loader
DENT ESTET anunta o cifra de afaceri de 6,8 milioane de euro, in 2016, o crestere cu peste 20% fata de anul precedent

DENT ESTET anunta o cifra de afaceri de 6,8 milioane de euro, in 2016, o crestere cu peste 20% fata de anul precedent

Grupul de clinici Dent Estet, lider de piata in domeniul serviciilor de medicina dentara din Romania, a inregistrat, anul trecut, o cifra de afaceri de 6,8 milioane de euro, in crestere cu 20% fata de rezultatele financiare obtinute in anul precedent (2015).

Evolutia financiara pozitiva s-a datorat atat cresterii numarului de pacienti, cat mai ales a solicitarilor de tratamente complexe, protetica dentara si implantologia fiind specialitatile care au generat cele mai mari venituri pentru Grup.  

 

Numarul pacientilor tratati in clinicile Grupului Dent Estet a crescut cu 10%, anul trecut, comparativ cu 2015, numarand in total peste 8.400 de pacienti noi, dintre care 3.000 de copii si adolescenti. Grupul Dent Estet a inregistrat de la deschidere, pana in prezent, peste 65.000 de pacienti, iar zilnic, clinicile stomatologice sunt vizitate, in medie, de 350 de pacienti, numarul acestora continuand sa creasca de la an la an.

 

Crestere cu 20% a serviciilor de protetica si implantologie dentara in 2016

 

De asemenea, veniturile Grupului Dent Estet au fost generate si de cresterea diviziilor supraspecializate, protetica (fatete, coroane dentare, incrustatii, proteze dentare etc.) si implantologie dentara, care au ajuns sa detina o pondere de aproape 75% din cifra de afaceri a clinicilor pentru adulti. in 2016, ponderea serviciilor dentare de implantologie a crescut cu 18%, fata de anul precedent, iar in cazul serviciilor de protetica s-a inregistrat o crestere cu aproape 20%, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

 

Cele mai solicitate tratamente pe zona de stomatologie pentru adulti, in cadrul Dent Estet, au fost lucrarile dentare complexe, precum implanturile sau reconstructiile dentare complete. Cu toate acestea, mentioneaza oficialii Dent Estet, in ultimii doi ani, au crescut semnificativ interesul si cererea pentru tratamente de estetica dentara, cum ar fi coroanele sau fatetele dentare, tendinta incurajata mai ales de posibilitatea de a previzualiza rezultatele finale cu ajutorul tehnologiilor digitale.

 

„Am incheiat anul 2016 cu rezultate financiare foarte bune, ca urmare a unui plan de dezvoltare accelerata, care ne-au consolidat pozitia de lider pe piata de servicii medicale dentare din Romania si au reconfirmat increderea pacientilor in echipa si serviciile pe care le oferim. Obiectivul nostru este sa continuam evolutia ascendenta din ultimii ani, prin investitii constante in specializarea medicilor si in tehnologie digitala de ultima generatie, oferind servicii premium integrate si garantie pe termen lung, alaturi de partenerul nostru MedLife. stim ca toate acestearaspund nevoilor tot mai exigente ale pacientilor”,a declarat Dr. Oana Taban, CEO si Fondator al grupului de clinici DENT ESTET.

 

Cea mai mare clinica DENT ESTET urmeaza sa fie inaugurata primavara aceasta

 

Investitiile in aparatura de ultima generatie s-au ridicat la 500.000 de euro, in anul 2016. Dent Estet a fost primul grup privat de clinici stomatologice din tara care si-a deschis propriul laborator digital complex de tehnica dentara, coordonat de o echipa de tehnicieni dentari cu vasta experienta in domeniu. Laboratorul Aspen, inaugurat in iunie 2016, a inregistrat o cifra de afaceri de 180.000 de euro.Acesta este dotat cu aparatura de top si deserveste clinicile proprii, intentionand ca in viitor sa colaboreze si cu clinici premium din afara tarii. Creat pentru a oferi solutii estetice de inalta acuratete, laboratorul eficientizeaza timpul de lucru al medicului si reduce timpul de asteptare al pacientilor, pana la 24 de ore

 

In 2017, o directie importanta in strategia de business a Grupului este continuarea planului de investitii, prin lansareain luna maia unei noi clinici pentru adulti, cu cel mai inalt grad de digitalizare dintre toate clinicile Grupului si din tara. Unitatea medicala va avea si cea mai mare suprafata dintre toate clinicile Grupului si este prima clinica stomatologica deschisa de Dent Estet in urma parteneriatului cu MedLife, operatorul numarul unu pe piata nationala a serviciilor medicale private.

 

„Daca in urma cu 10 ani priveam digitalizarea stomatologiei ca tehnologie a viitorului, acum este o conditie esentiala pentru a oferi tratamente de inalta calitate. Digitalizarea nu ofera doar o eficientizare a business-ului, ci si o calitate exceptionala a lucrarilor si un grad crescut de predictibilitate, asigurand o rata mai mare de acceptare a tratamentelor estetice in randul pacientilor. Aceasta tendinta a fost confirmata de cresterea numarului solicitarilor pentru reconstructii complexe si complete, din ultimii ani, care a determinat nevoia de tratamente integrate, la standarde ridicate de calitate, in cadrul aceleiasi clinici. Digitalizarea ramane focusul nostru, atat in ceea ce priveste tehnologiile din clinici, cat si investitiile in educarea medicilor nostri in aceasta directie”, a declarat Dr. Oana Taban, CEO si Fondator al grupului de clinici DENT ESTET.

 

65.000 de pacienti tratati

 

Grupul Dent Estet inseamna, in prezent, 8 clinici stomatologice (incluzand noua clinica ce urmeaza a fi lansata), cu 44 de unituri, pe o suprafata totala de 2.500 de metri patrati, 2 sali de chirurgie complet utilate, 2 centre de radiologie digitala cu expunere minima la radiatii, 2 studiouri foto digitale, o echipa de 250 de angajati,  dintre care 20 in cadrul managementului.

Infiintat in 1999, grupul de clinici dentare Dent Estet s-a extins continuu, numarand in prezent 7 clinici in Bucuresti si 1 in Timisoara, cu o echipa medicala extinsa, capabila sa raspunda exigentelor celor peste 65.000 de pacienti. 

Autori

foto
DENT ESTET CLINIC SA