loader
Cea de-a doua editie a  “Preparation Centre Awards” organizata de Cambridge Assessment English si-a anuntat primul castigator

Cea de-a doua editie a “Preparation Centre Awards” organizata de Cambridge Assessment English si-a anuntat primul castigator

Din cele 73 de scoli din cursa pentru aceasta a doua editie a Preparation Centre Awards din Romania, Centrul Cultural de Limba Engleza Shakespeare din Bucuresti a fost desemnat „cel mai bun centru de pregatire“ la categoria ‘abordare pas-cu-pas’.

Acest premiu certifica faptul ca centrul de pregatire castigator a oferit cursuri pentru toate calificarile Cambridge English si a obtinut cel mai mare numar de certificate.

In 2018 Cambridge Assessment English a lansat in premiera in Romania Preparation Centre Awards pentru a recompensa cele mai bune centre de pregatire pentru examene. S-au acordat trei premii pentru trei categorii: Abordare pas-cu-pas, Metoda de pregatire si Centru nou.

Centrul Cultural de Limba Engleza Shakespeare din Bucuresti

Centrul Cultural de limba engleza Shakespeare a fost infiintat in 2002 cu scopul de a promova si raspandi limba engleza si cultura britanica, precum si schimburile culturale intre Romania si Marea Britanie.

In acest sens, Centrul Cultural Shakespeare desfasoara o serie de activitati dedicate atat copiilor cat si adultilor (parintilor si profesorilor) interesati de limba engleza si cultura britanica prin: organizarea si sustinearea cursurilor de pregatire pentru obtinerea tuturor calificarilor Cambridge English, organizarea de conferinte si prezentari pe teme culturale, seminarii, spectacole, sesiuni de lecturi literare in limba engleza, ateliere de studiu, organizarea de competitii culturale accesibile tuturor copiilor si tinerilor – Essay Competition, Spelling Championship.

Cu o echipa de profesori specializati si o metoda de predare unica in Romania (adaptare a Teoriei inteligentelor multiple de Howard Gardner, Harvard University), Centrul Cultural de limba engleza Shakespeare a devenit in cei 17 ani de existenta un simbol al predarii limbii engleze.

In prezent, Shakespeare School  ofera cursuri de limba engleza pentru copii si tineri (4-19 ani) fiind totodata primul si singurul centru din Romania acreditat pentru organizarea cursurilor Cambridge CELTA pentru profesori.

Cu patru sedii in Bucuresti o istorie si  o experienta de 17 ani pe piata din Romania, Shakespeare School isi propune sa pregateasca in fiecare an un numar tot mai mare de candidati pentru toate tipurile de examene Cambridge.

Portofoliul cursurilor de pregatire pentru aceste examene s-a diversificat incluzand in prezent toate nivelurile de invatare de la incepator pana la avansat: A1-A2 YLE, A2 Key, B1 Preliminary, B2 First, C1 Advanced. Cursurile au fost adaptate astfel incat sa asigure pregatirea eficienta la fiecare nivel; aceasta incepe de la o varsta foarte frageda facilitand astfel introducerea examenelor Cambridge pas cu pas. Elevii sunt sprijiniti la fiecare etapa a procesului de imbunatatire a limbii engleza, fiecare an avand un obiectiv concret: obtinerea unui certificat Cambridge.

Centrul Cultural de Limba Englesa Shakespeare se mandreste cu mii de cursanti care au facut performanta in limba engleza, in tara si in strainatate.

Mesajul din partea profesorilor care pregatesc elevii pentru examenele Cambridge:

« Echipa noastra este una tanara, motivata, creativa si mereu la curent cu ultimele noutati din domeniul pregatirii pentru examene – tocmai de aceea am putut crea metode unice de pregatire pentru fiecare examen in parte si retete de succes pe care elevii nostri sa le aplice in timpul examenului. Una dintre acestea este si organizarea unei simulari de examen, prin care copiii se familiarizeaza nu numai cu rigorile partilor de examen, cat si cu gestionarea emotiilor si a resurselor proprii. Suntem de altfel singurul centru de predare a Limbii Engleze din Romania care organizeaza simulari atat de complexe si complete ale examenelor Cambridge, pe care cursantii nostri urmeaza sa le sustina » declara colectivul profesorilor care pregatesc elevii pentru calificarile Cambridge English.

