loader
Comunicat de presa: Peste 20.000 de joburi noi au fost postate de la inceputul anului

Comunicat de presa: Peste 20.000 de joburi noi au fost postate de la inceputul anului

Capitala, Clujul, Iasiul, Ilfovul si Timisul sunt judetele in care s-au facut cele mai multe angajari

Angajatorii au inceput 2024 cu planuri de extindere a echipelor, astfel incat peste 20.000 de joburi au fost postate de la inceputul anului pe eJobs, cea mai mare platforma de recrutare din Romania. „Ce vedem, de la inceputul lunii si pana acum, este o continuare a tendintei de anul trecut de a creste numarul de joburi on-site, care presupun prezenta zilnica la birou, si de a scadea numarul de joburi remote. Din numarul total de locuri de munca noi disponibile de la inceputul lunii, doar 8,9% au fost remote. 4% au fost joburi postate de angajatori din afara tarii, iar restul implicau un program clasic, cu prezenta la birou”, spune Roxana Draghici, Head of Sales in cadrul eJobs.

Angajatorii din Capitala au avut cea mai mare nevoie de candidati la inceputul acestui an si au scos in piata putin peste 10.000 de joburi noi. Clujul este al doilea cel mai activ judet, din acest punct de vedere, cu 4.100 de locuri de munca noi. Urmeaza Iasi, Ilfov, Timis, Craiova, Prahova si Brasov. Judetele de la celalalt capat al clasamentului sunt Mures, Arges, Ialomita si Neamt. „Pentru prima parte a clasamentului, este de asteptat ca in lunile urmatoare sa apara fluctuatii si sa vedem cresteri ale unor judete in care anual este cautat un numar mare de angajati. Vorbim, spre exemplu, despre Timis, Brasov sau Sibiu. Pentru ca, daca ne uitam la tot anul trecut, topul judetelor in care s-au facut cele mai multe angajari arata astfel: Bucuresti, Cluj, Iasi, Timis, Ilfov, Brasov, Constanta si Prahova” , adauga Roxana Draghici.

Cu 5,300 de locuri de munca disponibile, retailul a fost domeniul in care s-a angajat cel mai mult luna aceasta.  Aproape 2,800 de joburi au fost scoase in piata de angajatorii din servicii, 2,300 de cei din call center / BPO si aproape 2,000 de angajatorii din industria alimentara. Transport / logistica, constructii, productie si turism au fost urmatoarele domenii pentru care s-au cautat candidati.

Cele mai multe oportunitati de angajare s-au deschis pentru candidatii entry-level (0-2 ani de experienta), insa foarte aproape de ei au fost cei cu un nivel mediu de experienta (2-5 ani). De altfel, acestia au fost si candidatii care au aplicat cel mai mult. Din cele aproape 700.000 de aplicari inregistrate de la inceputul anului, aproximativ 50% au venit din partea candidatilor entry-level. „A devenit o regula in piata muncii ca luna ianuarie sa fie dominata de miscari care angreneaza in primul rand acest nivel de cariera, atat in ceea ce priveste joburile postate, cat si in ceea ce priveste aplicarile. Pe masura ce creste nivelul de senioritate, observam o tendinta de a astepta mai mult pana a lua decizia de schimbare a jobului si, in general, prima si ultima luna ale anului sunt luni folosite mai degraba pentru a prospecta piata”, explica Roxana Draghici.

In acest moment, peste 23.000 de joburi sunt disponibile pe eJobs. Dintre acestea, aproape 40% au salariul mentionat in anuntul de angajare.

 

                                                                                                                  ***

Despre eJobs

eJobs este cel mai de incredere site de locuri de munca din Romania, care iti ofera acces gratuit la zeci de mii de joburi verificate manual. Pe eJobs, toate companiile sunt verificate, ai anunturi cu salarii afisate, joburi din toate domeniile si industriile, locuri de munca remote si in strainatate. In plus, pe platforma noastra gasesti o multime de articole si sfaturi de cariera, dar si un calculator salarial numit Salario unde iti poti compara salariul actual si prin care poti vedea daca esti platit corect. Pentru recrutori si angajatori, eJobs ofera acces la o baza de peste 5 milioane de CV-uri, precum si o multime de solutii de recrutare eficiente. Pe langa anunturi de angajare si cautarea in baza de date, prin eJobs poti avea acces in plus la campanii de recrutare digitalizata sau chiar la solutii super personalizate prin agentia de recrutare Skilld. Mai mult, tot datorita eJobs, expertii in resurse umane au acces la We Are HR, platforma de continut dedicata specialistilor in HR si managerilor.

Autori

foto
EJOBS GROUP SRL