loader

BERD finanteaza cu 50 milioane de euro constructia a doua noi parcuri eoliene in Romania

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) continua sa sprijine strategia Romaniei de crestere a productiei de energie din surse regenerabile prin acordarea unui credit de 50 de milioane de euro pentru finantarea constructiei a doua noi parcuri eoliene la Vutcani (24 megawati) si Sarichioi (33 megawati), informeaza un comunicat de presa

BERD a precizat miercuri ca va acorda creditul de 50 milioane de euro catre societatea VS Wind Farm SA, la care actionar majoritar este compania portugheza EDP Renováveis. Acesta este al treilea acord de investitie semnat de BERD si EDPR in sectorul energiilor regenerabile din Romania, dupa finantarea parcului eolian de la Cernavoda (138 de megawati) si Pestera (90 megawati) in 2011.

'Suntem incantati sa finantam cel de-al treilea proiect EDPR in Romania si primul parc eolian din regiunea Moldova (Vutcani). BER va continua sa sprijine finantarea proiectelor in energiile regenerabile din Romania', a declarat directorul diviziei de energie de la BERD, Nandita Parshad.

BERD, detinuta de 63 de tari si doua institutii interguvernamentale, sustine dezvoltarea economiilor de piata si a democratiei. De la inceputul operatiunilor in Romania, banca a investit aproximativ sase miliarde euro in peste 315 de proiecte in domeniile financiar, corporativ, infrastructura si energie, mobilizand investitii suplimentare de aproape 11 miliarde euro.

 

Citeste aici articolul in limba engleza.