loader
Comunicat de presa: Brand-ul Allianz Commercial se lanseaza in Romania in urmatoarele luni

Comunicat de presa: Brand-ul Allianz Commercial se lanseaza in Romania in urmatoarele luni

Allianz Group lanseaza, sub umbrela “Allianz Commercial”, strategia sa corporate integrata in Europa Centrala si de Est, inclusiv Romania, in urmatoarele luni, pentru a acoperi mai bine segmentul de asigurari destinate companiilor

• Allianz trece la o abordare integrata a operatiunilor sale corporate din regiunea Europei Centrale si de Est, inclusiv Romania, care va deservi, printr-o strategie armonizata, companiile mijlocii si mari si alte riscuri specifice

• Stefanie Thiem va prelua rolul de Commercial Managing Director pentru Europa Centrala si de Est si va coordona operatiunile de asigurari corporate in Austria si pietele est europene.

Allianz Group lanseaza, sub umbrela “Allianz Commercial”, strategia  sa corporate integrata  in Europa Centrala si de Est, inclusiv Romania, in urmatoarele luni, pentru a acoperi mai bine segmentul de asigurari destinate companiilor.

Stefanie Thiem va coordona, in calitate de Commercial Managing Director, abordarea corporate armonizata in regiunea Europei Centrale si de Est (CEE), care consta intr-un set complet de solutii Allianz pentru companii mijlocii si mari si riscuri specifice, menite sa imbunatateasca experienta clientilor si partenerilor de distributie.

Strategia corporate integrata in regiunea Europei Centrale si de Est vizeaza urmatoarele tari: Austria, Polonia, Ungaria, Republica Ceha, Slovacia, Bulgaria, Romania, Croatia, Slovenia si Ucraina.

Joachim Mueller, CEO al Allianz Commercial, a declarat: “Vedem un potential ridicat in Europa Centrala si de Est pentru abordarea integrata pe intregul segment corporate, recent lansata. Aceasta ne va permite sa oferim cele mai bune solutii posibile in beneficiul brokerilor, agentilor si clientilor nostri. Vom putea actiona consecvent pentru toate segmentele de piata, cu solutii avansate in ceea ce priveste produsele, bazate pe experienta noastra globala, expertiza internationala privind evaluarea riscurilor si pe buna cunoastere a pietei locale.”

Allianz a anuntat, in 10 martie 2023, ca va aborda segmentul global de asigurari corporate cu o strategie armonizata, combinand expertiza Allianz Global Corporate & Speciality (AGCS), care se adreseaza clientilor din randul companiilor mari, cu expertiza companiilor locale Allianz, care se adreseaza companiilor de dimensiuni medii. Incepand cu 24 iulie 2023, AGCS impreuna cu entitatile locale Allianz au inceput sa colaboreze pe segmentul asigurarilor corporate sub noul brand “Allianz Commercial” in 11 regiuni noi, inclusiv regiunea CEE.

Allianz Commercial va folosi o strategie armonizata si coerenta in evaluarea riscurilor si dezvoltarea produselor, aliniata la nivel global, dar livrata local, ca raspuns la globalizarea riscurilor cu care se confrunta in prezent toate companiile, indiferent de piata pe care opereaza. Acest sistem unitar pentru intregul segment corporate, sub brandul Allianz Commercial, faciliteaza colaborarea cu clientii si brokerii, in baza unui angajament de consecventa si transparenta.

In noul rol de Commercial Managing Director CEE, Stefanie Thiem va coordona implementarea noii abordari corporate integrate la nivelul Allianz in Romania si celelalte piete din Europa de Est in urmatoarele luni. Ea va raporta catre Henning Haagen, membru al consiliului de conducere al Allianz Commercial, si catre Mario Ferrero, Allianz CEE Regional Chief Product Officer.

Stefanie Thiem este in prezent lider al sucursalei Allianz Global Corporate & Specialty’s (AGCS) Austria, precum si Distribution & Key Account Manager pentru Austria & Europa de Est. Ea face parte din echipa AGCS de la infiintarea acesteia, respectiv din 2006. In perioada 2011 – 2017, Stefanie Thiem a fost lider al departamentului de subscriere pe segmentul aviatiei, iar ulterior a detinut mai multe roluri de leadership.

Despre Allianz Commercial

Allianz Commercial este centrul de expertiza si linia globala a grupului Allianz pentru oferirea de solutii de asigurare pentru companiile mijlocii si mari si pentru riscurile de specialitate. Printre clientii nostri se numara cele mai mari branduri din lume, institutii financiare si jucatori din diferite industrii, precum aviatie si transporturi globale, dar si companii de familie si firme mijlocii, care sunt coloana vertebrala a economiei. De asemenea, acoperim riscuri unice, cum ar fi parcurile eoliene offshore, proiecte de infrastructura sau productii de filme de la Hollywood. Sustinuti de angajatii nostri, de puterea financiara si de reteaua brandului de asigurari nr. 1 din lume, lucram impreuna pentru a ajuta clientii nostri sa se pregateasca pentru ceea ce urmeaza. Ei au incredere in noi pentru furnizarea unei game largi de solutii traditionale si alternative de transfer a riscurilor, consultanta de risc exceptionala si servicii multinationale, precum si gestionarea adecvata a procesului de dauna. Allianz Commercial reuneste activitatea de asigurari corporative a Allianz Global Corporate & Specialty ( AGCS ) si expertiza si activitatea de asigurari corporate a entitatilor nationale Allianz Property & Casualty care deservesc companii mijlocii. Suntem prezenti in peste 200 de tari si teritorii, fie prin echipele proprii, fie prin reteaua si partenerii Allianz Group. In 2022, activitatea integrata a Allianz Commercial a generat peste € 19 miliarde de prime brute la nivel global.

Autori