loader
SeedBlink lanseaza piata secundara, un serviciu prin care investitorii in start-upuri pot avea acces mai rapid la lichiditate

SeedBlink lanseaza piata secundara, un serviciu prin care investitorii in start-upuri pot avea acces mai rapid la lichiditate

SeedBlink, platforma de investitii care permite finantarea de start-upuri tehnologice europene, lanseaza Secondary Market, aducand o oferta de lichiditate timpurie investitorilor individuali in start-upuri

• SeedBlink lanseaza piata secundara dupa licentierea europeana (ECSPR), axata pe tranzactii pan-europene exclusiv in domeniul tehnologiei

• SeedBlink reduce barierele dintre investitorii individuali si oportunitatile de investitiile in startup-uri

• Acesta este un nou pas pentru SeedBlink pentru a-si consolida pozitia in Europa dupa recenta extindere in Benelux si birourile existente in Europa Centrala si de Est

SeedBlink, platforma de investitii care permite finantarea de start-upuri tehnologice europene, lanseaza Secondary Market, aducand o oferta de lichiditate timpurie investitorilor individuali in start-upuri, una dintre cele mai putin lichide tipuri de active, rescriind regulile care au definit timp de decenii acest domeniu. Astfel, piata secundara va reduce si mai mult barierele dintre investitorii individuali si oportunitatile de investitii in start-upuri.

Lichiditatea a fost trasatura cea mai ravnita de investitorii individuali pentru a-si diversifica si mai mult portofoliile cu start-upuri. Platforme precum a noastra permit investitorilor privati sa co-finanteze direct start-upuri sustinute de fonduri de Venture Capital prin intermediul tranzactiilor primare. Am decis sa contribuim mai mult la democratizarea industriei prin elaborarea investitiilor secundare”, explica Andrei Dudoiu, fondator si Managing Partner SeedBlink.

Piata secundara este posibila datorita regulamentului ECSPR, care defineste proceduri clare in ceea ce priveste pietele primare si secundare din intreaga Europa, creand un mediu sigur pentru investitiile transfrontaliere in start-upuri. SeedBlink este prima platforma din Europa Centrala si de Est care isi lanseaza piata secundara in urma cerintelor directivei, concentrandu-se pe tranzactii exclusiv in domeniul tehnologiei pe intregul continent.

Inainte de lansare, au fost derulate mai multe proiecte pilot cu actionarii existenti. Cu aceasta versiune, toti utilizatorii cu identitate verificata au acces la un nou Bulletin Board si la procese de negociere privata a ofertelor de vanzare-cumparare, extinzand accesul la tranzactionare pentru toate rundele de equity din portofoliu si sporind controlul investitorilor asupra procesului. La fiecare trei luni, SeedBlink va efectua operatiunile necesare pentru a asigura transferul de actiuni, simplificand procesul pentru investitori.

"Specializarea platformei exclusiv pe tehnologie europeana si capacitatile de negociere directa o diferentiaza de alte piete secundare. Impreuna cu o comunitate de investitori pasionati de tehnologie, oportunitatile create de noi constau in principal in oferte sustinute de VC-uri. ECSPR asigura competitivitatea Europei pe scena mondiala, deschizand calea pentru prima piata tehnologica europeana reala. SeedBlink ofera acces fara precedent pentru investitorii individuali, care pot face investitii directe in companii tehnologice europene aflate la inceput de drum, alaturi de investitori institutionali si fonduri de capital de risc, in aceleasi conditii, atat in cadrul tranzactiilor primare, cat si al celor secundare”, spune Carmen Sebe, CEO al SeedBlink.

Pragul actual de investitie al SeedBlink este de minimum 2.500 de euro, dar introducerea unei piete secundare va elimina dimensiunea tichetului de investitie, permitand unui numar mai mare de persoane sa creeze active prin investirea unei sume limitate in proiecte de equity, alaturi de investitori institutionali. SeedBlink ofera posibilitatea de investitii atractive datorita colaborarilor sale solide cu companii de capital de risc cu reputatie precum 3TS, Eleven VC, SpeedInvest, DayOne Capital.

Despre SeedBlink 

SeedBlink este o platforma de investitii de risc specializata in tehnologie, care permite investitorilor individuali sa finanteze start-upuri si scale-upuri europene de top, alaturi de investitori institutionali consacrati. Misiunea SeedBlink este de a construi o infrastructura de investitii eficienta in care jucatori diferiti sa colaboreze pentru a finanta companii tehnologice europene inovatoare. 

SeedBlink Crowd SA este inscrisa la Registrul Autoritatii de Supraveghere Financiara cu nr. PJR28FSFPR/400001 incepand cu data de 03.11.2022 cu un pasaport UE, conform registrului furnizorilor de servicii de crowdfunding al Autoritatii Europene pentru Valori Mobiliare si Piete (ESMA).