loader
De 8 martie, angajatele din Romania sunt recompensate de angajatori cu tichete cadou pe suport electronic de pana la 300 de lei

De 8 martie, angajatele din Romania sunt recompensate de angajatori cu tichete cadou pe suport electronic de pana la 300 de lei

20% dintre companiile care au acordat tichete cadou de 8 martie 2023 sunt firme mici si mijlocii

Ziua Internationala a Femeii este un bun prilej pentru angajatorii din Romania sa-si arate aprecierea si recunostinta fata de femeile din companie. Acestea pot primi pana la 300 de lei, de 8 Martie, prin cardul cadou, sumele alocate nefiind supuse impozitului pe venit si contributiilor sociale. Din datele Up Romania, anul trecut, numarul celor care au ales sa ofere angajatelor acest beneficiu extrasalarial a fost in crestere cu 58% comparativ cu 2022. De asemenea, numarul femeilor care l-au primit a crescut cu 37% comparativ cu anul precedent.

Din datele Up, sumele incarcate pe cardurile cadou, de Ziua Femeii, sunt cheltuite in mai putin de o luna de la alimentare, iar cele mai multe dintre beneficiare aleg sa se rasfete in saloanele de infrumusetare, sa-si reinnoiasca garderoba sau sa cumpere articole pentru copii.

In ceea ce priveste distributia geografica, cele mai multe angajate sunt din Bucuresti si Ilfov (22%), Arges (7%), Bacau (6%) si Bihor (5%), arata aceeasi analiza Up Romania. Ierarhia companiilor care au acordat tichete cadou de 8 Martie in 2023 plaseaza pe primele locuri industrii precum cea textila, urmate de comert si de servicii. De altfel, numarul IMM-urilor care au oferit acest avantaj a crescut cu 72% fata de 2022.

Observam o revenire economica constanta in cadrul mediului de afaceri din Romania, iar aceasta evolutie se reflecta in mod evident si in datele noastre. Vedem o crestere atat in numarul companiilor care aleg sa ofere tichete cadou in format electronic de 8 Martie, cat si in valoarea totala alocata. Acest beneficiu se numara printre cele mai apreciate avantaje oferite angajatilor, datorita gradului ridicat de flexibilitate pe care il confera. Flexibilitatea este un criteriu tot mai important pentru angajatii romani in ceea ce priveste beneficiile oferite de angajatori. Cu toate acestea, dincolo de aspectele practice, tichetele cadou de 8 Martie reprezinta o manifestare concreta a recunoasterii si aprecierii aduse angajatelor, o evidentiere a rolului esential pe care il au in succesul si dezvoltarea afacerii", declara Elena Pap, director regional Up Group (Romania, Moldova, Bulgaria si Grecia).

Prin intermediul produselor si serviciilor Up, companiile au acces la un ecosistem 100% digital, in platforma www.uponline.ro, in timp ce beneficiarii pot vedea instant in aplicatia Up Mobil valorile primite. Sumele pot fi folosite intr-o o retea extinsa de parteneri, magazine online si fizice, din domenii variate precum: moda, accesorii, cosmetice, divertisment sau restaurante.

8 Martie este unul dintre cele patru evenimente din an in care angajatii din Romania pot primi beneficii extrasalariale pe cardul cadou, alaturi de Paste, 1 Iunie si Craciun. Tichetele cadou pe suport electronic pot fi oferite din bugetul cheltuieilor sociale si sunt deductibile fiscal in limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului.

Mai multe informatii despre cardul cadou Up Romania, aici: https://upromania.ro/companii/card-cadou/

Despre Grupul Up:

Grupul Up este un grup international si solid. Prezent in peste 30 de tari, Grupul Up isi adapteaza expertiza la specificul local. Zi de zi este alaturi de 29 de milioane de persoane din intreaga lume, prin zeci de marci de produse si servicii.

www.up.coop

Despre Up Romania:

Up Romania face parte din Grupul Up, deserveste peste 25.000 de clienti si peste 800.000 de beneficiari. Cu o prezenta de peste 20 de ani in Romania, compania ofera diverse instrumente de motivare si solutii financiare avantajoase pentru performanta businessului companiilor, printre care se numara produse si servicii pentru salariati, platforma de beneficii flexibile Up MultiBeneficii, solutii digitale interactive de incentivare si recompensare STIM Online, servicii dedicate comerciantilor, precum si solutii personalizate pentru modernizarea sectorului de actiune sociala.

Up MultiBeneficii este solutia Up Romania dedicata companiilor, ce ofera gestionarea eficienta a beneficiilor extrasalariale puse la dispozitia angajatilor. Platforma Up MultiBeneficii prezinta un pachet atractiv de beneficii si oferte speciale ce pot fi alese chiar de catre angajat in functie de nevoile sale, generand un avantaj competitiv pe piata pentru angajator, iar pentru angajat, autonomie si flexibilitate. 

Prin intermediul campaniei „Redefinim Munca”, Up Romania isi propune sa schimbe perspectiva asupra muncii, aducand schimbari semnificative in abordarea acesteia.

Up Romania este certificata Great Place to Work, al doilea an consecutiv in 2023.

Mai multe detalii pe www.upromania.ro.

Aplicatia Up Mobil poate fi descarcata de pe App Store, Google Play sau Huawei AppGallery.

Autori

foto
UP ROMANIA SRL