loader
CTP l-a numit pe Richard Wilkinson in functia de Director Financiar la nivel de grup

CTP l-a numit pe Richard Wilkinson in functia de Director Financiar la nivel de grup

CTP, cel mai mare dezvoltator si administrator pe termen lung de parcuri industriale si logistice premium din Romania si Europa Centrala si de Est, anunta numirea lui Richard Wilkinson in functia de Director Financiar (CFO), la nivel international.

Acesta va colabora indeaproape cu Remon Vos, Directorul General al companiei, cat si cu Andreea Odovinca, CFO al CTP Romania, pentru a asigura dezvoltarea, majorarea cotei de piata si profitabilitatea CTP.

Richard Wilkinson va fi direct implicat in elaborarea strategiei financiare a grupului, pentru a sprijini si imbunatati performanta CTP in plan international si pentru a consolida directiile de crestere implementate de celelalte departamente ale companiei. Richard Wilkinson va reprezenta CTP in negocierile cu bancile de investitii in vederea obtinerii facilitatilor de credit, cu investitorii si cu partenerii de afaceri. In calitate de CFO, va sustine dezvoltarea continua si accelerata a CTP si atingerea tintelor stabilite, printre care se numara marirea portofoliului international la 10 milioane metri patrati pana in 2020, cu un ritm estimat de crestere de 1 milion m2  pe an. Un alt deziderat este si majorarea numarului de clienti ai companiei.

Richard Wilkinson a urmat cursurile London School of Economics, a treia universitate de profil economic din lume, si are o experienta profesionala vasta, marcata de cei aproape 30 de ani petrecuti la Erste Group, in Viena, unde a ocupat diferite functii de conducere, care au culminat cu preluarea pozitiei de Sef al diviziei comerciale de real estate in anul 2011. Din aceasta functie a condus Erste Group catre pozitia de lider in Europa Centrala si de Est, pe acest segment.

„Sunt mandru ca m-am alaturat echipei CTP, companie pe care o cunosc bine si a carei viziune si evolutie le-am apreciat intotdeauna. Sunt nerabdator sa folosesc experienta pe care am acumulat-o pentru a contribui la planurile de crestere ale CTP, una dintre cele mai de succes si mai dinamice  companii de real estate din Europa Centrala si de Est. In prezent avem peste 450 de clienti in portofoliu si oportunitati excelente de extindere in regiune. Apreciez foarte mult angajamentul CTP de a furniza servicii peste standardele pietei si de a oferi chiriasilor un pachet de servicii complet, care depaseste indatoririle curente ale unui dezvoltator de spatii industriale si logistice. Imi doresc sa ajut la atingerea tintelor de crestere ale companiei, iar primul pas va fi implementarea unor sisteme noi in departamentele de IT si contabilitate. In al doilea rand, voi imbunatati si aprofunda bazele de finantare necesare dezvoltarii CTP in cele mai bune conditii”, a declarat Richard Wilkinson, CFO al CTP.

Potrivit lui Richard Wilkinson, in ceea ce priveste tendintele din tarile in care CTP este activ, Republica Ceha si Slovacia raman favorite pentru activitatile de productie si depozitare ale companiilor din tari cu economii dezvoltate, ca Germania si Austria. Romania si Ungaria se concentreaza pe segmentul de servicii. Romania este in plin proces de consolidare a infrastructurii: de la construirea de noi drumuri, la imbunatatirea celor existente.

“In timp ce Republica Ceha are un proces relativ complicat de obtinere a avizelor de constructie, Romania este actualmente mai deschisa noilor proiecte si investitiilor, iar acest lucru este reflectat si in descresterea ratei somajului, de la an la an, precum si in majorarea PIB-ului, a carui evolutie estimam ca va fi mai buna in comparatie cu alte tari din regiune”, a punctat Richard Wilkinson.

Conform noului CFO, indicatorul loan-to-value (LTV) al CTP (raportul dintre valoarea creditelor si cea a garantiilor constituite de un investitor) calculat la nivelul intregului portofoliu de 95 de proprietati se situeaza la 49%.

“Pe masura ce compania creste ca marime si importanta pe pietele unde activam, va trebui sa ne adaptam platformele conditiilor locale. Ne bazam pe know-how-ul echipelor noastre din diferite tari, pentru a ne consolida pozitia in fiecare regiune in parte”, a conchis Richard Wilkinson.

Autori

foto
CTP INVEST BUCHAREST SRL