loader
Endava deschide un nou birou in Craiova si consolideaza ElectroPutere Parc drept cel mai mare hub IT din Oltenia

Endava deschide un nou birou in Craiova si consolideaza ElectroPutere Parc drept cel mai mare hub IT din Oltenia

Craiova devine un centru din ce in ce mai important pentru proiectele de dezvoltare IT, principalul atu al capitalei Olteniei fiind forta de munca bine pregatita in domeniul IT

Grupul francez de real estate Catinvest anunta consolidarea ElectroPutere Parc ca principal centru de inovatie si tehnologie din Oltenia, odata cu inaugurarea noului spatiu de birouri al companiei britanice de servicii software Endava, care ocupa o suprafata de aproximativ 500 de metri patrati, la etajul 2 al cladirii A. Gradul de ocupare a cladirii A din complexul ElectroPutere Parc depaseste astfel 95%, Catinvest investind continuu in crearea unor medii de lucru productive si colaborative pentru angajati, oferind facilitati la cele mai inalte standarde, cu accent pe siguranta si flexibilitate.

                                                 

Craiova devine un centru din ce in ce mai important pentru proiectele de dezvoltare IT, principalul atu al capitalei Olteniei fiind forta de munca bine pregatita in domeniul IT, la care se adauga prezenta unui mediu de afaceri competitiv si stabil si existenta unui aeroport international. Pe langa Endava, prezenta cu operatiuni in Craiova din aprilie 2021, si companii precum Hella, Ubisoft sau Operative au semnat contracte de inchiriere cu grupul imobiliar francez Catinvest, care detine si administreaza ElectroPutere Parc.

Noul spatiu Endava dedicat profesionistilor IT din Craiova, inaugurat pe 9 martie, acopera specializari precum dezvoltare software, testare software, management de proiect, management al aplicatiilor, analiza de business, plus departamentele conexe. Compania are acum peste 3.500 de angajati in Romania, care lucreaza pentru diversi clienti din industrii precum procesare de plati, servicii financiare, TMT (Tehnologie, Media si Telecom) sau logistica. La nivel international, Endava avea la 31 decembrie 2022, peste 12.100 de angajati in birourile din Asia-Pacific, Orientul Mijlociu, America de Nord si Europa Centrala si de Vest si centre de livrare in Argentina, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Columbia, Croatia, Malaezia, Mexic, Moldova, Macedonia de Nord, Polonia, Romania, Serbia, Slovenia, Uruguay si Vietnam.

Deschiderea acestui birou face parte din strategia noastra de a ne dezvolta constant, la nivel de business si pe plan local, dar si de a acoperi nevoile colegilor din echipa. Spatiul din ElectroPutere Parc ofera multiple facilitati, atat pentru lucrul individual, cat si in echipa, incurajand creativitatea si colaborarea, iar zonele de relaxare permit atat de necesarele momente de respiro. Locatia imbina valorile companiei cu un touch local, prin design-ul ce scoate in evidenta locuri specifice zonei, cum sunt Parcul Romanescu, Uzina de la ElectroPutere, Uzina Oltcit sau fotbalul”, spune Calin Constantinov, Location Lead Endava Craiova.

Mai departe, planurile de dezvoltare ale Catinvest includ spatii de retail, birouri si alte servicii precum spatii de co-working sau de tip apart-hotel, cu un buget total de investitii de aproape 60 de milioane de euro in urmatorii 2-3 ani, contribuind la dezvoltarea regiunii.

La Catinvest, obiectivul nostru este sa dezvoltam permanent ElectroPutere Parc, oferind locuitorilor din zona si business-urilor locale un hub extrem de bine pozitionat si foarte accesibil pentru activitati profesionale si de shopping, restaurante si agrement. Suntem foarte mandri ca firme internationale de IT precum Endava, Hella, UbiSoft si Operative au ales ElectroPutere Parc pentru a-si amplasa centre de dezvoltare in Craiova. Sunt convins ca potentialul ElectroPutere Parc ca principal hub IT al regiunii Oltenia va creste in viitorul apropiat si de aceea lucram deja la o noua cladire mixta, care va aduce inca 17.000 de metri patrati de spatii de birouri clasa A”, a declarat Bertrand Catteau, presedintele Catinvest Group.

Grupul francez de real estate Catinvest, care detine si administreaza ElectroPutere Parc, mai detine si administreaza alte cateva centre comerciale din Romania - galeriile comerciale Carrefour Orhideea si Cora Pantelimon din Bucuresti si Carrefour TOM din Constanta - precum si din Europa de Est - Auchan Savoya Park din Budapesta si Tesco Borska Pole din Plzen. Catinvest activeaza, totodata, pe piata rezidentiala si comerciala din Franta. In total, Catinvest detine si administreaza peste 525.000 de metri patrati de spatii in Franta si in Europa de Est.

Autori

foto
ENDAVA ROMANIA SRL
foto
CATINVEST EASTERN EUROPE SRL