loader
Mai multe spitale din tara trec acum printr-un proces accelerat de modernizare a instalatiilor de furnizare a oxigenului medicinal

Mai multe spitale din tara trec acum printr-un proces accelerat de modernizare a instalatiilor de furnizare a oxigenului medicinal

Linde Gaz a instalat in timp record rezervoare criogenice pentru oxigen medicinal si instalatii de distributie la spitale desemnate centre de tratare COVID-19

Linde Gaz, unul dintre cei mai importanti furnizori de gaze industriale si medicinale din Romania, a montat, incepand cu luna martie, un numar important de instalatii de distributie a oxigenului pentru tratarea pacientilor cu afectiuni respiratorii, in special cazuri Covid-19. Efortul personalului din productie si al echipelor de proiectare si montaj s-a intensificat pentru a putea asigura echipamentele si stocurile necesare de gaze medicinale lichefiate sau imbuteliate pentru spitalele din tara.

Am reusit sa instalam in timp record rezervoare criogenice pentru oxigen medicinal si instalatii de distributie la spitale desemnate centre de tratare COVID-19 . Sectiile ATI din tara s-au pregatit si pentru o eventuala crestere brusca a necesarului de oxigen pentru tratarea pacientilor. Intelegem preocuparea pentru asigurarea oxigenului medicinal pentru toti pacientii, reusind sa oferim solutii adaptate nevoilor fiecarui spital care ne-a solicitat sprijinul”, a declarat Ciprian Islai, Director General Linde Gaz Romania.

Am depus eforturi considerabile pentru asigurarea continuitatii in productia de oxigen medicinal lichefiat in statiile de imbuteliere. Procedurile de lucru si echipamentele de protectie au fost adaptate, punand pe primul loc siguranta personalului propriu, personalului medical si a pacientilor. Pentru evitarea oricaror sincope in aprovizionarea continua cu oxigen a spitalelor am pregatit un numar suplimentar de recipiente si am lansat o campanie de colectare a buteliilor de oxigen Linde de la clientii care nu au nevoie de stocuri in aceasta perioada”, a subliniat directorul general Linde Gaz Romania.

Linde Gaz Romania a oferit, in acest interval, servicii pentru extinderea retelelor de distributie a oxigenului pentru mai mult de zece centre medicale care trateaza pacienti cu Covid-19, la care se adauga montarea unor rezervoare suplimentare, dublarea capacitatilor de vaporizare sau suplimentarea numarului de butelii.

Compania a mai livrat peste 50 de ventilatoare mecanice simple catre autoritati, ONG-uri si firme implicate in sustinerea eforturilor medicilor. Specialistii Linde Gaz Romania au oferit in acelasi timp personalului medical pregatirea necesara pentru utilizarea conforma a acestor echipamente.

Printre spitalele care au trecut printr-un proces de modernizare sau de suplimentare a instalatiilor de aprovizionare cu oxigen medical se numara: Institutul National de Boli Infectioase Prof. Dr. Matei Bals, Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, Spitalul Clinic Colentina, Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Judetean de Urgente Sf. Spiridon din Iasi, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures, Spitalul Judetean de Urgenta Slobozia, Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Municipal Dr. Al. Simionescu Hunedoara sau Spitalul de Pneumoftiziologie din Bacau.

Despre Linde

Linde este lider mondial in domeniul industriei de gaze si inginerie, cu vanzari in 2019 de 28 de miliarde de dolari (25 de miliarde de euro). Misiunea companiei este de a face lumea mai productiva, oferind solutii, tehnologii si servicii de inalta calitate, care contribuie la succesul clientilor si la sustinerea si protejarea planetei.

Compania deserveste o varietate de domenii si industrii: aerospatiala, chimica, alimentara si bauturi, electronica, energie, medicina, prelucratoare si metalurgica. Gazele industriale Linde sunt utilizate in nenumarate aplicatii, de la oxigen in spitale pentru salvarea vietilor, pana la gaze de inalta puritate si gaze speciale pentru fabricarea electronicelor, hidrogen pentru combustibili curati si multe altele. De asemenea, Linde ofera solutii de procesare a gazelor de ultima generatie pentru a sprijini extinderea clientilor, imbunatatirea eficientei si reducerea emisiilor.

Autori

foto
LINDE GAZ ROMANIA SRL