loader
Consultantii KPMG in Romania au asistat in finalizarea unei tranzactii definitorii in domeniul generarii energiei din surse regenerabile

Consultantii KPMG in Romania au asistat in finalizarea unei tranzactii definitorii in domeniul generarii energiei din surse regenerabile

Aceasta tranzactie reafirma expertiza KPMG Romania in furnizarea de servicii de consultanta pentru cele mai mari tranzactii din sectorul energetic

Echipa Energy Deal Advisory a KPMG in Romania a asistat Monsson, liderul pietei de dezvoltare a proiectelor de energie regenerabila in Romania, in tranzactia de vanzare a celui mai mare proiect de parc fotovoltaic din Europa, avand o capacitate autorizata de 1.044 MW, catre Rezolv Energy, una dintre cele mai importante platforme de investitii in tranzitia energetica din CEE, sustinuta de €500m finantare din partea Actis, un investitor global de top in infrastructura sustenabila. Monsson este cel mai de succes dezvoltator de proiecte de energie regenerabila din Romania, avand o reputatie solida si experienta considerabila acumulata. Echipa KPMG a asistat Monsson pe parcursul fiecarei etape a procesului, de la identificarea initiala a potentialilor investitori, pana la finalizarea tranzactiei.

Bogdan Vaduva, Partener si Head of Energy, Sustainability and Climate Change, KPMG in Romania, a declarat urmatoarele: “Suntem bucurosi si mandri pentru rolul de consultant de incredere al Monsson in finalizarea cu succes a acestei tranzactii, pentru un proiect care va deveni cel mai mare parc fotovoltaic din Europa. Finalizarea cu succes a acestei tranzactii marcheaza o noua etapa in procesul de transformare al sectorului energetic din Romania, consolidand pozitia de lider a KPMG in Romania in piata serviciilor de consultanta si M&A pentru proiecte de energie. Aceasta tranzactie reafirma expertiza noastra in furnizarea de servicii de consultanta pentru cele mai mari tranzactii din sectorul energetic, precum si dorinta de a fi in avangarda tranzitiei energetice. Tranzactia sustine Planul de Impact al KPMG in Romania, prin care compania defineste ca element fundamental in modelul de afaceri sa aiba un rol pozitiv in comunitate, prin respectarea principiilor de mediu, sociale si de guvernanta (ESG). KPMG in Romania isi asuma angajamentul de a contribui la combaterea schimbarilor climatice si sprijina tranzitia catre energia regenerabila.”

Bogdan Vaduva a adaugat: “Ne-a facut deosebita placere sa asistam Monsson in cadrul acestei tranzactii. Dorim companiei Rezolv Energy tot succesul in dezvoltarea proiectului, beneficiind de intregul sprijin al Monsson si Actis. De asemenea, multumesc echipei de proiect formata din Ovidiu Popescu, Director, si Andrei Buse, Manager, pentru pasiunea si determinarea de care au dat dovada in finalizarea cu succes a acestei tranzactii!

Despre KPMG

KPMG este o organizatie globala de firme independente de servicii profesionale care furnizeaza servicii de audit, consultanta fiscala si in domeniul afacerilor. Ne desfasuram activitatea in 145 de tari si aveam la finalul anului financiar 2021 aproape 236.000 de angajati in firmele membre din intreaga lume. Fiecare firma KPMG este din punct de vedere legal o entitate separata si distincta si se descrie ca atare. KPMG International Limited este o societate privata engleza cu raspundere limitata la garantii. KPMG International Limited si entitatile sale nu ofera servicii pentru clienti.

In Romania si Republica Moldova, KPMG isi desfasoara activitatea in cadrul celor sase birouri din Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Timisoara si Chisinau. In prezent dispunem de un numar de peste 1000 de profesionisti, atat cetateni romani, cat si straini.

Autori

foto
KPMG ROMANIA SRL