loader
Demand Energy isi consolideaza pozitia de lider pe piata de stocare a energiei din New York prin 11 proiecte noi

Demand Energy isi consolideaza pozitia de lider pe piata de stocare a energiei din New York prin 11 proiecte noi

Filiala Grupului Enel a castigat proiecte pentru sisteme de stocare de 2,5 MW / 10 MWh, care vor ajuta la reducerea cererii in perioadele de varf de consum si vor evita congestiile in retele

Demand Energy, companie membra a Grupului Enel, a fost selectata de catre operatorul de distributie de energie electrica din New York pentru a implementa proiecte de stocare a energiei electrice cu un total de 2,5 MW/ 10 MWh, care vor aduce  beneficii in retelele de utilizare proprii ale clientilor comerciali si industriali, si vor sprijini astfel reteaua de electricitate a orasului. Sistemele de stocare, care vor fi instalate in 11 amplasamente comerciale diferite din oras, vor fi controlate prin platforma inteligenta de control software Distributed Energy Network Optimization System (DEN.OSä). Proiectele fac parte dintr-un program care are scopul de a reduce cererea de energie in orele de varf si precum si suprasolicitatea retelelor electrice, o solutie alternativa care presupune costuri mai mici decat extinderea capacitatii retelelor.

 

”Suntem mandri ca am fost selectati pentru a extinde zona de implementare a solutiilor de stocare DEN.OS si ca putem demonstra, in New York, capabilitatile  sistemelor de stocare inteligenta a energiei in a reduce consumul si a crea valoare adaugata”, a spus Jeff Damron, Vicepresedinte Vanzari Demand Energy. ”Experienta si competenta noastra in dezvoltarea si punerea in functiune a sistemelor de stocare a energiei in instalatiile interne de utilizare ale clientilor din New York, in beneficiul detinatorilor de cladiri, companiei de utilitati si orasului, este unica. Asteptam cu nerabdare sa instalam si sa punem in functiune aceste proiecte, dar si sa participam in continuare la transformarea retelei electrice din New York intr-una descentralizata, digitalizata si mult mai rezistenta.”

 

Reglarea varfului de sarcina este necesara pentru New York, in special in timpul verii, pentru a evita supraincarcarea retelei electrice a orasului si pentru a preveni penele de curent sau reducerea impusa a consumului. Sunt in derulare programe care utilizeaza tehnologii avansate, precum stocarea de energie, pentru a reduce cererea curenta de electricitate sau pentru a preveni probleme in perioadele de varf  in care este prevazuta cresterea cererii. Solutiile pe care se bazeaza sistemul de stocare Demand Energy au potentialul de a genera economiide a reduce emisiile de CO2 si de a accelera implementarea unor alternative mai flexibile si sustenabile  comparativ cu proiectele conventionale de infrastructura, care au costuri ridicate.

 

Demand Energy are o experienta de cinci ani in instalarea cu succes a unor astfel de sisteme in New York, cu scopul de a regla varful de sarcina in zilele cu cerere crescuta. in total, compania a implementat sisteme de stocare in peste 12 amplasamente din New York, inclusiv prima  micro-retea care include o instalatie de productie de energie solara fotovoltaica si una de stocare, cu ajutorul DEN.OSä. Platforma gestioneaza unitatile de stocare si alte surse distribuite de energie (Distributed Energy Resources - DER) pentru a reduce cererea de varf, in timp ce maximizeaza rentabilitatea economica a sistemelor de stocare a energiei amplasate in reteaua clientilor, singure sau impreuna cu alte resurse distribuite de generare, cum sunt pilele de combustibil sau energia solara. 

Autori

foto
ENEL ENERGIE SA