Up Romania face parte din Grupul Up, deserveste peste 25.000 de clienti si peste 1.3 milioane de beneficiari pe Up Dejun, Up, Cadou, Up Vacanta. La acestia se adauga peste 1.2 milioane de beneficiari pe Up Social din 150 de proiecte sociale nationale si locale care au fost realizate in ultimii 6 ani.  Cu o prezenta de peste 20 de ani in Romania, compania ofera diverse instrumente de motivare si solutii financiare avantajoase pentru performanta businessului companiilor, printre care se numara produse si servicii pentru salariati, platforma de beneficii flexibile Up MultiBeneficii, solutii digitale interactive de incentivare si recompensare STIM Online, servicii dedicate comerciantilor, precum si solutii personalizate pentru modernizarea sectorului de actiune sociala.

Up MultiBeneficii este solutia Up Romania dedicata companiilor, ce ofera gestionarea eficienta a beneficiilor extrasalariale puse la dispozitia angajatilor. Platforma Up MultiBeneficii prezinta un pachet atractiv de beneficii si oferte speciale ce pot fi alese chiar de catre angajat in functie de nevoile sale, generand un avantaj competitiv pe piata pentru angajator, iar pentru angajat, autonomie si flexibilitate. 

Prin intermediul campaniei „Redefinim Munca”, Up Romania isi propune sa schimbe perspectiva asupra muncii, aducand schimbari semnificative in abordarea acesteia.

Up Romania este certificata Great Place to Work, al doilea an consecutiv in 2023.

Mai multe detalii pe www.upromania.ro.

Aplicatia Up Mobil poate fi descarcata de pe App Store, Google Play sau Huawei AppGallery.

Despre Mastercard

Mastercard, www.mastercard.ro, este o companie de tehnologie in industria globala de plati. Misiunea noastra este sa generam si sa dezvoltam o economie digitala atotcuprinzatoare, care sa ofere tranzactii sigure, simple, inteligente si accesibile, in beneficiul tuturor, de pretutindeni. Prin transfer de date sigur si prin retele impenetrabile, prin parteneriate si cu pasiune, inovatiile si solutiile noastre le permit persoanelor fizice, institutiilor financiare, guvernelor si companiilor sa isi atinga potentialul maxim. Conexiunile noastre acopera peste 210 tari si teritorii, astfel incat construim o lume sustenabila care le ofera tuturor accesul la posibilitati de nepretuit.

Despre Innovation Labs:

Innovation Labs este un program de pre-accelerare pentru start-up-uri tehnologice din Romania, care sprijina tinerii antreprenori, studentii si dezvoltatorii sa isi transforme ideile inovatoare in afaceri viabile. Programul incepe cu hackathoane organizate in mai multe orase din tara, unde echipele isi prezinta ideile si dezvolta prototipuri intr-un interval scurt de timp. Echipele selectate in urma hackathoanelor intra intr-o faza de mentorat intensiv, unde primesc indrumare de la experti in tehnologie, afaceri si marketing.

In plus, Innovation Labs ofera participantilor acces la workshop-uri si sesiuni de training care acopera aspecte esentiale pentru dezvoltarea unui start-up, precum managementul proiectelor, dezvoltarea produselor si strategiile de marketing. Programul se incheie cu un Demo Day, unde echipele isi prezinta proiectele in fata unui juriu format din investitori si profesionisti din industrie, avand oportunitatea de a atrage finantare si parteneriate strategice. Prin resursele si reteaua oferita, Innovation Labs contribuie semnificativ la cresterea si dezvoltarea ecosistemului de start-up-uri tehnologice din Romania.

Autori

foto
UP ROMANIA SRL
foto
MASTERCARD EUROPE SA WATERLOO SUCURSALA BUCURESTI