loader
Arctic a produs masina de spalat rufe cu numarul UN MILION la fabrica de la Ulmi, prima unitate de productie Industry 4.0 din Romania

Arctic a produs masina de spalat rufe cu numarul UN MILION la fabrica de la Ulmi, prima unitate de productie Industry 4.0 din Romania

Compania Arctic marcheaza productia a 1.000.000 de masini de spalat rufe la fabrica de la Ulmi, prima fabrica din Romania care functioneaza dupa principiile Industry 4.0 si una dintre cele mai moderne facilitati de productie din Europa

                                                              

• Peste 200 de roboti lucreaza impreuna cu angajatii

• Controlul calitatii este 100% automatizat

• Productivitate crescuta cu pana la 30%

• 70% din operatiunile de productie sunt automatizate 

• Peste 400.000 de ore de testare in departamentele R&D 

Compania Arctic, liderul pietei de electrocasnice din Romania si unul dintre principalii contribuabili la economia locala, marcheaza productia a 1.000.000 de masini de spalat rufe la fabrica de la Ulmi, judetul Dambovita, prima fabrica din Romania care functioneaza dupa principiile Industry 4.0 si una dintre cele mai moderne facilitati de productie din Europa.

Inaugurata la finele anului 2019, in urma unei investitii totale de 153 de milioane de euro, fabrica Arctic de la Ulmi integreaza cele mai recente tehnologii de machine learning si procese de automatizare, ce permit angajatilor sa lucreze cot la cot cu robotii, generand o crestere a productivitatii cu pana la 30%. Peste 200 de roboti au fost implicati in procesul de productie al celor un milion de masini de spalat. Construit pe un teren de 700.000 de metri patrati, centrul de productie de la Ulmi incorporeaza sisteme automate pentru manipularea si depozitarea componentelor, acestea fiind transportate din depozit spre linia de asamblare cu ajutorul masinilor autonome. Peste 70% din operatiunile de productie au la baza sisteme autodeterminate si autogestionate, in vreme ce controlul calitatii este 100% automatizat. Pana in prezent, in departamentele de Cercetare si Dezvoltare au fost desfasurate peste 407.000 de ore de testare.

Atingerea numarului de un milion de masini de spalat este o realizare importanta pentru unitatea noastra de la Ulmi si o dovada a implicarii si a muncii intregii noastre echipe. Suntem mandri ca masinile de spalat pe care le producem aici si care poarta eticheta Made in Ro fac cunoscuta Romania in peste 30 de tari, vorbind despre calitate, inovatie si sustenabilitate. Ca lider pe piata electrocasnicelor din Romania, ne-am luat angajamentul de a limita efectele pe care activitatea noastra o are asupra mediului, iar fabrica Arctic de la Ulmi ne sustine in acest demers, fiind axata pe productie sustenabila. Vom continua sa investim in extinderea capacitatii de productie si ne mentinem angajamentul de a transforma Romania intr-un hub de productie de electrocasnice pentru intreaga Europa”, a declarat Murat Buyukerk, Chief Executive Officer Arctic.

Cele un milion de masini de spalat rufe au fost produse cu un impact minim asupra mediului. Datorita implementarii tehnologiilor care functioneaza dupa principiile Industry 4.0, consumul de energie per produs a fost diminuat cu 28%. In plus, fabrica este dotata cu sursa de energie regenerabila, sistemul  fotovoltaic producand pana in prezent peste 1,7 milioane de kWh, ceea ce a dus la o reducere cu aproximativ 600 tone a emisiilor de CO2.

Apa utilizata in procesul de productie este, la randul ei, reciclata si refolosita in proportie de aproape 100%. Datorita unor sisteme avansate de tratare a apelor reziduale si de colectare a apei pluviale, a fost reciclata si refolosita o cantitate de aproximativ 26.000 de metri cubi de apa, echivalentul a 10 bazine olimpice.

Fabrica de la Ulmi are in portofoliu un numar extins de acreditari ca unitate de productie verde, fiind si singura din Romania care a primit certificarea LEED Platinum. Distinctia reprezinta o recunoastere a performantelor in domeniul productiei sustenabile, fiind cel mai inalt nivel dintre certificarile LEED.

Arctic mai detine si opereaza in Romania cea mai mare fabrica de produse electrocasnice din Europa Continentala, la Gaesti, locul unde s-au produs pana acum peste 38 de milioane de aparate frigorifice, ce au fost exportate in peste 70 de tari.

Despre Arctic:

Arctic, liderul pietei de electrocasnice din Romania, este una dintre cele mai puternice companii din Romania, si in acelasi timp unul dintre cei mai importanti angajatori si exportatori ai Romaniei. Cu aproximativ 5.500 de angajati, compania exporta 62% din productia totala in peste 74 de tari.

Cu o istorie de aproape jumatate de secol, Arctic este parte din grupul Arcelik din anul 2002, perioada in care si-a crescut semnificativ atat cifra de afaceri, cat si capacitatea de productie.

Compania detine cea mai mare fabrica de electrocasnice din Europa continentala, unitatea de la Gaesti producand pana in prezent peste 38 de milioane de aparate frigorifice. De asemenea, detine si prima fabrica Industry 4.0 din Romania si una din putinele din Europa, fabrica din Ulmi, Dambovita, avand o capacitate de productie de 2,2 milioane de unitati pe an, la finalizarea investitiei. 

Despre Arcelik:

Cu peste 32.000 de angajati la nivel mondial, 12 branduri (Arcelik, Beko, Grundig, Blomberg, ElektraBregenz, Arctic, Leisure, Flavel, Defy, Altus, Dawlance, Voltas Beko), birouri de vanzari si marketing in 34 de tari si 22 de fabrici in 8 tari, Grupul Arcelik ofera produse si servicii in aproape 150 de tari. Ca a doua cea mai mare companie europeana de electrocasnice, conform cotei cantitative de piata, Arcelik a inregistrat in 2019 o cifra de afaceri consolidata de 5 miliarde de euro. Cu aproape 70% din venituri provenite de pe pietele internationale, Arcelik este lider in domeniul cercetarii si dezvoltarii din Turcia – detinand in prezent peste 3.000 de brevete internationale, realizate cu aportul a 1.600 de cercetatori din 15 centre de cercetare-dezvoltare si proiectare din Turcia, cat si a birourilor de cercetare-dezvoltare din cinci tari.

Compania Arcelik a fost desemnata „Lider in Industrie” in categoria Electrocasnice sustenabile, pentru al doilea an consecutiv, in Dow Jones Sustainability Index 2020 si, in conformitate cu standardul de neutralitate al carbonului PAS 2060, a devenit neutra din punct de vedere al emisiilor de carbon in fabricile globale in anii fiscali 2019 si 2020, cu propriile sale credite de carbon. www.arcelikglobal.com

Autori

foto
ARCTIC SA