loader
Andra Casu devine Partener in cadrul departamentului de Asistenta fiscala si juridica al EY Romania

Andra Casu devine Partener in cadrul departamentului de Asistenta fiscala si juridica al EY Romania

Andra este liderul departamentului de Impozite Directe al EY Romania si este totodata liderul Sectorului de Consultanta fiscala si juridica in Servicii Financiare pentru Romania si regiunea CESA (Europa Centrala si de Sud-Est si Regiunea Asiei Centrale)

Andra Casu preia, incepand cu luna iulie 2022, pozitia de Partener EY Romania in cadrul departamentului de Asistenta fiscala si juridica. Cu o experienta de peste 19 ani in domeniul consultantei fiscale in cadrul EY Romania, Andra Casu este specializata in domeniul consultantei fiscale internationale in domeniul impozitarii directe, cu focus pe zona de servicii financiare.

Andra este liderul departamentului de Impozite Directe al EY Romania si este totodata liderul Sectorului de Consultanta fiscala si juridica in Servicii Financiare pentru Romania si regiunea CESA (Europa Centrala si de Sud-Est si Regiunea Asiei Centrale). Ea a acumulat experienta semnificativa in domeniul consultantei fiscale, iar portofoliul sau de clienti cuprinde companii multinationale din Romania si strainatate, banci, companii de asigurare si leasing, fonduri de investitii, companii petroliere si de energie, dar si mari producatori din diverse domenii industriale.

Alex Milcev, Liderul Departamentului de Asistenta Fiscala si Juridica al EY Romania si Moldova: „Promovarea Andrei Casu ca Partener in cadrul departamentului de Impozite directe contribuie la cresterea practicii noastre de servicii fiscale. Creativitatea, pasiunea si exemplul de lider pe care Andra le-a demonstrat au facut-o un membru foarte valoros al echipei de Asistenta fiscala si juridica, contribuind la consolidarea pozitiei de piata a EY in acest domeniu.”

In momentul de fata, functia fiscala este in curs de transformare, ca urmare a perioadei de pandemie si a unui focus crescut pe zona de automatizare la nivel global. De asemenea, au aparut schimbari semnificative si in legislatia fiscala, ceea ce aduce pentru companii un volum crescut de obligatii de raportare, dar si o nevoie de modernizare si transformare interna. Focusul trebuie sa ramana pe crearea de valoare, dar si pe orientarea catre zonele de transformare digitala si sustenabilitate. Acestea sunt directiile care vor genera rezultate optime pentru contribuabili in perioada urmatoare, iar echipa noastra este implicata in mod dinamic in tot ceea ce tine de transformarea mediului fiscal din Romania”, a declarat Andra Casu.

Andra Casu a absolvit facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti si este membra a Camerei Consultantilor Fiscali din Romania. A urmat, de asemenea, cursurile Oxford Business School in cadrul programului Women’s Leadership Development Program.

EY30 pentru Romania

Pentru a marca aniversarea a 30 de ani de activitate continua in Romania, s-a lansat programul EY: 30 pentru Romania, care se va derula pe tot parcursul anului 2022. Vor fi aduse in atentia publica proiecte, personalitati si momente care au marcat progresul Romaniei in 30 de ani, se vor derula initiative colaborative de implicare comunitara impreuna cu parteneri si colaboratori EY.

Despre EY Romania

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 312.250 de angajati in peste 700 de birouri in 150 de tari si venituri de aproximativ 40 miliarde de USD in anul fiscal incheiat la 30 iunie 2021. Reteaua lor este cea mai integrata la nivel global, iar resursele din cadrul acesteia ii ajuta sa le ofere clientilor servicii prin care sa beneficieze de oportunitatile din intreaga lume.

Prezenta in Romania din anul 1992, EY este liderul de pe piata serviciilor profesionale. Cei peste 800 de angajati din Romania si Republica Moldova furnizeaza servicii integrate de audit, asistenta fiscala, juridica, strategie si tranzactii, consultanta catre companii multinationale si locale. Avem birouri in Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si Chisinau. EY Romania s-a afiliat in 2014 singurei competitii de nivel mondial dedicata antreprenorialului, EY Entrepreneur Of The Year. Castigatorul editiei locale reprezinta Romania in finala mondiala ce are loc in fiecare an, in luna iunie, la Monte Carlo. In finala mondiala se acorda titlul World Entrepreneur Of The Year.

Autori

foto
ERNST & YOUNG SRL