loader
Veolia Romania si Orasul Otopeni au semnat prelungirea contractului de concesiune pentru serviciile de apa si canalizare

Veolia Romania si Orasul Otopeni au semnat prelungirea contractului de concesiune pentru serviciile de apa si canalizare

Veolia Romania Solutii Integrate si Orasul Otopeni au semnat, in data de 15.01.2024, actul aditional care prevede prelungirea contractului de concesiune pana in anul 2045.

Veolia Romania Solutii Integrate continua parteneriatul cu Orasul Otopeni, asigurand serviciile de captare, tratare si distributie a apei potabile, precum si colectarea, epurarea si evacuarea apelor uzate, pentru cei peste 21.000 de locuitori.

Prin extinderea contractului, Veolia Romania Solutii Integrate si-a asumat angajamentul de a implementa un nou program investitional in valoare estimata de 13,7 milioane de euro, pe o durata de 8 ani, avand ca obiective cheie extinderea si modernizarea statiei de epurare, precum si a retelelor de alimentare cu apa si canalizare

Pentru a realiza extinderea si modernizarea statiei de epurare, operatorul va integra tehnologii sustenabile de ultima generatie si va investi aproximativ 6,7 milioane de euro

In plus, VRSI va depune toate eforturile necesare, astfel incat lucrarile privind extinderea si modernizarea statiei de epurare sa fie demarate in cea de-a doua parte a anului 2024, finalizarea investitiei fiind estimata in anul 2027. 

"Prin prelungirea contractului de concesiune si asumarea responsabilitatii extinderii si modernizarii statiei de epurare, o prioritate majora pentru Orasul Otopeni, Veolia Romania isi reafirma angajamentul de a furniza servicii publice la cele mai inalte standarde de calitate. Investitia de 13,7 milioane de euro reflecta determinarea noastra de a aduce beneficii durabile comunitatii din Orasul Otopeni. In spiritul colaborarii eficiente si transparente cu autoritatile locale, suntem pregatiti sa ducem mai departe acest parteneriat pe termen lung, contribuind la dezvoltarea sustenabila a orasului si la asigurarea accesului la servicii esentiale sustenabile pentru toti locuitorii, a declarat Madalin Mihailovici, CEO Veolia Romania.

Prin eficienta operationala si manageriala, Veolia Romania Solutii Integrate a indeplinit cu succes obiectivele stabilite in cadrul contractului de concesiune. 

 

Despre Veolia 

Grupul Veolia isi propune sa fie compania de referinta pentru transformarea ecologica. Cu o prezenta pe 5 continente si aproape 220.000 de angajati in intreaga lume, Grupul ofera solutii utile si practice pentru gestionarea apei, deseurilor si energiei care sa contribuie la o schimbare radicala a contextului actual. Prin intermediul celor trei divizii complementare, Veolia ajuta la dezvoltarea accesului la resurse, la conservarea si refacerea acestora. In 2022, Grupul Veolia a furnizat apa potabila pentru 111 de milioane de persoane si servicii de canalizare pentru 97 de milioane de persoane, a produs aproape 44 de milioane de megawati ora de energie si a tratat 61 de milioane de tone metrice de deseuri. Veolia Environnement (Paris Euronext: VIE) a obtinut venituri consolidate de 42.885 miliarde de euro in 2022. 

In Romania, Veolia ofera solutii de management al apei si energiei. Cu peste 3.000 de angajati, compania actioneaza strategic la nivel local pentru a implementa servicii esentiale la cele mai inalte standarde de calitate si pentru a sustine dezvoltarea oraselor smart, deservind peste 2.300.000 de consumatori. 

Veolia Romania Solutii Integrate (VRSI) este o companie membra a Veolia Romania si asigura servicii de exploatare, intretinere si management a sistemelor, echipamentelor si instalatiilor de apa si canalizare pentru centre comerciale, institutii de cercetari, dar si pentru Aeroportul International “Henri Coanda” Bucuresti. Totodata, VRSI este operator al serviciului public de alimentare cu apa pentru orasul Chitila, din 2016, pentru o perioada contractuala de 10 de ani, pentru orasul Popesti-Leordeni din anul 2019, pentru o perioada de 29 de ani, dar si pentru comuna Chiajna din anul 2022, pentru o perioada contractuala de 19 ani.  

www.veolia.ro

 

 

 

Autori

foto
VEOLIA SOLUTII INTEGRATE SA