loader
Deloitte Romania a asistat grupul medical Affidea in preluarea retelei de radioterapie Medeuropa. Tranzactia tocmai a fost finalizata

Deloitte Romania a asistat grupul medical Affidea in preluarea retelei de radioterapie Medeuropa. Tranzactia tocmai a fost finalizata

Reteaua Affidea din Romania se va extinde astfel cu cele patru centre medicale pe care MedEuropa le detine in prezent in Bucuresti, Constanta, Brasov si Oradea, precum si cu un al cincilea, care urmeaza sa fie deschis in Iasi

Deloitte Romania a asistat grupul medical Affidea, unul dintre liderii pietei de servicii medicale, in preluarea retelei Medeuropa, care ofera servicii de radioterapie si chimioterapie, precum si consultatii de oncologie. Tranzactia a fost semnata in luna februarie 2024 si a fost finalizata recent, in urma obtinerii aprobarilor din partea autoritatilor de reglementare si din domeniul competitiei. Prin aceasta preluare, Affidea intra pe nisa serviciilor de radioterapie si in Romania, segment pe care il acopera deja in alte tari europene.

Prin finalizarea achizitiei MedEuropa si deschiderea noului centru oncologic ultramodern de la Iasi, consolidam angajamentul nostru de combatere a cancerului in comunitatile unde suntem prezenti. Aceasta noua etapa reprezinta un pas important in directia reducerii decalajelor in domeniul ingrijirii oncologice prin furnizarea de diagnosticare avansata, analize de laborator, tratamente de radioterapie si chimioterapie, precum si o gama larga de consultatii complementare in cadrul unei singure retele. Ramanem dedicati obiectivului nostru de a imbunatati ratele de supravietuire si de a ne asigura ca fiecare pacient primeste ingrijire personalizata si accesibila pe tot parcursul experientei sale - de la diagnosticul incipient pana la recuperare”, a declarat Razvan Predica, CEO, Affidea Romania si Ungaria.

Reteaua Affidea din Romania se va extinde astfel cu cele patru centre medicale pe care MedEuropa le detine in prezent in Bucuresti, Constanta, Brasov si Oradea, precum si cu un al cincilea, care urmeaza sa fie deschis in Iasi.

O echipa multidisciplinara formata din consultanti financiari si fiscali din cadrul Deloitte Romania a oferit Affidea asistenta in demersul de due diligence financiar si fiscal, servicii de suport in tranzactie, precum si de dimensionare a pietei pentru o selectie de servicii medicale. Echipa din practica de consultanta financiara care a lucrat la proiect a fost formata din Radu Dumitrescu, Partener Coordonator, Vlad Balan, Director, Ioana Boca, Director, Marina Nicola, Director Adjunct, Cristina Ifrim, Manager, Andreea Voinea, Senior Associate, precum si Marc Nedera, Vlad Muresan, Cristiana Tepes, Gabriela Rusu si Victor Tutuianu, Associates. Expertii fiscali care au lucrat la tranzactie au fost Dan Badin, Partener, Laura Bobar, Senior Manager, Alexandra Gheorghe, Senior Associate, si Alexandra Samson, Associate.

Rolul echipei Deloitte in acest proiect a constat in analizarea din punct de vedere financiar si fiscal a companiilor care urmau sa fie achizitionate, identificarea potentialelor riscuri si oportunitati, precum si evaluarea implicatiilor fiscale ale tranzactiei. Multumim echipei Affidea si lui Razvan Predica pentru colaborarea excelenta, care ne-a permis sa ne indeplinim rolul asumat in acest proiect si sa contribuim la succesul tranzactiei si, astfel, la atingerea unui obiectiv strategic pentru Affidea. Pentru noi, experienta a fost deopotriva o sursa de motivatie si de dezvoltare profesionala", a declarat Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanta Financiara, Deloitte Romania.

Affidea Romania, unul dintre cei mai mari jucatori din piata de profil, ofera servicii medicale de diagnostic imagistic avansat, analize de laborator si consultatii medicale, prin 53 de centre medicale situate in 27 de orase. Reteaua are peste 1.500 de angajati si peste 2 milioane de pacienti anual. La nivel european, Affidea este cel mai mare furnizor de servicii medicale integrate si este prezenta in 15 tari.

Reteaua MedEuropa, infiintata in 2018 de Telemos Capital in parteneriat cu o echipa locala de antreprenori, are 300 de angajati.

Deloitte furnizeaza la nivel global servicii de audit, consultanta fiscala si juridica, consultanta, consultanta financiara si managementul riscului catre aproximativ 90% din companiile prezente in topul Fortune Global 500® si catre mii de companii din sectorul privat. Expertii firmei contribuie la atingerea unor rezultate masurabile si de durata, care ajuta la consolidarea increderii in pietele de capital, care permit companiilor sa se transforme, sa prospere si sa deschida calea catre o economie mai puternica, catre o societate mai echitabila si o lume sustenabila. Cu o istorie de peste 175 de ani, Deloitte acopera peste 150 de tari si teritorii. Obiectivul sau este sa creeze un impact vizibil in societate cu ajutorul celor aproximativ 457.000 de profesionisti la nivel mondial.

Deloitte Romania este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale din tara noastra si ofera, in cooperare cu Reff & Asociatii | Deloitte Legal, servicii de audit, de consultanta fiscala, servicii juridice, de consultanta si managementul riscului, consultanta financiara, solutii de servicii si consultanta in tehnologie, precum si alte servicii adiacente, prin intermediul a peste 3.400 de profesionisti.

Pentru a afla mai multe despre reteaua globala a firmelor membre, va rugam sa accesati www.deloitte.com/ro/despre.

Autori

foto
DELOITTE CONSULTANTA SRL