loader

CEO Conference – Shaping the future a confirmat ca este evenimentul de referinta pentru elitele mediului de afaceri romanesc

,,CEO Conference – Shaping the future’’, evenimentul organizat de Doingbusiness.ro si co-organizat de EY Romania in data de 23 noiembrie 2016, a reunit in Bucuresti peste 170 de persoane influente la nivelul mediului de afaceri, lideri de companii, consultanti, decidenti si reprezentanti ai institutiilor de prestigiu nationale si internationale.

,,Desfasurarea evenimentului, aflat la cea de-a doua editie, a confirmat faptul ca prin componenta unica de persoane influente in economie pe care o reuneste conferinta, reusim sa oferim mediului de afaceri romanesc o platforma excelenta pentru discutii la nivel inalt si oportunitati exclusive de afaceri pentru participanti’’, a declarat Dumitru Ion, CEO Doingbusiness.ro.

 

Conferinta a fost deschisa de catre Nenad Pacek – Presedintele Fondator al Global Success Advisors si confondatorul CEMEEA Business Group, fost vicepresedinte al The Economist Group (Economist Intelligence Unit), care a si moderat sesiunea dedicata perspectivelor macroeconomice, la care au participat ca speakeri: Catalin Pauna – Country Economist - Banca Mondiala, Bogdan Ion - Country Managing Partner - EY Romania&Moldova, Steven Van Groningen – Presedinte - Raiffeisen Bank Romania, Board Member - Foreign Investors Council, Radu Craciun – CEO - BCR Pensii, Vicepresedinte – Asociatia Administratorilor Independenti, Sorin Mindrutescu – General Manager - Oracle Romania si Constantin Ionescu - National Security State Counsellor - Romanian Presidency.

 

,,Ma bucur sa vad un numar asa de mare de CEO si de manageri de companii prezenti aici, avand o discutie atat de ampla si in profunzime. Referitor la anul viitor, lucrurile stau bine in Romania, probabil ca nu vom avea aceeasi crestere ca si in acest an, poate explicata prin efecte one-off, de tipul stimulului fiscal pe care l-am avut la inceputul anului, insa cresterea economica va fi in continuare solida’’, estimeaza Catalin Pauna – Country Economist - Banca Mondiala.

 

,,In viitor, Romania are clar potential pentru crestere, dar, ca acest potential sa fie sustenabil, trebuie sa si investim. Sper ca anul viitor sa avem un mediu mai predictibil si un CEO sa nu mai fie - glumind - ,,Chief Explanation Officer’’ incercand sa explice ce se intampla, dar chiar sa devina din nou Chief Executive Officer si sa conduca resursele pe care le are la dispozitie pentru un scop pozitiv’’, a declarat Steven Van Groningen – Presedinte - Raiffeisen Bank Romania, Board Member - Foreign Investors Council.

 

,,Suntem intr-un moment in care Romania are o rata de crestere foarte buna. Dar atmosfera de impredictibilitate la nivel global, poate mai puternica decat in trecut, cred ca necesita abordari chiar si mai sofisticate din partea celor care guverneaza companiile, fie ca e vorba de directori generali sau de Consilii de Administratie’’, spune Radu Craciun – CEO - BCR Pensii, Vicepresedinte – Asociatia Administratorilor Independenti.

 

,,Cei intervievati in studiul nostru – A vision for growth – in octombrie anul acesta sunt foarte pozitivi legat de cresterea in 2016 si au mare incredere in dezvoltarea in 2017 a sectoarelor in care activeaza. Este extrem de important ce poate sa faca Romania intr-un context european si global’’, afirma Bogdan Ion - Country Managing Partner - EY Romania&Moldova.

 

,,Atentie la cloud, atentie la un nou model – nu o noua tehnolgie ci un nou model de a face business. Este ceva ce nu este promovat de o companie ci de o intreaga industrie, a intrat in viata noastra fara sa ne dam seama, prin facebook, prin twitter, prin social networking, acum este urmatorul nivel – al intrarii in lumea corporatiilor, in lumea business-ului. Cred ca trebuie ca participantii la acest eveniment, CEO Conference, sa fie in cunostinta de cauza de ceva ce nu au mai experimentat pana acum – noul model de a face business’’, a sustinut Sorin Mindrutescu – General Manager - Oracle Romania.

