loader
eJobs Romania lanseaza Salario, comparatorul de salarii cu peste 130.000 de date salariale

eJobs Romania lanseaza Salario, comparatorul de salarii cu peste 130.000 de date salariale

Cele mai mari castiguri nete sunt in Bucuresti-Ilfov, Timis si Cluj, unde exista si cel mai mare interes din partea candidatilor pentru transparentizarea salariilor

eJobs, liderul pietei de recrutare din Romania, continua demersurile pentru transparentizarea veniturilor, lansand Salario, comparatorul de salarii in care 130.000 de romani si-au introdus deja castigurile nete lunare.

Bucuresti-Ilfov se afla pe primul loc in topul celor mai bine platite regiuni ale tarii, cu un venit mediu lunar de 4.500 lei net, in timp ce judetele Timis si Cluj vin puternic din urma, cu salarii medii nete de 3.500 lei. La pol opus, Vrancea, Vaslui si Dolj sunt judetele cu cele mai mici salarii medii, acestea depasind usor 2.500 lei net.

Judetele cu cele mai mari venituri sunt si cele in care candidatii manifesta cel mai mare interes pentru salarii transparente, in timp ce locuitorii judetelor Mehedinti, Teleorman si Giurgiu sunt cel mai putin interesati de a afla castigurile pietei.

In Romania salariile raman in continuare un subiect fierbinte, dar si unul tabu. Dupa un 2020 cu plafonari sau chiar scaderi salariale, e necesara din nou discutia despre venituri transparente intr-un an de revenire ca 2021, cand angajarile sunt din nou la nivelul pre-pandemic. Prin Salario incercam sa incurajam cat mai multe companii sa ni se alature in acest demers al transparentei salariale, model abordat deja cu succes de tarile nordice”, explica Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.

Cele mai mari salarii nete lunare introduse in comparatorul de salarii depasesc 22.000 lei si vizeaza functii de management ca Director General, Manager de Vanzari sau Director Economic. Cele mai bine platite domenii sunt IT Software, Achizitii si IT Hardware. La celalalt capat al clasamentului, cel mai slab platiti sunt romanii care lucreaza in Au pair/Baby sitting/ Curatenie, Confectii si Office/Back-office/Secretariat.

Datele ne arata ca transparenta salariala aduce cu sine numai beneficii de ambele parti, si pentru angajati, si pentru angajatori. Astfel, anunturile de recrutare care afiseaza salariul atrag cu 40% mai multi candidati relevanti, deci ajuta companiile sa-si eficientizeze procesele de recrutare. De cealalta parte, prin Salario vrem sa venim si in intampinarea candidatilor, care au nevoie de un astfel de instrument in momentul negocierii salariului, cand isi schimba jobul sau vor sa stie daca sunt platiti in linie cu piata”, continua Bogdan Badea.

Economist, Inginer de proiectare, Asistent Manager, Inginer Software si Programator Java sunt pozitiile pentru ale caror salarii romanii manifesta cel mai mare interes, fiecare dintre acestea avand peste 2.000 de cautari in baza de date salariale.

Salario ofera informatii pentru peste 800 de pozitii diferite, din 62 de domenii de activitate, atat de la privat, cat si de la stat si poate fi accesat pe www.ejobs.ro/salario.

Despre eJobs

Lansata in 1999, eJobs este prima platforma de recrutare din Romania si liderul pietei locale de profil. Incepand cu anul 2012, este parte a grupului Ringier AG, compania internationala de media localizata in Zurich, Elvetia. eJobs.ro le ofera clientilor sai cea mai relevanta baza de candidati, pe care o pune la dispozitie prin metode eficiente, utilizand canale de media personale si cunostinte avansate de Performance Marketing si campanii de Employer Branding, precum si tactici de optimizare a rezultatelor de recrutare. Cele 4,6 milioane de CV-uri si cele peste 1,3 milioane de aplicari lunare constituie cea mai mare baza de candidati activi din Romania. Mai mult de 2 milioane de utilizatori unici folosesc in fiecare luna serviciile platformei eJobs.ro, iar zilnic sunt actualizate 7.000 de CV-uri.

Autori

foto
EJOBS GROUP SRL