loader
BestJobs: Piata muncii a accelerat in iulie

BestJobs: Piata muncii a accelerat in iulie

Angajatorii au contactat de 3 ori mai multi candidati si numarul de aplicari a crescut cu 12%, pana la 400.000

Chiar daca luna iulie este considerata in mod traditional perioada de concedii, planurile de recrutare ale angajatorilor s-au amplificat, iar candidatii au continuat sa-si caute noi oportunitati profesionale. Pentru pozitiile deschise, companiile au contactat de 3 ori mai multi candidati in iulie comparativ cu luna anterioara, arata datele BestJobs, iar angajatii interesati sa-si schimbe jobul au trimis in total 400.000 de CV-uri, in crestere cu 12% fata de nivelul din luna iunie. In plus, peste 24.000 de romani si-au creat cont nou pe platforma de recrutare online BestJobs in iulie, pentru a fi pregatiti sa aplice la joburi noi.

Activitatea inregistrata in platforma BestJobs in iulie a fost peste asteptari, mai ales avand in vedere ca, de regula, in lunile de vara, preocuparea candidatilor si angajatorilor pentru recrutare tinde sa scada. De mai bine de un an si jumatate, am invatat ca piata muncii este foarte dinamica, iar obiceiurile din trecut nu mai sunt reprezentative pentru contextul actual. Ne bucuram sa vedem si ca BestJobs este platforma unde cererea se adapteaza foarte repede tendintelor, atragand interes tot mai mare din partea candidatilor”, spune Ana Visian, Marketing Manager BestJobs Romania.

Cele mai cautate joburi in luna iulie au fost inregistrate in domenii precum Vanzari, cu 77.893 de aplicari, Financiar / Contabilitate, cu 49.859 de aplicari, Management, cu 41.244 de aplicari, IT / Telecom, cu 32.568 de aplicari, si Marketing, cu 27.407 aplicari. Datele din platforma BestJobs arata un interes crescut pentru joburile in Marketing, fiind un domeniu in care activitatea se desfasoara cu usurinta remote, pentru care s-au inregistrat cu 47% mai multe aplicari decat in iunie.

 Interesul pentru activitatile care pot fi facute de oriunde isi pastreaza locul in topul aplicarilor, cu un numar egal cu 12% din volumul total. Aproape jumatate din numarul aplicarilor au fost inregistrate in iulie pentru joburi in Bucuresti si Ilfov, urmat de Timis (cu 61.053 de aplicari), Cluj (cu 38.759 de aplicari), Brasov (cu 37.808 de aplicari) si Prahova (cu 29.857 de aplicari).

Cei mai activi candidati au fost cei cu varste cuprinse intre 25 si 34 de ani, potrivit datelor din platforma. Observam, de asemenea, un interes crescut si din partea candidatilor din segmentul de varsta 45-54 de ani, care au inregistrat aproape 20% din totalul aplicarilor din luna iulie, cu 3% mai activi decat in luna iunie.

Despre BestJobs

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din Romania. Cu o experienta de peste 20 ani in domeniu, BestJobs a fost implicata in transformarea si inovarea industriei de recrutare online si integreaza astazi tehnologii digitale de ultima generatie si servicii conexe recrutarii pentru a oferi cele mai eficiente solutii de angajare, recrutare si de dezvoltare profesionala si personala. In orice moment, pe BestJobs sunt peste 4,6 milioane de profesionisti conectati la piata muncii, peste 25.000 de joburi si mii de freelanceri, agenti de recrutare, coachi, mentori, terapeuti, avocati si alte tipuri de specialisti.

Autori

foto
BESTJOBS RECRUTARE SA