 

,,In niciun caz nu cred ca va urma un an rau. Probabil ca Romania se va plasa in Top 3 al ritmurilor de crestere in Europa in 2017, fundamentele macroeconomice sunt solide si sprijina aceasta perspectiva pozitiva. Banca Centrala Europeana va mentine dobanzile foarte scazute. Pentru Europa aceasta inseamna dobanzi foarte scazute pentru, as zice, cel putin urmatoarele 18 luni, iar probabilitatea este ca si in Romania sa avem de asemenea dobanzi foarte scazute, dar pe masura ce economia creste in aceste ritmuri ma astept la presiuni inflationiste. Am putea vedea inflatie de 1,5-2% la sfarsitul lui 2017, ceea ce inseamna ca BNR ar putea ridica dobanzile anul viitor poate pana la 2,5% la final’’, a declarat Nenad Pacek – Presedintele Global Success Advisors.

 

 

Cea de-a doua sesiune a conferintei, dedicata digitalizarii a trasat rolul liderilor din companii in privinta transformarii digitale, regandirea strategiilor si a modelelor de afaceri si reinventarea avantajelor competitive ale companiilor in economia digitala.

 

Sesiunea a fost moderata de Vargha Moayed – Partener – Advisory Services Leader - EY Romania si au raspuns provocarilor aduse de crestere si digitalizare: Marius Persinaru – Country President Romania&Moldova - Schneider Electric, Marius Filipas - Services Delivery Director - Microsoft Romania, Daniel Pana – Country Manager - SAS Romania si Cristian Ionescu – Country Manager - Expense Reduction Analysts.

 

,,Vedem 4 nivele in schimbarea oricarei firme la ora actuala: modul in care te conectezi cu clientii (bidirectional – luare de informatii de la clienti si transmitere de informatii catre ei), modul in care angajatii pot lua decizii singuri si sa isi organizeze mai bine activitatea zilinica, modul de optimizare a proceselor in cadrul firmei, si nu in ultimul rand, orice firma devine o firma de software. De ce? Pentru ca softul ajunge sa imi transforme produsele pe care eu le am’’, a declarat Marius Filipas - Services Delivery Director - Microsoft Romania.


,,Totul pleaca de la date. Pentru mine nu mai exista astazi nicio companie care poate sustine ca poate face abstractie de date sau de analytics. Toata lumea utilizeaza analytics, intrebarea este cat de mult si cat de bine. Constat ca majoritatea jucatorilor din piata au decis sa investeasca mai mult in analytics – ma refer la piata financiar-bancara. Urmeaza si alte piete. Pentru noi, digitalizarea inseamna sa facem datele sa produca rezultate pozitive pentru companii’’, a declarat Daniel Pana – Country Manager - SAS Romania.

 

"Conference – Shaping the future" s-a incheiat cu sesiunea dedicata experientei coaching-ului. “Care sunt piedicile care ii opresc pe liderii din companii in a avea impactul pe care il urmaresc” a fost subiectul prin care Mihai Stanescu – Executive Coach – RoCoach a detaliat comprehensiv cele trei caracteristici pe care trebuie sa le detina fiecare lider de companie/persoana cu functie executiva: integritate, credibilitate, carisma, prezentand totodata cele mai bune tehnici care trebuie detinute de un sef performant de companie.

 

Mai multe detalii despre CEO Conference – Shaping the future sunt disponibile aici: http://new.doingbusiness.ro/eveniment/CEO_Conference/Ceo_Conference_-_Shaping_the_Future/31

 

Partenerii evenimentului au fost Raiffeisen Bank, Coca-Cola HBC Romania, Expense Reduction Analysts, RoCoach, SAS Romania, Microsoft, BCR Pensii, Coface, HL Display. Conferinta care a fost co-organizata de EY Romania a fost sprijinita de Asociatia Administratorilor Independenti, Foreign Investment Council, Kompass Romania si a fost sustinuta de sponsorii: Dr. Pendl & Dr. Piswanger, Immofinanz, Ines Group, Regus, Business Lease. Parenerul logistic al CEO Conference a fost Stejarii Country Club.

 

Doingbusiness.ro multumeste partenerilor media ai evenimentului: Revista CARIERE, InvestClub, Evenimente Biz, Calendar Evenimente, Forbes Romania, Transilvania Business, Jurnalul de Afaceri, Manager Express, AGERPRES, Prbox.ro, RBE Connect, Saptamana Financiara, Buzz! Camp, BuzzJob, Inspire, Editura Amaltea, Spatiulconstruit.ro, MANPRES.
 

Autori

foto
DOINGBUSINESS.RO SRL