loader

Dentons alaturi de statul roman in listarea Romgaz

Firma de avocatura Dentons a acordat consultanta juridica statului roman, prin intermediul Departamentului pentru Energie, cu privire la cea mai mare oferta publica pe piata de capital din Romania, avand ca obiect listarea companiei nationale de gaze naturale Romgaz SA

Dentons a fost alaturi de statul roman inca de la prima faza a procesului de listare ?i a pregatit toata documentatia necesara in vederea selectarii intermediarului. De asemenea, s-a ocupat de administrarea din punct de vedere legal a procesului de selectare, precum ?i de negocierea ?i monitorizarea ambelor contracte de intermediere, cel local, iar ulterior, cel international.

 

Listarea a presupus implementarea unor mecanisme in premiera pentru piata romaneasca, precum certificatele globale de depozit sau procesul de stabilizare a pretului post-oferta, un instrument de aparare impotriva riscului de scadere a pretului imediat dupa listare in situatia in care un numar semnificativ de investitori care au subscris la oferta publica intentioneaza sa vanda rapid pentru a-?i marca profitul.

 

Prin toate aceste elemente, prin calibrul investitorilor vizati, ?i datorita faptului ca se deschide calea tranzactionarii directe ?i indirecte a titlurilor emitentului pe doua piete bursiere reprezentative – Bucure?ti ?i Londra, proiectul a beneficiat de o expunere internationala deosebita, contribuind in acest fel la promovarea Romaniei in mediul de afaceri la nivel global.

 

Anda Todor, managing partner, a declarat: „Echipa, formata din avocati romani ?i straini a dat dovada deopotriva de profesionalism ?i creativitate, iar rezultatul a fost pe masura eforturilor depuse. Ne bucuram ca am facut parte din acest proiect de pionierat pentru piata din Romania, materializat intr-un moment in care economia locala avea nevoie de aceasta gura de oxigen”.

 

Alaturi de Anda Todor, din echipa-cheie de avocati Dentons au facut parte Christopher Berlew, partner, Septimiu Stoica, of counsel ?i Catalin Vlasceanu, senior associate.

Autori

foto
DENTONS EUROPE - ZIZZI-CARADJA SI ASOCIATII - SPRL