loader
Biris Goran a asistat River Development in vanzarea cladirii The Light One catre UNIQA Real Estate GmbH

Biris Goran a asistat River Development in vanzarea cladirii The Light One catre UNIQA Real Estate GmbH

The Light One este o cladire de birouri incadrata in Clasa A, cu o suprafata totala de 32.500 mp, un reper arhitectural al zonei central vestice a capitalei

Tranzactia a fost incheiata cu transferul proprietatii de la Pumac SA catre investitorul UNIQA Real Estate GmbH la data de 23 aprilie 2021.

The Light One este o cladire de birouri incadrata in Clasa A, cu o suprafata totala de 32.500 mp si o suprafata totala inchiriabila de 21.653 mp, un reper arhitectural al zonei central vestice a capitalei si care face parte din ansamblul integrat The Light.

Echipa Biris Goran implicata in tranzactie a fost coordonata de Gabriel Biris (Managing Partner) si alcatuita din Ruxandra Jianu (Tax Partner), Teodora Motatu (Corporate and M&A Partner), si Daniela Lazea (Real Estate Partner), toti avand o vasta experienta in materie de tranzactii complexe care implica riscuri, cu un istoric impresionant de succes si notorietate pe piata.

Ruxandra Jianu, coordonatorul practicii de fiscalitate din cadrul Biris Goran a declarat: „A fost un drum lung cu multe provocari care au fost depasite de ambele echipe de consultanti. Vanzarea cladirii The Light este un mare succes in special in mediul actual de afaceri, fiind totodata un semn ca investitorii au incredere in potentialul urias al pietei de real estate din Romania”.

Teodora Motatu, coordonatorul practicilor de drept societar si M&A din cadrul firmei a declarat: „Suntem bucurosi ca am oferit asistenta clientului nostru, River Development, in vanzarea The Light One, o cladire de birouri care constituie un punct de reper in Bucuresti, catre UNIQA Real Estate GmbH. A fost o tranzactie complexa, in special in aceste vremuri dificile care au avut un impact major asupra pietei cladirilor de birouri, in care au fost implicate jurisdictiile din Romania si Austria si ii suntem recunoscatori clientului nostru pentru increderea acordata pe tot procesul de negociere si tranzactionare.”

Ion Radulea, CEO River Development, a declarat ca „Finalizarea acestei vanzari consolideaza colaborarea excelenta pe care am avut-o cu Biris Goran inca de la infiintare, in urma cu 15 ani. Multumesc echipei Biris Goran pentru suportul acordat pe intreaga durata a negocierilor”, adaugand ca ”experienta si sprijinul lor au fost foarte importante in incheierea cu succes a acestei tranzactii”.

UNIQA Real Estate GmbH a fost reprezentata de Schoenherr.

Biris Goran este o societate de avocatura de business infiintata in 2006, cu o echipa formata din peste 45 de avocati si consultanti fiscali. Biris Goran ofera servicii de avocatura de business cu accent deosebit pe taxe, real estate, drept societar, achizitii si fuziuni, concurenta, litigii, dreptul muncii, protectia datelor si insolventa. Biris Goran si echipa sa au fost incluse cu regularitate printre cele mai bune firme de avocatura din Romania de ghiduri precum Chambers Europe si European Legal 500.

Autori