loader
Fabrica de ulei ARGUS S.A. implineste 70 de ani de la infiintare

Fabrica de ulei ARGUS S.A. implineste 70 de ani de la infiintare

Listata din 2002 pe Bursa de Valori Bucuresti, istoria companiei Argus S.A. este un model de business de succes integral romanesc.

Povestea fabricii de ulei ARGUS incepe in urma cu 70 de ani, fiind una din societatile reprezentative din Romania in domeniul prelucrarii semintelor oleaginoase. Astfel, inca din 1948, compania si-a dorit sa ofere produse de calitate, recunoscute pe plan national, uleiuri care sa se bucure de aprecierea continua si sustinuta a consumatorilor.

Listata din 2002 pe Bursa de Valori Bucuresti, istoria companiei Argus S.A. este un model de business de succes integral romanesc, care a trecut proba timpului, a crescut, a evoluat, a cultivat traditia si a consolidat un brand autohton, ce poate concura oricand cu produse similare europene. Astfel, in an centenar, aceasta aniversare reconfirma valoarea companiilor romanesti si increderea investitorilor in piata de capital.

“Argus S.A. este un brand romanesc, printre putinele care au supravietuit in timp si, ca atare, pentru noi este o datorie de onoare sa ducem acest nume mai departe. Scopul nostru prioritar, asumat, este acela ca produsele si serviciile noastre  sa satisfaca nevoile clientilor, sa fie sigure pentru sanatatea lor, ramanand atenti in acelasi timp la protejarea  mediului inconjurator. Cu un actionariat stabil si puternic – SIF Oltenia, Argus S.A. duce traditia mai departe, avand  o abordare moderna, adaptata cerintelor din piata interna si externa. Portofoliul contractelor de vanzare, atat pe plan national, cat si international, acopera si anul 2019, fapt ce confirma trendul ascendent al companiei atat din punct de vedere al cifrei de afaceri, cat si in obtinerea unor rezultate economico - financiare pozitive”,  a declarat Niculescu Emilian, director general ARGUS S.A.

Inca de la infiintare, ARGUS S.A. s-a afirmat ca promotor si sustinator al industriei de plante oleaginoase  din Romania, fiind un vector important in obtinerea uleiurilor vegetale, prin procesarea semintelor de floarea - soarelui si rapita, producand ulei brut, ulei rafinat, 
sroturi proteice si alte subproduse.

De-a lungul timpului, societatea a trecut prin diverse etape, datorate atat evolutiei pietei, cat si regimurilor politice:

  • Fabrica de ulei ARGUS a fost infiintata in anul 1943 sub denumirea S.A.R. ARGUS, fiind o societate privata, cu capital romanesc
  • In anul 1948 are loc nationalizarea si schimbarea denumirii in "Intreprinderea de Ulei Constanta", unitatea functionand sub acest nume pana la caderea regimului comunist.
  • In 1968 a inceput o investitie pentru construirea unei fabrici moderne, cu o capacitate mai mare de productie, cele doua unitati functionand impreuna pana in anul 1980, cand vechea unitate a fost dezafectata.
  • Dupa 1990 a revenit la vechiul nume, cel de Argus.
  • Intre 1994 si 1996 a urmat procesul de privatizare al societatii, ARGUS devenid o companie public, cu capital integral privat, reprezentand un succes al metodei de privatizare MEBO.

De la constituirea sa in societate comerciala si pana in prezent, ARGUS a investit permanent in modernizarea si retehnologizarea liniilor de imbuteliere, dar si a rafinariei, dorind sa mentina standardul ridicat al produselor, dar si sa updateze sistemele la un nivel superior si competitiv, astfel incat uleiurile produse sa isi mentina locul in preferintele consumatorilor. 

ARGUS S.A. este astazi o companie consacrata, cu traditie in Romania, dar care a reusit cu succes sa dobandeasca recunoastere si in alte tari, fapt atestat si de pozitiile de top pe care le ocupa in clasamentele si studiile referitoare la uleiurile vegetale de pe piata romaneasca.

 

 

 

Autori

foto
ARGUS SA