loader
SUEZ si Schneider Electric isi unesc fortele pentru a accelera digitalizarea in sectorul apei

SUEZ si Schneider Electric isi unesc fortele pentru a accelera digitalizarea in sectorul apei

Conform unui acord international, Schneider Electric va integra gama de produse digitale AQUADVANCED® de la SUEZ in software-ul sau de management al circuitului apei, EcostruxureTM Water Advisor

Schneider Electric si SUEZ au anuntat ca isi unesc fortele pentru accelerarea implementarii solutiilor digitale pentru eficienta energetica, conservarea resurselor si controlul impactului carbonului in ceea ce priveste sistemele de management al circuitului apei.

Aproximativ doua treimi din populatia lumii va locui in zone cu deficit de apa pana in 2025. SUEZ si Schneider Electric intentioneaza sa ajute comunitatile sa faca fata provocarilor deficitului de apa prin implementarea unor infrastructuri mai performante si mai fiabile pentru circuitul apei.

Conform unui acord international, Schneider Electric va integra gama de produse digitale AQUADVANCED® de la SUEZ in software-ul sau de management al circuitului apei, EcostruxureTM Water Advisor. Implementat de mai bine de 10 ani printre companiile publice si private de gestionare a apei din intreaga lume, AQUADVANCED® acopera in prezent peste 1.500 de retele si instalatii.

Directionata catre operatorii de retele, instalatii si echipele de management al resurselor de apa, combinatia EcoStruxure Water Advisor si AQUADVANCED® este unica pe piata. Echipata cu inteligenta artificiala inovatoare si tehnologii de invatare automata, solutia integreaza si prelucreaza mii de puncte de date in timp real, permitand monitorizarea si gestionarea proactiva a infrastructurii de tratare a apei, in toate etapele circuitului apei: detectarea scurgerilor si a poluarii, controlul impactului evenimentelor climatice extreme, cum ar fi inundatiile si secetele, asigurarea aprovizionarii la cel mai bun pret si optimizarea epurarii apei si a apelor uzate pentru a indeplini standardele de reglementare si de mediu.

Noua suita de oferte poate reduce consumul de energie cu pana la 30%, poate reduce apa nefacturabila cu 15% si poate proteja calitatea mediului gazda prin reducerea la jumatate a volumelor de ape uzate evacuate. De asemenea, poate oferi o reducere de pana la 25% a costurilor operationale, iar solutia digital twin poate oferi o reducere de pana la 20% a costului total de proprietate. Scopul SUEZ si Schneider Electric este de a accelera adoptarea solutiilor digitale cu performante dovedite in industria apei.

Despre SUEZ

Confruntat cu provocarile de mediu tot mai mari, SUEZ ofera servicii esentiale care ne protejeaza si imbunatatesc calitatea vietii de peste 160 de ani. SUEZ aduce clientilor sai solutii inovatoare si fiabile pentru serviciile de apa potabila si salubritate. Cu 40 000 de angajati in 40 de tari, Grupul lucreaza cu clientii pentru a crea valoare pe intregul ciclu de viata al activelor si serviciilor lor si pentru a le sustine tranzitia catre emisii scazute de carbon. In 2022, SUEZ a furnizat apa potabila pentru 68 de milioane de oameni din intreaga lume si servicii de salubritate pentru peste 37 de milioane de oameni. Grupul a generat 3,7 TWh de energie din deseuri si ape uzate si a evitat 4 milioane de tone de emisii de CO2. In 2022, SUEZ a generat venituri de 8,8 miliarde de euro*. Pentru mai multe informatii: www.suez.com 

*reformulat pe o baza de 12 luni.

Despre Schneider Electric

La Schneider, credem ca accesul la electricitate si la tehnologie, prin intermediul unor solutii inteligente, este un drept fundamental al omului.

Furnizam solutii digitale in domeniul energiei si al automatizarii, in scopul asigurarii eficientei si sustenabilitatii. Imbinam cele mai bune tehnologii de automatizari, software si servicii integrate pe zona energetica in timp real, pentru locuinte, cladiri, centre de date, infrastructura si in diferite industrii.

Ne-am luat angajamentul sa descoperim posibilitatile infinite ale unei comunitati deschise, globale, inovatoare, care ne impartaseste telul si valorile.

www.se.com/ro 

Autori

foto
SCHNEIDER ELECTRIC ROMANIA SRL