Mesajul din partea managementului:

«Pentru noi, acest premiu reprezinta recunoasterea eforturilor unei echipe de profesori de top dar si o mare provocare: aceea de a ramane Cel Mai Bun Centru de Pregatire pentru Examenele Cambridge, din Romania – distinctie oferita in 2017 de Cambridge Assessment English. Anual aproximativ 98% dintre cursantii nostri obtin mult doritele certificate Cambridge.

In 2018 am depasit pragul de 1.000 de candidati inscrisi la unul dintre examenele Cambridge, iar rezultatele lor au fost exceptionale.

Centrul Cultural de limba engleza Shakespeare isi propune sa ramana cel mai important si relevant centru de pregatire step by step a examenelor Cambridge din Romania prin dezvoltarea si adaptarea continua a metodelor de predare si prin pregatirea unui numar tot mai mare de copii si tineri pentru obtinerea certificatelor Cambridge» declara doamna Adriana Alionte, Fondator si Director Centrului Cultural de Limba Engleza Shakespeare din Bucuresti.

Mesajul din partea unui profesor:

« Pentru a ne asigura ca elevii nostri sunt pregatiti sa faca fata unui examen Cambridge, acordam o atentie sporita fiecarei parti de examen in parte, ajutandu-i sa descopere, din multitudinea de strategii de lucru aplicate la curs, cele care se potrivesc cel mai bine stilului lor de lucru si timpului alocat. In acelasi timp, organizam anual, special pentru cursantii nostri, simulari complete ale examenelor Cambridge pe care ei urmeaza sa le sustina. Ne dorim ca prin acest proces unic sa ii familiarizam cu atmosfera de examen, astfel incat sa fie bine pregatiti si sa stie la ce sa se astepte.» declara doamna Georgiana Bose, profesor de limba engleza la Centrul Cultural de Limba Engleza Shakespeare din Bucuresti.

Mesajul din partea unui elev

« Am 17 ani si vin la Shakespeare School de 11 ani. Pentru mine Shakespeare School inseamna un mediu foarte prietenos, care m-a ajutat sa ma dezvolt si sa nu am trac in fata oamenilor dar nici la examenele pe care le-am sustinut pe parcursul acestor ani. Multiplele concursuri la care am participat in cadrul Shakespeare School, inclusiv toate Examenele Cambridge pe care, cu ajutorul profesorilor de aici, le-am luat cu brio, mi-au dezvoltat aceasta abilitate de a putea vorbi foarte usor in public si de a nu avea emotii in momente cheie. Imi doresc sa studiez la facultate in Marea Britanie, iar Shakespeare School mi-a dat curajul si motivatia sa aleg aceasta cale.» declara Alexandru Radulescu cursant al Centrului Cultural de Limba Engleza Shakespeare din Bucuresti, detinator al Calificarii Cambridge Assessment English CAE for Schools (Pass at Grade A – sesiunea Iunie 2018)

