loader
Elmar Grutschnig este noul CFO Mercedes-Benz Romania

Elmar Grutschnig este noul CFO Mercedes-Benz Romania

Elmar s-a alaturat companiei Mercedes-Benz in urma cu 24 de ani, iar parcursul sau profesional a cuprins mai multe atributii strategice la nivel global, avand o vasta experienta in diverse functii financiare si de audit

Elmar Grutschnig (50 de ani), actualul Head of Revenue Controlling pentru Mercedes-Benz Orientul Mijlociu si Africa de Nord, va face o rotatie de functii cu Oliver Wurtz pentru a prelua rolul de CFO in cadrul Mercedes-Benz Romania, de la 1 august 2023.

Elmar s-a alaturat companiei Mercedes-Benz in urma cu 24 de ani, iar parcursul sau profesional a cuprins mai multe atributii strategice la nivel global, avand o vasta experienta in diverse functii financiare si de audit. In ultimii ani, a fost responsabil de Planning si Pricing in SUA, Atlanta, preluand apoi rolul de Revenue Controlling in Orientul Mijlociu si Africa de Nord. In postul sau anterior, cu sediul in Dubai, a jucat un rol esential in integrarea activitatii distribuitorilor generali in noua organizatie MBGD, totodata urmarind obiectivul de crestere a profitabilitatii pe piata sa.

Pe masura ce ne indreptam spre un viitor electric si sustenabil, suntem incantati ca Elmar se alatura echipei noastre si increzatori ca expertiza sa financiara exceptionala si leadership-ul sau vor contribui in mare masura la parcurgerea cu succes a acestei transformari prin care trece brandul nostru. Experienta sa impresionanta in domeniul managementului financiar il pozitioneaza perfect pentru a face fata provocarilor dinamice ale pietei locale”, a declarat Amanda Zhang, CEO Mercedes-Benz Romania. „Experienta de a lucra impreuna cu Oliver Wurtz a fost excelenta si ii sunt recunoscatoare pentru contributia valoroasa pe care a adus-o la succesul Mercedes-Benz in Romania.” a continuat aceasta.

Elmar Grutschnig si-a exprimat entuziasmul cu privire la noul rol: „Sunt foarte incantat sa ma angajez in aceasta calatorie de transformare alaturi de echipa exceptionala din Bucuresti. Impreuna, vom continua sa valorificam oportunitatile si sa depasim provocarile de pe piata locala. Sunt convins ca Mercedes-Benz Romania are tot ceea ce ii trebuie pentru a-si mentine excelenta financiara si a oferi valoare clientilor si partenerilor nostri.”

In timp ce Mercedes-Benz Romania isi continua calatoria de transformare, compania are mare incredere in abilitatile lui Elmar Grutschnig si anticipeaza un viitor caracterizat de crestere sustinuta si succes sub leadership-ul sau.

Autori

foto
MERCEDES-BENZ ROMANIA SRL