loader
Allianz-Tiriac continua simplificarea: asigurarea facultativa si cea obligatorie a locuintei, emise simultan si mai rapid

Allianz-Tiriac continua simplificarea: asigurarea facultativa si cea obligatorie a locuintei, emise simultan si mai rapid

Noutatea consta in emiterea simultana a politelor facultativa si obligatorie, astfel ca timpul pentru obtinerea unei protectii complete a locuintei scade in medie cu 10 minute

Allianz-Tiriac a extins solutia de cotare si achizitie simplificata a politelor, disponibila deja pentru asigurarile auto, si pe segmentul asigurarilor de locuinta.

Noutatea consta in emiterea simultana a politelor facultativa si obligatorie, astfel ca timpul pentru obtinerea unei protectii complete a locuintei scade in medie cu 10 minute, in conditiile in care informatiile solicitate clientului sunt reduse la jumatate. In noul flux, dupa 20 de intrebari ambele polite sunt emise, iar solutia este in continua rafinare si simplificare.

Clientii care acceseaza website-ul www.allianztiriac.ro au posibilitatea sa obtina un tarif in timp real si sa incheie asigurarea pe loc. Polita poate sa includa acoperire completa pentru locuinta si bunuri, doar pentru locuinta sau doar pentru bunuri. Ultima varianta este potrivita si pentru cei care nu detin in proprietate o locuinta, ci locuiesc in chirie.

In cazul in care clientii isi doresc mai multe informatii despre acoperiri si pachetul cel mai potrivit pentru caminul lor, dupa obtinerea unei cotatii online, pot solicita o discutie cu un consultant Allianz-Tiriac sau pot sa ne contacteze telefonic. Solutia simplificata este in prezent disponibila doar pe website-ul Allianz-Tiriac, insa va fi extinsa si partenerilor de distributie, care vor economisi timp la emiterea fiecarei polite.

Pentru a incheia asigurarea pentru locuinta in varianta simplificata, clientii parcurg patru pasi: ofera informatii despre locuinta, primesc oferta de pret, stabilesc detaliile finale, iar dupa validare, primesc electronic asigurarea. Solutia Allianz-Tiriac comunica cu bazele de date ale Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor din Romania (PAID) si Posta Romana, fapt care permite verificarea existentei politei obligatorii (PAD) si precompletarea automata partiala a datelor despre locuinta.

Obtinerea unui tarif pentru asigurarea locuintei, dar si achizitia simplificata pot fi efectuate direct de pe computer, telefon mobil sau tableta, in limba romana sau in engleza.

Cotarea si achizitia simplificata, lansata acum si pentru politele de locuinta, este parte din angajamentul Allianz-Tiriac de a reduce complexitatea in asigurari. Preocuparea pentru simplificare continua, iar toate solutii noastre, de achizitie sau despagubire, sunt in permanenta dezvoltare. Prin produse si conditii simple si despagubiri prompte vrem sa aducem asigurarile mai aproape de clienti si sa demonstram ca sunt o solutie la indemana oricui si sunt utile in mult mai multe situatii decat ne-am imagina. Asigurarea pentru locuinta ne poate fi de ajutor si in caz de incendiu, inundatie si cutremur, dar si in situatii frecvente asa cum sunt avariile produse de un scurtcircuit, cele la instalatiile de apa sau de incalzire”, a declarat Marilena Barliga, Director Market Management si Comunicare in cadrul Allianz-Tiriac Asigurari.

In 2020, Allianz-Tiriac a platit aproximativ 28 milioane de lei in contul a peste 8.300 de dosare de dauna deschise in baza politelor de locuinta. Cele mai frecvente cauze pentru care s-au platit despagubiri au fost spargerea conductelor de apa (41% din dosare), fenomenele meteo (24%) si avariile accidentale (scurtcircuit, supratensiune, avarii la instalatiile de incalzire, etc.) care au avut loc in locuinta (10%). Aproape doua treimi din clientii care au avut o dauna anul trecut au primit despagubirea prin facilitatea de plata rapida, adica in 1-2 zile lucratoare.

Cea mai mare despagubire din 2020 a fost platita pentru pagube provocate de un incendiu si a insumat 1,9 milioane de lei.

Asigurarea de locuinta Allianz-Tiriac este structurata pe 3 pachete predefinite si ofera acoperire pentru pagubele generate de fenomene naturale, incendiu, furt, vandalism, pana la protectie suplimentara pentru bunuri, raspundere civila legala, valabila pentru proprietar si membrii familiei aflati in ingrijire, pana la servicii de asistenta de urgenta la domiciliu.

Despre Allianz-Tiriac Asigurari

Allianz-Tiriac este parte a grupului german Allianz, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare si asigurari si cel mai valoros brand de asigurari din lume, potrivit celei mai recente evaluari Interbrand. In Romania, compania se bucura de stabilitate financiara si de increderea clientilor de peste 26 de ani. Succesul Allianz-Tiriac sta in echipa de peste 4.000 de profesionisti care se afla in spatele fiecarei reusite a companiei.  Responsabilitatea, cooperarea, integritatea si increderea sunt valorile care ne definesc.

Autori

foto
ALLIANZ-TIRIAC ASIGURARI