loader
Aquila inregistreaza un profit net de 32 milioane lei in prima jumatate a anului, in crestere cu 74% fata de primul semestru din 2021

Aquila inregistreaza un profit net de 32 milioane lei in prima jumatate a anului, in crestere cu 74% fata de primul semestru din 2021

Veniturile companiei au inregistrat o crestere consistenta in primul semestru al anului si au atins 961 milioane de lei, cu un avans de aproximativ 90 milioane de lei fata de perioada ianuarie-iunie din 2021

Aquila, lider de piata in domeniul serviciilor integrate de distributie si logistica, a inregistrat un profit net de 32 milioane de lei la 30 iunie 2022, in crestere cu 74%  fata de rezultatul inregistrat in primul semestru al anului trecut. Achizitia companiei Trigor, din prima jumatate a anului 2021, a contribuit cu 3,4 milioane de lei la profitabilitatea Aquila, respectiv 2,5 milioane de lei in plus fata de aceeasi perioada a anului anterior, conform rezultatelor consolidate aferente primului semestru.

Veniturile companiei au inregistrat o crestere consistenta in primul semestru al anului si au atins 961 milioane de lei, cu un avans de aproximativ 90 milioane de lei fata de perioada ianuarie-iunie din 2021. Principalele motoare ale evolutiei sunt reprezentate de cresterea veniturilor din distributie si de achizitia Trigor, ce a avut un impact de 35 milioane de lei, in acelasi interval.

In pofida unui debut de an cu o semnificativa componenta imprevizibila si a accentelor vizibile de instabilitate, ne continuam evolutia puternic pozitiva cu un nou semestru de crestere. Veniturile din distributie au avut un avans de 11% in primele sase luni, axat in principal pe achizitia Trigor din 2021 si dezvoltarea continua a bussinesului de distributie, cu focus pe fiecare din segmentele de Retail. Componentele GasStation (benzinarii) si Horeca au inregistrat o crestere substantiala, de 14%, in timp ce serviciile de logistica si transport au cunoscut si ele o accelerare de 1,4%. Intre timp, ne vom continua strategia de extindere a afacerii noastre, conform planului conceput anului trecut, cand am listat Aquila la Bursa de Valori Bucuresti, si in linie cu evolutia pietei locale”, declara Catalin Vasile, CEO Aquila.

Versiunea integrala a Raportului privind rezultatele financiare aferente primului trimestru al anului 2022 ale Aquila Part Prod Com SA este disponibila pe site-ul companiei, la https://www.aquila.ro/relatii-cu-investitorii, sectiunea Rapoarte si Prezentari, si pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti, incepand cu 30.08.2022.

Despre Aquila

Fondata in 1994 si cu o echipa de aproximativ 3.000 de angajati, Aquila este liderul pietei de distributie de bunuri de larg consum din Romania, operand cu succes si in Republica Moldova. Aquila ofera partenerilor sai solutii integrate de distributie si logistica, prin vanzarea de produse si servicii complementare. Veniturile grupului au crescut cu 13%, ajungand la 1.930 milioane lei, la finalul anului 2021. Aquila a inregistrat un profit net de 71 milioane de lei la 31 decembrie 2021, in crestere cu 30% fata de 2020. Mai multe informatii sunt disponibile la www.aquila.ro.

Autori

foto
AQUILA PART PROD COM SA