loader
DENT ESTET - Prima clinica dentara din Romania care introduce testarea pentru depistarea Covid-19 pentru personalul medical si pacienti

DENT ESTET - Prima clinica dentara din Romania care introduce testarea pentru depistarea Covid-19 pentru personalul medical si pacienti

Prin toate demersurile realizate, DENT ESTET alaturi de MedLife, isi mentine promisiunea de a pune pe primul loc sanatatea generala a pacientilor pe termen lung

• DENT ESTET testeaza personalul medical si non-medical care interactioneaza cu pacientii, din clinicile pentru adulti din Bucuresti si Sibiu, pentru depistarea Covid-19

• Vor fi testati pacientii cu interventii stomatologice complexe, fara costuri suplimentare, prin metoda moleculara RT- PCR, considerata gold standard pentru identificarea virusului SARS CoV2

• Demersul de testare a personalului este initiat si sustinut cu sprijinul MedLife, liderul in medicina privata din Romania, retea din care face parte si grupul DENT ESTET din anul 2016

• Protocoalele de lucru existente in clinici sunt conforme cu recomandarile Colegiului Medicilor Dentisti din Romania si ale Directiei de Sanatate Publica

Grupul de clinici DENT ESTET introduce, ca metoda suplimentara de siguranta si protectie, testarea rapida pentru determinarea anticorpilor de tip IgM si IgG pentru personalul medical, in vederea evitarii raspandirii comunitare a noului coronavirus.

De asemenea, vor fi testati si pacientii care necesita interventii stomatologice complexe, cu cel putin 48 de ore inainte de a fi realizata procedura, prin metoda moleculara RT-PCR, considerata gold standard pentru identificarea virusului SARS CoV2.

Acest demers este primul de acest fel initiat de o clinica dentara din Romania si reprezinta inca o masura de triaj si preventie epidemiologica pe care DENT ESTET o introduce in protocoalele de lucru deja existente in toate clinicile din grup.

Situatia actuala la nivel global a afectat, fara indoiala, foarte mult activitatea clinicilor si cabinetelor dentare. Iar pentru a trata pacientii in contextul Covid-19 a fost nevoie de eforturi considerabile in adaptarea protocoalelor de lucru, in training-ul personalului pentru situatii atat de speciale si unice pentru noi si in adaptarea comportamentului medicilor, dar mai ales al pacientilor. Pentru DENT ESTET, fiecare demers facut reprezinta o responsabilizare fata de echipa, fata de pacienti si fata de comunitate, iar fiecare masura suplimentara luata este o completare la demersurile stricte pe care le aplicam in clinica inca de la infiintare”, marturiseste dr. Oana Taban – CEO si Fondator DENT ESTET.

Protocoale de lucru stricte pentru siguranta si protejarea sanatatii generale a pacientilor si angajatilor

Clinicile DENT ESTET isi desfasoara activitatea de foarte multi ani avand la baza protocoale de lucru stricte si isi ghideaza activitatea in baza dispozitiilor legale, tot protocolul de lucru implementat pentru siguranta oamenilor avand la baza reglementarile Colegiului Medicilor Dentisti din Romania si cel al Directiei de Sanatate Publica.

De asemenea, protocoalele interne de protectie, dezinfectie si sterilizare sunt constant imbogatite cu masuri noi care si-au dovedit eficienta si in alte clinici din Germania, Franta, Marea Britanie si SUA, indeosebi in contextul pandemiei de coronavirus.

Protocolul de triaj – o masura extrem de importanta in scaderea riscului de raspandire a noului coronavirus

Protocolul de triaj implementat in clinicile DENT ESTET, inca din perioada starii de urgenta, este extrem de riguros si este etapizat: tele-triajul cu durata de 15-20 de minute, in clinica pacientul completeaza declaratia pe proprie raspundere si i se verifica temperatura cu un termometru fara contact, intrarea in clinica in care pacientului i se ofera echipament specific de unica folosinta si urmeaza instructiunile de dezinfectie a mainilor cu substante dezinfectante.

Protocolul de triaj este aplicat si personalului medical si non-medical din clinica ce interactioneaza in mod direct cu pacientii, prin verificarea temperaturii corporale la intrarea in tura, respectarea regulilor de dezinfectie si igiena personala, purtarea echipamentului de protectie omologat si testarea rapida pentru determinarea anticorpilor de tip IgM si IgG.

Masurile adoptate in acest moment vor fi aplicate cu rigurozitate si de acum inainte. Reprezentantii clinicii raman vigilenti la evolutia pandemiei la nivel national si global si asigura pacientii de actualizarea rapida a protocoalelor de protectie conform recomandarilor noi aparute din partea autoritatilor.

Alte masuri importante luate in clinici pentru limitarea raspandirii Covid-19

Pentru limitarea raspandirii virusului SarS-CoV-2, programarea pacientilor in clinica se va realiza astfel incat sa fie respectate recomandarile de distantare sociala si pacientii sa interactioneze cu un numar redus de persoane pe parcursul vizitei in clinica. De asemenea, vor fi amenajate mai multe zone de asteptare in interiorul si in exteriorul clinicilor.

Prin toate demersurile realizate, DENT ESTET alaturi de MedLife, isi mentine promisiunea de a pune pe primul loc sanatatea generala a pacientilor pe termen lung.

Despre Dent Estet

DENT ESTET face parte din reteaua MedLife, liderul pietei de servicii medicale din Romania, din anul 2016. In prezent, grupul DENT ESTET detine 10 clinici dentare in Bucuresti, Sibiu si Timisoara, dintre care 5 clinici stomatologice dedicate exclusiv copiilor si adolescentilor si 5 clinici pentru pacientii adulti.

Autori

foto
DENT ESTET CLINIC SA