loader
ENEL X si HUBJECT incheie un parteneriat pentru a extinde reteau de puncte de incarcare din Romania

ENEL X si HUBJECT incheie un parteneriat pentru a extinde reteau de puncte de incarcare din Romania

Peste 160 de puncte de incarcare ale Enel X Romania vor deveni parte a celei mai mari retele de reincarcare eRoaming din Europa, sporind interoperabilitatea si accesibilitatea pentru soferii de vehicule electrice din Europa Centrala si de Est

Enel X Romania, filiala a Enel X, linia de afaceri pentru servicii energetice avansate a Grupului Enel, a semnat un acord cu Hubject pentru a extinde infrastructura de reincarcare accesibila clientilor sai la reteaua globala Hubject.

Peste 160 de puncte de reincarcare detinute de Enel X Romania vor deveni parte a celei mai mari retele de reincarcare eRoaming din Europa, Hubject. Acest lucru le va permite soferilor de vehicule electrice din Romania sa isi incarce masinile folosind o retea extinsa de puncte de reincarcare la nivel mondial, fara a fi nevoie sa semneze noi contracte pe langa cele cu furnizorii de servicii de mobilitate electrica care utilizeaza serviciile eRoaming ale Hubject.

Enel X Romania face un nou pas inainte pentru a dezvolta infrastructura de mobilitate electrica prin extinderea serviciilor de reincarcare dincolo de reteaua proprie. Prin aderarea la Hubject, ne propunem sa sporim accesibilitatea pentru soferii de vehicule electrice, mai intai in Romania si in Europa de Est, si sa le oferim posibilitatea de a-si reincarca bateriile fara a-si face griji cu privire la cine este furnizorul lor sau la faptul ca se afla in strainatate”, a spus Mihai Mardale, directorul E-Mobility, Enel X Romania.

Pana in prezent, accesul la punctele de reincarcare Enel X Romania a fost posibil doar prin intermediul aplicatiei JuicePass. Conexiunea la platforma eRoaming Intercharge a Hubject face ca infrastructura de mobilitate electrica sa fie mai accesibila unui numar mai mare de soferi, dincolo de granitele nationale.

"Suntem convinsi ca parteneriatul nostru cu Enel X Romania va avea un impact favorabil asupra adoptarii EV in regiune si asteptam cu nerabdare sa dezvoltam colaborarea dintre noi", a declarat Christian Hahn, CEO Hubject.

Enel X Romania a ajuns deja la o retea de peste 160 de puncte de reincarcare instalate in 20 de orase, atat in spatii publice, cat si private, in mall-uri sau hipermarketuri. Infrastructura nationala existenta, care poate fi vizualizata pe o harta interactiva, permite soferilor de vehicule electrice sa calatoreasca de la nord la sud si de la est la vest fara griji legate de statiile electrice de reincarcare.

Enel X acopera, de asemenea, nevoile de reincarcare din zona privata cu solutii de mobilitate electrica pentru acasa sau la birou, care faciliteaza viata soferilor de vehicule electrice. Acestea includ statii de reincarcare, servicii de instalare si aplicatii software prin care clientii isi pot monitoriza si controla propriile dispozitive de reincarcare.

Hubject coopereaza deja cu jucatori importanti de pe piata locala. Prin colaborarea cu Enel X Romania, circa 80% din punctele de reincarcare din tara vor face parte din platforma eRoaming a Hubject.

Enel X Romania este parte a Enel X, linia globala de afaceri a Grupului Enel dedicata dezvoltarii de produse inovatoare si solutii digitale in sectoare in care energia are cel mai mare potential de transformare: orase, case, industrii si mobilitate electrica. Enel X Romania gestioneaza servicii precum puncte de reincarcare a vehiculelor electrice, disponibile in toata tara1, solutii de panouri fotovoltaice pentru clienti industriali si comerciali, sisteme avansate pentru e-city si e-homes, oferind oamenilor, comunitatilor, institutiilor si companiilor un model alternativ care respecta mediul si care integreaza inovatia tehnologica in viata de zi cu zi. Fiecare solutie poate transforma obiectivele de decarbonizare, electrificare si digitalizare in actiuni durabile pentru toata lumea, pentru a construi o societate mai sustenabila si mai eficienta.

Hubject simplifica reincarcarea vehiculelor electrice. Prin intermediul platformei sale eRoaming, numita Intercharge, specialistul in mobilitate electrica conecteaza operatorii de puncte de incarcare (CPO-urile) si furnizorii de servicii eMobility (EMP), oferind astfel acces standardizat la infrastructura de reincarcare, indiferent de retea. Cu peste 270.000 de puncte de incarcare conectate si peste 750 de parteneri B2B in 52 de tari si patru continente, Hubject a pus bazele celei mai retele de incarcare cross-provider din lume pentru vehicule electrice prin conectarea retelelor CPO. In plus, Hubject este un partener de consultanta de incredere pe piata mobilitatii electrice, oferind consultanta pentru producatorii auto, furnizorii de reincarcare si alte companii din domeniul mobilitatii electrice care doresc sa lanseze servicii e-mobility sau sa implementeze Plug & Charge folosind ISO 15118. In esenta, Hubject promoveaza mobilitatea electrica si dezvoltarea acesteia la nivel mondial. Fondata in 2012, Hubject este o companie mixta intre BMW Group, Bosch, Mercedes-Benz, EnBW, Enel X, Innogy, Siemens si Volkswagen Group. Sediul central al Hubject este situat la Berlin, avand filiale in Los Angeles si Shanghai.

Autori

foto
ENEL X SRL