Mesajul din partea unui elev

«Am 18 ani si vin la Shakespeare School de 8 ani, deci sunt practic veterana. Cand am venit pentru prima data la cursurile Shakespeare School nu stiam foarte bine limba engleza, insa cu ajutorul profesorilor execptionali din acest Centru am reusit sa fiu printre cele mai bune eleve din scoala generala unde invatam – luand chiar locul intai la Olimpiada de Engleza. Tot la Shakespeare School m-am pregatit pentru toate Examenele Cambridge, pe care le-am sustinut pas cu pas in fiecare an, si pe care le-am luat mereu cu brio. Ce iubesc la Shakespeare School ? In primul rand profesorii, pentru ca au o metoda de predare care ma motiveaza sa invat, sa imi aprofundez cunostintele. Imi vin in minte si simularile pentru examene, unde imi era tot timpul foarte teama. Insa cand ajungeam sa sustin Examenul Cambridge propriu-zis eram foarte sigura pe mine, pentru ca stiam ca am toate cunostintele necesare sa obtin acea diploma. Tocmai de aceea, cand primeam rezultatele, care au fost intotdeauna foarte bune, eram foarte mandra de mine si simteam ca trebuie sa le multumesc profesorilor care m-au ajutat si m-au sustinut.» declara Catalina Blindu cursant al Centrului Cultural de Limba Engleza Shakespeare din Bucuresti, detinator al Calificarii Cambridge Assessment English CAE for Schools (Pass at Grade A – sesiunea Iunie 2018)

Preparation Centre Awards, de la A la Z ...

      6 tari participante:  Cipru, Franta, Olanda, Polonia, Cehia, Romania

      3 categorii de premii / 3 castigatori din fiecare tara:

  • Metoda de pregatire: o institutie care utilizeaza cel mai bine materialele oficiale de pregatire pentru calificarile Cambridge English publicate de Cambridge University Press.
  • Centru nou: o scoala noua care a introdus recent pregatirea pentru examenele Cambridge English
  • Abordarea step-by-step: o institutie care urmeaza sistemul de pregatire progresiv si ofera examene Cambridge English pentru toate nivelurile de invatare.

Institutiile pot concura in mai multe categorii, dar pot castiga numai in una dintre ele. Pentru cea de-a doua editie din 2019, Cambridge Assessment English a primit 73 de candidaturi din Romania.

        Juriul international Cambridge English

Castigatorii sunt alesi de un juriu format din 4 membri, experti Cambridge Assessment English: Guy Chapman, director al Departamentului International Institutii Scolare; Cécile Loyer, manager marketing pentru Europa; Victoria Watkins, manager comercial pentru Europa si Sebastian Hockliffe, manager de vanzari pentru Cambridge University Press.

►      Premiul: Excursie la Cambridge pe 29 si 30 martie 2019 cu programul::

  • Instruire special conceputa pentru laureati: « Din culisele examenelor Cambridge English » pentru descoperirea etapelor de elaborare a unui examen.
  • Cina de gala la care au participat Cambridge Assessment English si Cambridge University Press
  • Vizitarea unor colegii din cadrul Universitatii Cambridge

      Calendarul:

          * Termenul de depunere a candidaturii: 15 decembrie 2018

          * Data decernarii premiilor: 16 martie 2018, in timpul Galei Laureatilor

Examenele Cambridge English sunt recunoscute pe plan international de peste 20.000 de universitati, angajatori si institutii de stat din intreaga lume. Ele deschid calea catre invatamantul superior, maresc sansele de angajare si sporesc oportunitatile de studii sau munca. Pregatirea pentru aceste examene permite tuturor elevilor sa obtina un nivel foarte bun de limba engleza atat in scris cat si in comunicarea verbala. Pregatirea pentru examen poate avea loc in scoala la care elevul invata sau in institutii precum centrele de limbi straine care ofera pregatire pentru examene, in cadrul unor cursuri care ofera un parcurs de invatare bine definit.

Pentru 95% dintre respondentii unui studiu recent realizat de Cambridge Assessment English la care au participat 5789 de cadre didactice si directori de scoli din 109 tari, examenele Cambridge English au un impact pozitiv asupra predarii si invatarii. Pentru 86% dintre acestia, pregatirea examenelor Cambridge sporeste in mod semnificativ increderea in sine, iar 90% considera ca examenele cresc motivatia elevilor -  motivatia fiind cheia principala pentru succesul invatarii limbilor straine.

 

Autori

foto
Cambridge Assessment English