loader
Banca Nationala a Romaniei va lansa in circuitul numismatic o moneda din argint cu tema 100 de ani de la infiintarea Operei Nationale din Bucuresti

Banca Nationala a Romaniei va lansa in circuitul numismatic o moneda din argint cu tema 100 de ani de la infiintarea Operei Nationale din Bucuresti

Aversul monedei reda cladirea Operei Nationale din Bucuresti, inscriptia „ROMANIA” in arc de cerc, stema Romaniei, valoarea nominala „10 LEI” si anul de emisiune „2021”

In conformitate cu prevederile Legii nr. 312/2004 privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei, incepand cu data de 8 noiembrie 2021, Banca Nationala a Romaniei va lansa in circuitul numismatic o moneda din argint cu tema 100 de ani de la infiintarea Operei Nationale din Bucuresti.

                 

Aversul monedei reda cladirea Operei Nationale din Bucuresti, inscriptia „ROMANIA” in arc de cerc, stema Romaniei, valoarea nominala „10 LEI” si anul de emisiune „2021”.

Reversul monedei prezinta fosta cladire a Teatrului Lyric din Bucuresti unde a avut loc spectacolul inaugural al Operei Nationale, portretul si numele lui George Enescu, care a dirijat acest spectacol, portretul si numele lui George Stephanescu, initiator si animator al interpretarii muzicii de opera de catre artisti romani, si inscriptiile „INFIINTAREA OPEREI NATIONALE DIN BUCURESTI”,            „100 ANI” si „1921”, anul spectacolului inaugural.

Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare redactate in limbile romana, engleza si franceza. Brosurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului BNR si casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.

Pretul de vanzare pentru moneda din argint este de 450,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv brosura de prezentare.

Monedele din argint cu tema 100 de ani de la infiintarea Operei Nationale din Bucuresti au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Lansarea in circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Constanta, Dolj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Informatii cu privire la achizitia monedelor se regasesc pe site-ul Bancii Nationale a Romaniei, sectiunea Numismatica http://www.bnr.ro/Numismatica-726.aspx.

Autori

foto
BANCA NATIONALA A ROMANIEI