loader
Vodafone Romania anunta rezultatele financiare pentru anul fiscal 2019/2020 incheiat la 31 martie 2020

Vodafone Romania anunta rezultatele financiare pentru anul fiscal 2019/2020 incheiat la 31 martie 2020

Veniturile totale ale Vodafone sunt de 905 milioane de euro in anul financiar incheiat la 31 martie 2020

Vodafone Romania anunta principalii indicatori financiari pentru anul financiar incheiat la 31 martie 2020, potrivit rezultatelor raportate astazi de Vodafone Group Plc.  Ca urmare a finalizarii procesului de achizitie a UPC Romania in data de 31 iulie 2019, rezultatele pentru acest an includ, de asemenea, cifrele raportate de UPC Romania.

Acest an fiscal a fost unul important, deoarece Vodafone a achizitionat UPC in august 2019 si a devenit un jucator convergent major pe piata.

De la achizitia UPC, baza consolidata de clienti cu servicii fixe broadband a crescut cu 18.000, atingand o valoare de 702.000 de clienti.

Valoarea ARPU mobil a fost de 5.1 euro in anul fiscal incheiat la 31 martie 2020, inregistrand o scadere de -0.2% fata de anul trecut.

Murielle Lorilloux, CEO Vodafone Romania: „Anul financiar trecut a fost foarte dinamic pentru noi si am avut numeroase realizari importante care includ, printre altele, lansarea primei retele 5G din tara si extinderea pe piata IoT pentru a permite clientilor nostri business sa devina si mai performanti pe o piata competitiva. Am continuat cu o alta realizare semnificativa, nu numai pentru noi, ci si pentru intreaga societate digitala din Romania – achizitia UPC. Am lansat prima oferta comerciala convergenta la inceputul lunii septembrie 2019 si am finalizat extrem de rapid procesul de fuziune in doar cateva luni. La sfarsitul acestui an financiar, ne-am adaptat strategia si modul de lucru pentru a face fata acestei crize sanitare si sociale fara precedent. Am continuat sa investim si sa crestem capacitatile retelelor noastre pentru a mentine Romania conectata si eforturile noastre au fost rasplatite cu certificarea „Best in Test” primita din partea auditorului independent umlaut AG (fostul P3 communications). De la inceputul pandemiei, am investit toate eforturile pentru a ne proteja angajatii, pentru a dezvolta solutii fiabile de comunicatii pentru toti clientii nostri astfel incat acestia sa-si poata desfasura in continuare viata personala si profesionala fara probleme. Initiativele noastre s-au concentrat pe sprijinirea intregii societati romanesti, de la furnizarea accesului la educatie online, pana la donatii semnificative si sprijin pentru institutiile medicale si autoritatile statului. Toate acestea nu ar fi fost posibile fara resursa noastra principala: cei mai buni profesionisti in telecomunicatii de pe piata, cu aptitudini de top si determinati sa depaseasca situatia actuala. Vom continua sa ne intensificam eforturile in sprijinul societatii digitale romanesti, fie ca este vorba de companii, autoritati si institutii medicale, precum si clienti rezidentiali, prin asigurarea serviciilor de comunicatii capabile sa-i ajute pe toti sa depaseasca mai bine situatia generata de acest nou context. Acum, mai mult ca oricand, ne reafirmam angajamentul si abilitatea de a oferi servicii mobile, fixe si TV fiabile si de inalta calitate pentru Romania”.

Autori

foto
VODAFONE ROMANIA SA